Da li neko od vas telekasteraša koristi pepeljaru?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Sava

Da li neko od vas telekasteraša koristi pepeljaru?

Post by Sava » 31 Mar 2010, 18:57

Prosto me zanima da li neko od vas na svom Telcasteru koristi "pepeljaru", odnosnoo za one koji ne znaju srpski :D ash-tray ili bridge cover već kako ko to zove?
Image

Ja sam se u poslednje vreme "primio" na taj deo gitare i ne skidam ga. Koliko i kako to menja zvuk po vama? Da li je to u pozitivnom smeru ili u suprotnom?

nikolic025

Re: Da li neko od vas telekasteraša koristi pepeljaru?

Post by nikolic025 » 31 Mar 2010, 19:25

Heh,ja imam telca Amera,ali nemam to cudo,imao sam priliku pre par godina da sviram na kratko gitaricu koja to ima,ali nisam mogao da skinem (nije bila moja),tako da nisam mogao da primetim razliku u zvuku,ali mi je mnogo za..bano bilo,jer sam naviko da mi nesto bode ruku,em je malo vislje i nemogu da mutiram zice,tako da nikad vise nisam imao zelju da sviram takvu gitaru,a kamoli da kupujem taj deo da bih stavio na svoju.

To je samo moje misljenje...Obicno sviram na distu vise nego na cleanu,pa mi to nebi bilo pametno resenje...

Pozz

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Mar 2010, 19:30

Ja koristim uz cigarete pepeljaru, a tu za bridge nisam dobio ni uz jednu gitaru :D :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Mar 2010, 19:36

nikolic025 wrote:emogu da mutiram zice
Da, ja bez toga ne mogu da zamislim sviranje. Skoro uvek mi prsti, deo sake, kako vec lezi na zicama.

dweezil

Post by dweezil » 31 Mar 2010, 19:42

neam pojma ja ono def ne bih mogao da sviram sa njom samo smeta, mozda je eventualno zgodna za neki ska reagge, dont know, ako se stavi onda povlaci da desna ruka ide malo blize sredini i onda se gubi sve ono sto je tipicno za telecaster sound.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 31 Mar 2010, 19:46

Ali u svakom slucaju izgleda sexy. ^^

Makinov

Post by Makinov » 31 Mar 2010, 20:44

Imam. Koristio. Pocinje da nervira zbog mutiranja zica. :) Samo ukras i nista vise... =]

Џими

Post by Џими » 01 Apr 2010, 00:15

Видео сам ово један једини пут пре 5 година у некој радњи у Нишу. Чак није био ни телекастер, не сећам се шта је било у питању, знам само да је гитара са све тим што је била половњак и прилично офуцана била опасно скупа. Узео да је пробам онако на суво и ништа ми се није допало. Та пепељара превисока, ненавикнут промашујеш жице, а не можеш да мутираш, јер је предалеко од моста. Ја и овако не волим кад ми се нешто врзма унутар поља кретања жице, нпр. не волим стратокастер, зато што је волјум потенциометар на центиметар од прве жице, а камоли ово. А и визуелно је ружно. :?

Него, како то тачно утиче на звук?

Sava

Post by Sava » 01 Apr 2010, 11:15

Makinov wrote:Imam. Koristio. Pocinje da nervira zbog mutiranja zica. :) Samo ukras i nista vise... =]
Ti si praktično jedini koji je to zaista i koristio, ali nisi napisao kako si doživeo promenu tona bridge magneta i da li ti se to dopalo ili ne? Što se tiče mutiranja žica i sviranja sasvim kod bridgea to je potpuno jasno, ali sa druge strane više ne derem ruku o one čelične šrafove na sedlima.

Makinov

Post by Makinov » 01 Apr 2010, 12:03

Sava wrote:
Makinov wrote:Imam. Koristio. Pocinje da nervira zbog mutiranja zica. :) Samo ukras i nista vise... =]
Ti si praktično jedini koji je to zaista i koristio, ali nisi napisao kako si doživeo promenu tona bridge magneta i da li ti se to dopalo ili ne? Što se tiče mutiranja žica i sviranja sasvim kod bridgea to je potpuno jasno, ali sa druge strane više ne derem ruku o one čelične šrafove na sedlima.
Veoma rado. :) Imam SD magnete, Hot seriju... Tako da nemam pure tele tone. Relativo high output. Pepeljara ide dobro uz fender magnete, citao sam negde, imash bash neka posebna twang serija. Navodno, izoluje bas i srednje. Voski dolaze do izrazaja, i to mu super dodje za chicken-picken.
Meni je u pocetku smetalo, al' sam se navikao... kad sam skinuo pobilica je je strasno nervirala, al' posle 2-3 dana je bilo sve ok.
Moja gitara je ruche izdrade, telo javor, vrat javor, magneti SD, tako da bash neshto i ne ide uz moju konfiguraciju.

Post Reply