Sta mislite o ovoj gitari?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pesic77

Sta mislite o ovoj gitari?

Post by pesic77 » 18 Jan 2012, 13:18

Ista prica po stoti put: Kupujem "svoju" prvu elektricnu gitaru. Nije bas da nisam nikad svirao elektricne gitare, ali nisam nesto ni preterano iskusan.Akusticnu gitaru posedujem i sviram bar deset godina, al eto sad skupljam hrabrosti da kupim i elektriku. Neke teme ovde na forumu su mi mnogo pojasnile stvari, ali ipak ne dovoljno da shvatim da li je ova gitara http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?conid=372&l2=3&l3=42 "pametna" kupovina. Vizuelno mi se jako dopada... I merak je tu !!( sto je kod nas juznjaka takodje bitan faktor!! ) :mrgreen: :P Svaka pomoc je dobrodosla !!! Svirao bih klasican rock, malo bluza i metala.....

oboss

Re: Sta mislite o ovoj gitari?

Post by oboss » 18 Jan 2012, 14:06

vidi gledaj slusaj pazi. ako si odlucio da potrosis 150 jura za instrument, hoces da kupis nov, a uz to ti se ovaj i vizuelno svidja pa ti covece nemas dileme. kupi gitaru koju si nam pokazao i uzivaj u sviranju. kada je se isceifas i shvatis na njoj sta volis a sta nevolis kod elektricnih gitara skupi onda jos para i kupi neki ozbiljniji( skuplji) instrumenta i tako u nedogled . sto i jeste jedna od lepota bavljenja muzikom.
salu na stranu 150 jura je malo da bi nesto preterano ocekivao od gitare ali kako sam shvatio ti preterano i ne ocekujes , dakle uzmi i sviraj, i sto vise sviraj a sve drugo ce ti nadoci samo od sebe pa i resenja problema ako se pojave.

fizikohemicar

Post by fizikohemicar » 18 Jan 2012, 14:22

Svirao sam tu gitaru kod Marica u radnji i mogu ti reci da je iznenadjujuce dobra.Od odlicnog drvetaje,neck-thru i mislim da trenutno ne postoji bolja kupovina za 150 jevreja...Elektronika nije losa,a floyd nije nista losiji nego na drugim gitaramakoje su i skuplje od nje (do 300+ evra)...
Sad je samo caka sta od muzike hoces da sviras,posto je ova gitara napravljena za metal (na distorziji zablista,clean nije nista nesto posebno)...
:ziveli:

mikica7

Post by mikica7 » 18 Jan 2012, 16:01

realno kad pogledas za te pare je full....
iskreno receno deluje da ima i previse rada na njoj za 140 evrica,to mi samo pravi nevericu da li je sve to ok...
meni licno takve gitare ne odusevljavaju,ali o ukusima je glupo raspravljati...
ako kupujes prvu elektricnu gitaru znakm u kakvom si kosmaru.
gore neko ti rece pametnu stvar,kupi i drndaj dok ne skapiras sta ti prija,pa posle juri fendera on izgleda svakom prija!
sve u svemu bilo bi dobro da povedes nekog ko se malo bolje razume da bas ne pazaris motku za mesanje cvaraka!

bancika

Post by bancika » 18 Jan 2012, 16:03

mikica7 wrote: gore neko ti rece pametnu stvar,kupi i drndaj dok ne skapiras sta ti prija,pa posle juri fendera on izgleda svakom prija!
:roll:

Margos

Post by Margos » 18 Jan 2012, 18:58

"on izgleda svakom prija"

Image

pesic77

Post by pesic77 » 18 Jan 2012, 22:53

fizikohemicar wrote:Svirao sam tu gitaru kod Marica u radnji i mogu ti reci da je iznenadjujuce dobra.Od odlicnog drvetaje,neck-thru i mislim da trenutno ne postoji bolja kupovina za 150 jevreja...
To sam u stvari nesto i cekao da mi neko kaze da je probao, i da gitara nije gora od onih 'ocean"-a , "rooster"-a i slicnih. Hvala za podeljene utiske !! :ziveli:

pesic77

Post by pesic77 » 18 Jan 2012, 22:58

mikica7 wrote:realno kad pogledas za te pare je full....
iskreno receno deluje da ima i previse rada na njoj za 140 evrica,to mi samo pravi nevericu da li je sve to ok...
Nisu bas tako velike pare da bih prolazio kosmar i sekiracije... Samo pokusavam sebi da napravim sto veci uzitak za iste pare :)) Ali i meni malo sumnjivo da neckthrough gitara "u full-u" :) kosta tako malo ... Dakle : NEVERICA -DA, KOSMAR - NE :)

fizikohemicar

Post by fizikohemicar » 18 Jan 2012, 23:05

No problemo...
Gitara je ranije kostala 210,a pre toga nesto preko 300... Caka je sto sad ima sve vise gitara i sve veci je izbor i cene nepoznatih firmi drasticno padaju,iako im je odnos cene i kvaliteta odlican...Ko malo preceslja po forumu,videce ja najbolji odnos cena/kvalitet ima rooster :)
Ova gitara je dobra,ne kosta previse,pa i ako se zeznes,za godinu,dve mozes da skupis kintu i kupis neku bolju gitaru koja ti vise odgovara...
:ziveli:

Post Reply