Citao sam mnogo postova sto se tice odabiru iz velikog asortimana el. gitara. Mnogo toga mi je pomoglo u odlucivanju.
Da malo objasnim , moje sviranje je pocelo sa tamburom (da,da, bas vojvodjanskom) i zelim da sada krenem malo ka elektricnom smeru sa gitarama.
No , smatrajte me dudukom ... za pocetak barem sto se tice el. gitara.
Probao sam nekoliko akusticnih ali nisu mi se dopale (da odvali prste dok se ne stvrdnu jastucici) i imao sam srecu da se okusam na elektricnoj gitari kada sam sluzio vojsku (pre 3 godine).
Sta da kazem, od prvog momenta mi se dopalo, ono sto se kaze da mi je leglo "onako" cak i lik (vlasnik gitare) se cudio kako to da nisam svirao el. gitaru kada sam tako lako ponovio sto je on uradio.
No , da ne duzim.....i da ne zvucim kao hvalisanje
Posto planiram da postanem vlasnik jedne gitare, i u mitrosu sam video gitaru koja mi se "od oka" svidela.
Naravno ni cena nije bila delako "samo" cca 55k...i to sa popustom.... Fender Highway 1 Stratocaster ...prodavac kaze da je americki ima manje sloja laka...
Nazalost da je oslusnem nisam imao mogucnosti, ali bice i to.
A dok se to ne desi da priupitam vas forumase kako vam se cini odabir ?

Ionako planiram svirati pretezno rock stil, guns and roses, metallica ali nemam nameru neki heavy metal ili neki death metal.

Naravno imam i frenda kojeg planiram "odvuci" pre kupovine da i on "zdrakne a bogami i oslusne" kakva je gitara koja mi se dopala.
Pa slobodno pocnite sa pljuv....ovaj ...odgovorima .

Svi komentari ce pomoci.