Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Oprema Koju Imate

Post by mislim_stvarno » 05 Jul 2012, 23:48

:metal:

i ja bih 7zicanog rr, ali je to uber retka, a ne preterano kvalitetna dzitra :(
Spoiler:
Image
ali da je sexy, jeste, jos da je crvena sa crnim bevelima :homer:

Randy

Post by Randy » 05 Jul 2012, 23:50

Imam ja ovakvu
Image
Samo što sam joj izvadio tone pot da budem trve,a volume prebacio na mesto tone-a :mrgreen: .I skinuo kockice sa top locka.Kad me ne bude mrzelo slikaću.E da i fiksitao bridž tj ubacio daščicu ispod i zategao opruge.Jedno vreme sam držao iscepane parčiće krpe u oprugama da mi ne daje reverba jer sam trve.
Edit:I hteo sam nacrtati jer je pozadina iste boje kao i đitra a i album je extra :metal:
Image
samo sam započeo jednu liniju ,al nisam nastavio jer se bojim da ću zeznuti nešto tako da čekam nekog ko zna da crta da mi završi :mrgreen:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 06 Jul 2012, 00:01

mislim_stvarno wrote::metal:

Spoiler:
Image
Uvek može kastom. A realno, to mi je najljepša metal džitra. Taj super V (jedan krak manji, jedan veći) i špicasti V oblik.
Spoiler:
Image

Image
Uh... :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 06 Jul 2012, 00:02

LifelessDead wrote:to je meni sve isto - Jazzmaster, Jaguar, Mustang, Jangstang :mrgreen: ... i sta jos sve nema...
...duosonic, cyclone, jagmaster, jazzblaster, toronado, starcaster, marauder .....i naravno: Klira Star Club ! :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jul 2012, 00:16

Kill surf city wrote:
Gagi wrote:
Spoiler:
Ova lepotica je za prvu stranu fenderovog kataloga, tačka.

:zaostavština:

Speechless...
nema, jednostavno nema tog smajlija koji može da opiše moj osećaj sada...

Hvala što si podelio.

:ziveli:
:oops:

Hvala @ kolege, na lepim recima. :ziveli:

Za one koji su pitali, dzitra je :po serijskom: iz 1975, moguce da je u pitanju i '74. Poslednji vintez™ jaguari, iz poslednje godine proizvodnje. Koliko znam, svi su uradjeni ovako, burst, binding, kocke™. Uzeo sam je 2003, i odplacivao skoro dve godine (hvala Nidzi iz OPO :cao: ). Moja druga elektricna djitra, u to vreme kod nas se nije mogao naci neki drugi deal (mij, avri), ali posto sam bio resen da svirim dzega, iscimao sam se za ovaj komad.Ljubav na prvi pogled/kord/tremolo szolo. :kiss:
Socinicu nesto sto mrzim da radim (drugaru mis'im) a to je: iskenjacu mu se na gitaru.

Kad bolje razmislim, necu, mislim bas mi je drago da ima ono sto prizeljkuje, ali ne kapiram, ponavljam, ne kapiram u cemu je fora. Ako si muzicar, ozbiljan, profi, ta gitara ti uopste ne radi posao. It's just the lore. Ono kao, faca sam, Kurt i ja znamo sta radimo. Medjutim ti si i dalje ziv, a KUrt je znao sta je radio.

Sve te vintidj price (pogotovu oko Fendera, posto je Gibson realno vintidj, firma iz 19. veka tehnicki) je bunch of bullshit. Kako to vama nije jasno, meni nije jasno.

Kapiram da u stvari to nema nikakve veze sa licnim 'filingom', da su Killu rekli pre 15 godina da je Kramer kul on bi svirao Kramer. Da su mu rekli da je KRamer vintidj, i faca bi bio da ga ima, on bi svirao Kramer. Nema to nikakve veze sa realnoscu. Ti neki Jazzmasteri su svojevremeno pretendovali da budu top-of-the-line Fender sekire, i puce to. Nikad nije ni zazivelo. Leo Fender jednostavno sebe nije nikad ni video (40-tih i 50-tih) kao nekakvog valjanog gitar majstora. samo je nudio jevtine sjekire kao bundle uz svoja pojacala (a to je vec bio sjajan produkat).

Kill surf city

Post by Kill surf city » 06 Jul 2012, 00:23

Image

nodi

Post by nodi » 06 Jul 2012, 00:24

Sto si ti neki hejter.

