Doslo vreme da ja pazarim novu gitaru. Odluku sam suzio na dva modela, pa bih voleo da cujem sta mislite o svakom od njih.
Dakle, kriterijumi za novu gitaru su bili:
Kvalitetno drvo (mahagoni po mogucnosti, maple vrat i ebony fretboard, ali posto nisam mogao da nadjem ebony, odlucih se za rosewood)
Tanak vrat, obevezeno da su visoki tonovi lako dostupni, ne kao kod Jacksona kojeg sam svirao do sad, pozeljno sa 24 praga, ali to nije bio odlucijuci faktor
ISKLJUCIVO fixiran most, dakle nikad vise floyd!
2 kvalitetna humbackera, nikakvi singlovi, pozeljno da su aktivni ali ni to nije bio odlucujuci faktor
Prvi model je Ibanez RGA42, kosta 37900 dinara, mislim da gitara zadovoljava sve moje prohteve, tj vecinu
Drugi model je iz ESPeve LTD serije, model 350 NT. Razlika u odnosu na Ibanezov RGA je u tome sto ima EMG magnete, neck through, finisiran vrat, i mislim Schallerove locking civije. I cena mu je daleko visa, negde oko 600 Eura.
E sad mene zanima, da li ta gitara stvarno vredi toliko vise para u odnosu na Ibanez? Ja nisam imao prilike da je sviram, u Mitros stize tek krajem leta, pa me interesuje da li je neko od vas imao iskustva sa ta dva ili makar jednim od ta dva modela. Napomena: Planiram da kad skupim dovoljno para, ubacim Seymour Duncan Blackouts u gitaru, koju god od dve da kupim.
Navalite sa predlozima, misljenjima, sugestijama, predlozima i ostalim radinostima

Hvala unapred!