Aria XL-STD

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kontejner

Aria XL-STD

Post by kontejner » 24 Jan 2007, 12:29

sta mislite o ovoj gitari

edit:
i da li ima negde u novom sadu da se kupi

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Jan 2007, 14:07

Ti to zbog cene?

Ima je u Skyju, a Skyja ima i u Novom Sadu, cena bi trebala da bude 130 evra.

Za kvalitet joj ne znam, ali Fox ima jednu (mislim) iz serije Mac, one su oko 250 evra a stvarno su super odrađene, tako da...

Overi Skyjev sajt i isplaniraj šta možeš da uzmeš:

http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... index.html

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 24 Jan 2007, 15:20

Aria su dosta dobre gitare ali generalno (svaka, ali baš svaka) je tvrda ko zlo. E sad... ako imaš pouzdanog čoveka koji poznaje tvoj setup i zna kako da ti je prilagodi i da ti je "smekša" onda nije problem.

Trkni do Sky-a pa isprobaj. I da... ne zaboravi... Floyd ćeš verovatno morati da menjaš ODMAH pošto je totalni CRAP!!!

kontejner

Post by kontejner » 25 Jan 2007, 19:24

slusajte ovo. krenuo ja na spens u sky, ali posto mi je na putu do spensa mitros udjem ja u mitros, i pitam ih da li drze aria gitare, a covek krene da mi se smeje u lice i kaze: Ko jos od poznatih muzicara svira aria gitare. !!??
! onda sam otisao do sky i rekli su mi da su prodali xl-std ali da ce stici sledece nedelje, i rekao sam sebi da vise u zivotu necu uci u mitros

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Jan 2007, 20:58

kaži im sledeći put da nemaju pojma. Aria je stara i poštovana firma koja je u Japanu pravila gitare dok su ti prodavci bili u pelenama... Samo pogledaj Harmony Central i komentare o tim starijim Ariama.

Od poznatih muzičara nju svira naš Fox, to bi svakom normalnom trebalo da bude dosta, i tačka.

Uostalom, čak su im i najjeftiniji modeli u istoj klasi sa Pacificama i Squierima, tako da...

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 26 Jan 2007, 00:35

Mislim da znam u čemu je reč kod novosadskog mitrosa i mislim da znam ko ti se smejao u lice. Vidiš svi prodavci iz svih muzičkih radnji se međusobno poznaju i više ili manje su sujetni (smatraju da je ono što oni prodaju najbolje a sve ostalo sranje). E sad... pojedinci su fer i čak te i upute u neku drugu radnju ako nešto nemaju u svojoj. Meni se X puta dogodilo da lik predamnom iz Sky-a nazove drugara u Artist i pita ga da li ima tu i tu stvar što meni treba pa me najavi da ću doći i kaže mu da mi pripremi to da mogu da isprobam. To je po meni fer jer se vidi da im je stalo do čoveka kao muzičara i takvi ljudi su ljudi koji podržavaju scenu i muziku uopšte. A ovi ostali su tipični trgovci.

Nemoj ti mnogo da brigaš i ubuduće kad hoćeš nešto da kupiš pitaj ovde gde toga ima i ko radi taj artikal pa ti mi kažemo gde da ideš... čisto da izbegneš neprijatnosti.

Cheers

P.S.: bassista Duran Duran-a svira Aria bass... to bi trebalo da je sasvim dovoljno iako ih ima još...

kontejner

Post by kontejner » 13 Feb 2007, 23:09

a sta mislite o ovoj xl-dlx. da li vredi dodati jos 50-70 (+ floyd) evra za nju

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Feb 2007, 23:33

A zakaj pa ne, ako imaš para? Mada je Fox odmah menjao svoj Floyd, kaže da je to obavezno. Znači, čeka te još stotinjak evra za "amerikanski" Floyd ako hoćeš da sve bude "po PS-u".

henk

Post by henk » 14 Feb 2007, 09:15

Rocket Roll wrote:A zakaj pa ne, ako imaš para? Mada je Fox odmah menjao svoj Floyd, kaže da je to obavezno. Znači, čeka te još stotinjak evra za "amerikanski" Floyd ako hoćeš da sve bude "po PS-u".
pa ta intervencija na floyd-u podiže cenu gitare sa 250 na čak 350 eura. ne misliš li da je to malo previše za gitaru a la Aria Mac?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Feb 2007, 13:20

Zato i kažem - "ako imaš para".

Bodomovac

Post by Bodomovac » 14 Feb 2007, 22:40

I moj ortak je qpio Ariu Excel Deluxe, i sjebao mu se floyd posle možda nedelju dana, ali je inače dobra mašina (u odnosu na cenu). On je tamo nešto lepio, pa je još više pokvario, tako da je ograničen sa floydom. Ja sam mislio da je samo on biser i da može tako nešto da uradi, ali kontam da se i drugima raspadaju floydovi. Dobro da ja nisam qpio tu gitaru, pošto sam kontao da ću, ali on ju je qpio meni isred nosa. A video sam neke Arie xl std sa JAKO lošim finishom, skoro kao da je drvo ispucalo.

I mislim da se pre isplati qpiti neki ibanez ili jackson, ali treba i tu paziti, pošto se uglavnom kopije dobijaju za tu cenu, tako da su podložne raspadanju.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 17 Feb 2007, 20:09

Ne znam kako je taj tvoj ortak mogao tako lako da sjebe Aria XL deluxe gitaru. Ja je sviram dve godine i nikada se nisam zalio na nju, odlicna je. Mada primetio sam da ima mali sum na magnetima.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 17 Feb 2007, 22:38

Ako se dobro sećam, nije znao kako da stavi nove žice, pa je skinuo floyd rose, a nije trebao, i tu je nešto otišlo.

Milky

Post by Milky » 17 Feb 2007, 23:11

Au, jbt, sad sam i ja provalio da ne znam kako da stavim nove zice, treba sutra-prekosutra da pazarim nov set, ali nikad nisam ni video kako se menjaju, samo znam da treba da skidam poklopac sa zadnje strane gitare :D
Da, obican tremolo na pacifiki

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Feb 2007, 23:55

Ne moraš da skidaš tu plastiku ako ti se donji deo tremola vidi kroz onaj prorez na njoj. U suštini, jednostavno je - otkačiš žice sa čivija, presečeš ih odmah na prvoj "ravnini" (tamo gde "uvijuci" žice koji su bili na čivijama prestaju, negde na mestu gde žica leže na "nut", tj. prelazi preko vrat ana glavu gitare i na čivije), ostatak žice polako guraš prema tremolu... i prosto gledaš gde će žica da izađe iz bloka tremola, tj. iz leđa gitare. Odakle izađe, tu guraj novu žicu. Pusti je da legne na "sedla" sa kojih je stara žica sišla, da prođe niz "nut" kuda je stara žica prošla, odseci je otprilike 5-10 cm PrEkO dužine čivije na koju treba da legne, i namotaj je na čiviju.

Skidaj jednu po jednu, lakše je tako, teže se pomešaju.

Pošto je Pacifica, ovaj dokument će ti pomoći: http://www.fender.com/support/setup/stratsetup.php

Ako hoćeš, možeš i da dođeš do mene, pa da ti pokažem.

Post Reply