Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 03 Jul 2012, 18:19

Hvala lepo :ziveli:

Ja mislim da jeste, a ona serija gde je Bad Monkey, Screamin' Blues, Hot Head, Grunge Dist, i ostale, mislim da su te analogne.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 Jul 2012, 18:35

Nemam iskustvo, ali sam mislio da su drive pedale iz x serije analogne ? :nixweiss:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Jul 2012, 18:50

Не, не, дигиталија, ван сваке сумње.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2012, 19:22

Digitalija. Baba jel ti stvarno radi bolje od crunchboxa?
Kako sam chuo ta digitech digitalija zvuci uber u radnji a kad je pojacash na svirci zvuchi uzhas. Takn kazhu.Ja svirao u radnji i bila mi je dobra

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Jul 2012, 19:53

Ovako drugari™, detaljno, pa koga ne mrzi da čita... :)

Treba imati na umu namenu koju sam namenio i PlexiTone-u, i CrunchBoxu, i ovoj sad, a to je da u setapu preuzme ulogu najjačeg drajva (i riff i lead), odn. da nosi gain podešavanje koji daje zvuk masniji ili barem jednako snažan kao otpanjeni drugi kanal na A.C.Tone-u, a sve to da ne bih morao AC Tone da menjam u toku svirke.

E sad, nisam je kod lika isprobavao jako detaljno, ali u kratkom poređenju, mislim da rade slično, odn. nekako isti ballpark što se tiče masnoće. E sad, voicing... :? Mislim da na Hot Rodu može da se namesti da radi slično ali ne i isto kao CrunchBox. S tim što na prvu loptu mi se čini kao da HotRod ima malo te prštave visoke, i čitav taj visoki opseg dosta više zastupljen. Ali to nije frka, zavrneš Tone pot i gotovo. Ono što stvarno daje raznovrsnost HotRodu je Morph dugme, čijim obrtanjem se menja kompletan voicing odn. EQ drajva - od Rat-a na minimumu, DS-1 na 12h, i Dallas Arbiter FF na max, i sve nijanse između... Zahvaljujući tome i uz kombinovanje sa Tone potom može da se namesti svašta između.

Jedan od razloga zašto sam promenio CrunchBox jeste što, zahvaljujući bratu Cortexu u poslednje vreme dosta razmišljam o pouzdanosti setupa, pa samim tim nekako mi je ovo pouzdanije rešenje. Naravno, na max gain HotRod je tiši, kao fabrička pedala naravno. For the record, nisam sa CrunchBoxom imao niti jedan problem, ali ne želim ni da razmišljam da li ću imati. Jbg, za original C.M. A.C.-Tone nemam para stvarno, tako da to ostaje kako jeste do daljnjeg. :)

Ako me ne bude mrzelo, dok ne prodam CrunchBox, mogu snimiti uporedni test njega i HotRoda preko Pocket POD-a, ako vam to išta znači. :ziveli:

Ostaje da sačekam do prve svirke (sledeći petak) da vidim kako izlazi u bendu pa ću napisati zapažanja, ali očekujem da će biti ok, jer sam slušao baš Sašu Friša sa Pero Defformero na raznim gitarama i pojačalima (kada nije koristio svog 5150) i sa tom pedalom (koristi iznenađujuće skroman setup), i uvek je zvučalo mamo*ebački. Doduše, i njegovo sviranje ima neke veze s tim , rekao bih... :lol:
Kill surf city wrote:Nemam iskustvo, ali sam mislio da su drive pedale iz x serije analogne ? :nixweiss:
Mislim (ali nisam siguran detaljno za sve) da su Bad Monkey, Screamin' Blues, Grunge Distortion, Hot Head Overdrive analogne, a ostalo je digitalija.

nodi

Post by nodi » 04 Jul 2012, 23:26

Go ahead, laugh. :oops:
Cruzer by Crafter strat.
Image
Cruzer by Crafter CR-15 RG pojacalo
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Jul 2012, 23:32

