Nova gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Jackson

Nova gitara

Post by Jackson » 01 Jul 2010, 11:02

Drage moje kolege i koleginice

Doslo vreme da ja pazarim novu gitaru. Odluku sam suzio na dva modela, pa bih voleo da cujem sta mislite o svakom od njih.
Dakle, kriterijumi za novu gitaru su bili:

Kvalitetno drvo (mahagoni po mogucnosti, maple vrat i ebony fretboard, ali posto nisam mogao da nadjem ebony, odlucih se za rosewood)
Tanak vrat, obevezeno da su visoki tonovi lako dostupni, ne kao kod Jacksona kojeg sam svirao do sad, pozeljno sa 24 praga, ali to nije bio odlucijuci faktor
ISKLJUCIVO fixiran most, dakle nikad vise floyd!
2 kvalitetna humbackera, nikakvi singlovi, pozeljno da su aktivni ali ni to nije bio odlucujuci faktor

Prvi model je Ibanez RGA42, kosta 37900 dinara, mislim da gitara zadovoljava sve moje prohteve, tj vecinu
Drugi model je iz ESPeve LTD serije, model 350 NT. Razlika u odnosu na Ibanezov RGA je u tome sto ima EMG magnete, neck through, finisiran vrat, i mislim Schallerove locking civije. I cena mu je daleko visa, negde oko 600 Eura.

E sad mene zanima, da li ta gitara stvarno vredi toliko vise para u odnosu na Ibanez? Ja nisam imao prilike da je sviram, u Mitros stize tek krajem leta, pa me interesuje da li je neko od vas imao iskustva sa ta dva ili makar jednim od ta dva modela. Napomena: Planiram da kad skupim dovoljno para, ubacim Seymour Duncan Blackouts u gitaru, koju god od dve da kupim.

Navalite sa predlozima, misljenjima, sugestijama, predlozima i ostalim radinostima :)
Hvala unapred!

Stanko

Re: Nova gitara

Post by Stanko » 01 Jul 2010, 11:22

Hmmm zasto uzimati gitaru sa EMG 81/85 i ubacivati Blackouts-e? :)
Edit: Iako mozes emg da prodas, mislim da je po tom pitanju ibanez isplatljaviji?
Last edited by Stanko on 01 Jul 2010, 11:30, edited 1 time in total.

Jackson

Post by Jackson » 01 Jul 2010, 11:29

Ibanez nema EMG, ima neke svoje aktivne...

Stanko

Post by Stanko » 01 Jul 2010, 11:31

Znam, napravih gresku gore ispravio sam :) mislio sam na LTD
Vise je para, ima bolje magnete, ali bi ih opet menjao ;)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 01 Jul 2010, 11:56

ti ne rece koliko para imas u budzetu...nema poente u kupovini gitare sa emg 81-com da bi ih kasnije menjao sa seymorima,jer tu automatski gubis pare jer ces te emg-jeve morati prodavati po mnogo jeftinijoj ceni da bi ti otisli..no ako bas ne mozes da priustis ltd deluxe seriju pogledaj H-351NT,nije ni taj mh-350nt los samo sto su barem meni te njihove boje odvratne...no ako se tebi svidja,samo napred.nemoj izostaviti i sektere,ima tu dosta dobrih gitara ali ne znam ni sta da ti preporucim kada nisi rekao koliki ti je budzet.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Jul 2010, 12:31

Jackson wrote: obevezeno da su visoki tonovi lako dostupni, ne kao kod Jacksona kojeg sam svirao do sad, pozeljno sa 24 praga
na Jacksonu jeste losiji pristup najvisim tonovima na vratu, ali nije preterano losiji od rg-a (doduse, ja pricam o x seriji). Ne verujem da je kod ovog ltd znacajno bolji od jacksona. Ako ti je to znacajno, onda definitivno ibanez.

Sa ugradjivanjem blackouta, pod uslovom da je ltd 600e i da prodas emg-e, i jedna i druga gitara ce te izaci skoro isto. Znaci jedino sto moze da odluci je osecaj tj koja ti bolje lezi (ovde nema price na kojoj je bolji floyd i sl, pa da ti i to pravi razliku.). Probaj jeftinije ltd mh serije (mh250, isto je neck through ali je od drugog drveta i losiji su magneti), i oni ce ti dati sliku kako ti moze lezati taj skuplji. Meni se licno vrat na tom ltd mh 250 svideo, mozda i vise od ibanezovog wizardII (na rg350)

Jackson

Post by Jackson » 01 Jul 2010, 12:45

Moj je budzet 400 jevreja, stim da bih mozda uzeo i kredit za skuplju gitaru... ali pod uslovom da je znacajnije bolja.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Jul 2010, 12:54

Pa, ja bih u tom slucaju uzeo ibaneza, i stedeo za blackoute.

Ima brz vrat
lak pristup gornjem registru
mahagoni telo
24 praga

Jackson

Post by Jackson » 01 Jul 2010, 13:05

Znam to i ja kontam, e sad ima par stvari koje me vuku prema LTDu, a to su npr locking civije (da li cu imati problema sa rastimavanjem na ibanezu?)
I da li neko zna koja je razlika izmedju Wizard II i Thin U Neck Contour vrata? to bi mogao da bude odlucujuci faktor!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Jul 2010, 13:38

Jackson wrote:I da li neko zna koja je razlika izmedju Wizard II i Thin U Neck Contour vrata?
moraces da probas jbg, ja mogu da ti kazem da je wizard2 d profil (i da je mene pre prodaje ibaneza poceo strasno zamarati dok sviram, ali sam zato svirao 2-3 god bez problema), a ovaj drugi je jel' te u
Image

to znaci da je D na srednjem delu zadnje strane ravan, dok U ima radius.

ognjen93

Post by ognjen93 » 01 Jul 2010, 13:50

E bre bas ne volis Sehtere jedno 3 puta je bolji

I jos je sa aktivnim Duncanima http://www.thomann.de/gb/schecter_diamo ... atxabs.htm

Jeftinija varijanta http://www.thomann.de/gb/schecter_damie ... _6_mbk.htm

E sad ne znam koliko kostaju kod nas, ali tresu ovog Ibaneza o patos.....

cccira
MF veteran

Post by cccira » 01 Jul 2010, 14:38

ognjen93 wrote:E bre bas ne volis Sehtere jedno 3 puta je bolji
Si to zakljucio odokativnom metodom ili statisticki?

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 01 Jul 2010, 14:40

čovek je tražio tanak vrat, Schecteri imaju vrat k'o oklagije (većina jel' te)

MetalFunk

Post by MetalFunk » 01 Jul 2010, 14:41

cccira wrote:
ognjen93 wrote:E bre bas ne volis Sehtere jedno 3 puta je bolji
Si to zakljucio odokativnom metodom ili statisticki?
'cuz he's a rock n roll child.

Stanko

Post by Stanko » 01 Jul 2010, 14:42

Wolf wrote:čovek je tražio tanak vrat, Schecteri imaju vrat k'o oklagije (većina jel' te)
Ovo je malo preterano, svi koji spomenu schectere - odma debeo vrat :)
Nije toliko, ja nemam veliku saku, a vise mi lezi schecter vrat nego ibanez :) jbg sve moras da probas da vidis kako tebi lezi u ruci.
edit: bez nepristojnih komentara na zadnju recenicu :mrgreen:

Post Reply