Milanares

Post by Milanares » 06 Jul 2012, 00:33

FAKTički, Dersu je u pravu.

nebojsak

Post by nebojsak » 06 Jul 2012, 00:36

DušaneS, prokomentariši poslednji Dersuov post, pliz.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Jul 2012, 00:40

MetalFunk wrote:
mislim_stvarno wrote: :metal:

Spoiler:
Image
Uvek može kastom. A realno, to mi je najljepša metal džitra. Taj super V (jedan krak manji, jedan veći) i špicasti V oblik.
Spoiler:
Image

Image
Uh... :ziveli:
ne gotivim pentagrame i te slicne peezdarije (sace dojle da me proziva :mrgreen: ) ali mi je mnogo dobra fora ova sa hex7, sa ovim svetlije/tamnije uradjenim tripovima :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jul 2012, 08:13

Yikes.

Moja preporuka je jednostavna. Jebes mu dadaiju dok ne ima kraja.

Aj hepi fourth.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jul 2012, 08:18

nebojsak wrote:DušaneS, prokomentariši poslednji Dersuov post, pliz.
:mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jul 2012, 08:19

Milanares wrote:FAKTički, Dersu je u pravu.
Fakticki. Medjutim pravno....?

Gagi

Post by Gagi » 06 Jul 2012, 09:25

Dersu Uzala wrote:
Kill surf city wrote:
Gagi wrote:
Spoiler:
Ova lepotica je za prvu stranu fenderovog kataloga, tačka.

:zaostavština:

Speechless...
nema, jednostavno nema tog smajlija koji može da opiše moj osećaj sada...

Hvala što si podelio.

:ziveli:
:oops:

Hvala @ kolege, na lepim recima. :ziveli:

Za one koji su pitali, dzitra je :po serijskom: iz 1975, moguce da je u pitanju i '74. Poslednji vintez™ jaguari, iz poslednje godine proizvodnje. Koliko znam, svi su uradjeni ovako, burst, binding, kocke™. Uzeo sam je 2003, i odplacivao skoro dve godine (hvala Nidzi iz OPO :cao: ). Moja druga elektricna djitra, u to vreme kod nas se nije mogao naci neki drugi deal (mij, avri), ali posto sam bio resen da svirim dzega, iscimao sam se za ovaj komad.Ljubav na prvi pogled/kord/tremolo szolo. :kiss:
Socinicu nesto sto mrzim da radim (drugaru mis'im) a to je: iskenjacu mu se na gitaru.

Kad bolje razmislim, necu, mislim bas mi je drago da ima ono sto prizeljkuje, ali ne kapiram, ponavljam, ne kapiram u cemu je fora. Ako si muzicar, ozbiljan, profi, ta gitara ti uopste ne radi posao. It's just the lore. Ono kao, faca sam, Kurt i ja znamo sta radimo. Medjutim ti si i dalje ziv, a KUrt je znao sta je radio.

Sve te vintidj price (pogotovu oko Fendera, posto je Gibson realno vintidj, firma iz 19. veka tehnicki) je bunch of bullshit. Kako to vama nije jasno, meni nije jasno.

Kapiram da u stvari to nema nikakve veze sa licnim 'filingom', da su Killu rekli pre 15 godina da je Kramer kul on bi svirao Kramer. Da su mu rekli da je KRamer vintidj, i faca bi bio da ga ima, on bi svirao Kramer. Nema to nikakve veze sa realnoscu. Ti neki Jazzmasteri su svojevremeno pretendovali da budu top-of-the-line Fender sekire, i puce to. Nikad nije ni zazivelo. Leo Fender jednostavno sebe nije nikad ni video (40-tih i 50-tih) kao nekakvog valjanog gitar majstora. samo je nudio jevtine sjekire kao bundle uz svoja pojacala (a to je vec bio sjajan produkat).

Uh... ako ovo povezujemo sa gitarskim brendom onda to i nije baš najbolji način da vršimo poređenje, hoću da kažem da je nekom fender (vintiž) majka nekom maćeha, ako i vršimo komparaciju ona pre može biti na emotivnom nivou nego na nekoj drugoj realnijoj vrednosti (kvalitet izrade, materijala, trenutnom stanju gitare). Mislim, tu opet dolazimo do večitog pitanja zašto je oguljeni fender skuplji od oguljenog kramera, pomalo ulazimo iz kolekcionarstva u numizmatiku :? Uostalom šta će biti za 150 godina npr? Da li će tada noviji gitarski brendovi doživeti da imaju svoje true vintage modele koji će biti velike starosti vrednosti?

Sad sam n@ebo, je l' da? :hide:

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Jul 2012, 09:36

You're ok, meni je peti jul (juce mi bio Dan Borca) i tako to.

Pazi, iskreno sochinjase ga.

To, te gitare, to manje vise. To ti je kqao sladoled, danas vako, sutra nako.

Fora je jad sviras, da li ti je merak?

Ako nije, morob' tu nesto da izmenis, takoreci evalurias.

I to.

Ja uglavnom pustim televizor pa sviram if any.

Post Reply