Covece, nema sta ko da se smeje, batali to. Moram da slikam svoju prvu gitaru, pa da vidis sta je zaista za smejanje/plakanje, nasledio od caleta, neka poljska kopija Strata... E to je za :krstise:
Samo ti sviraj, ima vremena za bolju opremu :ziveli:

nodi

Post by nodi » 04 Jul 2012, 23:45

Picim ja i na ovome, nema da brines :D
:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Jul 2012, 23:53

nodi wrote:
Cruzer by Crafter strat.
Image
Nikako da isprobam u Mitrosu ove gitare, vidim da im je cena ono minimalna i u rangu sa Ariama iz Sky musica, koje su super gitare. Jel ima neshto da ti se ne svidja na gitari, shto bi istakao? Uvek me zanimaju iskustva sa jeftinim gitarama, osim squiera, jer se o njima manje pricha mnogo... :ziveli:

nodi

Post by nodi » 04 Jul 2012, 23:59

Ima. Evo sta ne valja: Tremolo, magneti, kobilica i drvo od koga je napravljen vrat.
Sve u svemu: za te pare se ne moze ocekivati nista drugo.
Deblji kraj sam izvukao sa pojacalom. Prdavac najobicniji :D
:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Jul 2012, 00:03

nodi wrote: drvo od koga je napravljen vrat.

:
Kako mislis?

nodi

Post by nodi » 05 Jul 2012, 00:12

Ne znam koje je drvo u pitanju. Ovo sigurno nije javor :D
Ozbiljno sad, ja stvarno ne znam sta je ovo, ima boju kao javor, ali ni zvuk kad se cukne, ni osecaj kad se drzi nije isti. Kao da je suplje.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Jul 2012, 01:04

Tesko da bi po cukanju i zvuku skontao da li je ili ne javor.

nesharm

Post by nesharm » 05 Jul 2012, 10:28

Drvo je sigurno suplje, ima truss rod u sebi :). Si ti nosio nekad nekome da ti uradi setup te gitare? Npr. zaglavi tremolo, zdrava stvar kod jeftinih stratova...

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 Jul 2012, 10:32

Мислим да Vox Pathfinder 10 кошта слично, а дефинитивно има пристојнији звук, мада није појачало које бих ја онако од срца препоручио. Некако ми се чини да код појачала баш не треба да се иде испод неке црте, јер ценим да ти у старту то далеко више утиче на звук од саме гитаре. Искрено, мислим да је та доња црта Roland Cube 15X и Vox Pathfinder 15R. И то ради неупоредиво боље од овог Cruzer појачала. Нећу да тврдим да су ова 2 која сам ја набројао генијалан избор, али су врло употребљива појачала за собу чак и кад имаш далеко озбиљније појачало, једноставно налазим да је корисно имати нешто тако компактно, а пристојног звука за вежбање. Верујем да си био лимитиран што се тиче средстава, али понекад је боље малкице се стрпети. Имам утисак да је боље узети неку од Vox Amplug справица него Cruzer. Немој много да се бринеш, нема човека који је увек све пазарио на најбољи начин, а са инструментима је старо проклетство на снази - и кад имаш бес од опреме, увек нешто друго делује макар занимљивије ако не и боље. Ако ништа друго, сада ћеш бавећи се опремом коју тренутно имаш да стекнеш некакво искуство, па ћеш у другој тури без страха да пазариш половно и да прођеш повољније. За опрему овог ранга можеш дупло јефтинје да прођеш кад гледаш огласе.

Њушим да ћеш прво гледати да мењаш појачало кад се укаже прилика, па да ти одмах кажем да не гледаш транзисторце од 30 вати. Честа је грешка да људи гледају прво следеће мало јаче појачало од оног које су имали, а то није у овом случају добар приступ. Добићеш појачало које је прегласно за вежбање у соби, и претихо за свирке. Ако ти се ово твоје појачало покаже као баш бљак, онда узми неко исте снаге, а боље, или трпи и штекај паре за нешто што има звучник од 12 инча, и бар 50 вати ако је транзисторац, јер са тим можеш свирке да радиш.

Post Reply