Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Post by Guitar_thrill » 02 Sep 2008, 23:54

Tj. koje gitariste volite kao likove? Ok...znam da ih ne znate licno....ali po nekim odgledanim intervjuima i sl. kakav utisak ste o njima stekli i tako to? :)
Mene je ubedljivo najvise odusevio Steve Vai....jednostavno divim se coveku...koliko slobodno razmislja,koliko je duhovit i opusten i koliko veruje u to sto radi i ne trudi se da se takmici sa necim....koliko je suprotnos onoj ulozi iz Crossroads-a :D ne znam sve sto gledam ili citam gde ima nesto o njemu kao da ima neki poseban njegov pecat....u svakom slucaju on mi je neki uzor,ali ne u stilu sviranja...vec u nacinu zivljenja zivota i razmisljanja o istom.....ala sam smorio :D
aj da cujem vas...(evo vec vas cujem kako uzvikujete Paul Gilbert :D )

Duane
Fenderaš

Re: gitaristi-kao osobe

Post by Duane » 03 Sep 2008, 00:01

clapton, ae sad nek neko kaze da on nije najfiniji gitarista ikad xD ili jimmy page xD bloody brits, al ima tu jedan decko koji je brit pa odskace... ime mu je richi... e on je kralj, on je kralj kakvog nema, u domu sindikata je dominirao sa onim "no" xD mislim ljudi to je covek koji je namerno lomio tremolo armove da bi se inatio prodavcima i gadjao ljude na ulici paradajizima iz kola... koji kralj xD

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Sep 2008, 00:02

evo vec vas cujem kako uzvikujete Paul Gilbert :D
Ta sta pitas kad vec znas? :)

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 00:13

a svi su oni vecinom normalni, jedino se kao psihopate spominju Richie Blackmore i Yngwie Malmsteen, nazalost, al jbg umetnici su zajebana sorta, cesto je ona (umetnost), jedino mesto gde su sasvim "svoji". Mada cini mi se da i Michael D Angelo ima "ekskurzije u realnost".

Sephiroth

Post by Sephiroth » 03 Sep 2008, 00:47

Takodje se divim Steve Vai-u,gledao sam svaki intervju na youtube,,he is god 8)

"But I've noticed that I was looking for something. I was looking for some kind of a spiritual balance or truth ... and it starts with how you speak to yourself in your own head."

"My best advice - and I'm not an expert, and I'm not ... a prophet or anything like that, I'm just a musician - the best advice I can give is to try to set a good example."

Za shredere je rekao da ih treba ceniti zbog ulozenog truda koji je potreban dostici taj nivo. (Shred = art 8) 8) )

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 00:51

ma da, pa i Satriani, onako je bash bash skroman covek, izgleda da bilo sta kad bi mu rekao ne bi ga uvredio. Oni su ipak u svojim svetovima. Znam da Vai ima jedan trip da svaku gitaru novu koju dobije, uzme sam i rastavi na sve delove i ponovo je sastavi, neam pojma zashto.

alzo

Post by alzo » 03 Sep 2008, 08:04

Ovo je malo hevy forum pa ste odmah nakacli omiljene likove....ok...i meni se
svideo Satriani, odgledao sam par njegovih casova gitare i stvarno je "profa"......
ali mene je Tommy Emanuel odusevio po svim pitanjima.....od odnosa prema
publici do svirke.....covek je na sceni od svoje pete godine, samouk ......
i nadasve normalan covek......ali ok i muzika koju svira je neka druga prica......
a svi umetnici su malo kvrc u glavi bez obzira koja je umetnost u pitanju.....
to je valjda ta klica neke genijalnosti...........

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 10:18

ako ti se svidja Tommy Emanuel, trebao bi da pogledas ima jos dosta dobrih gitarista koji sviraju taj fingerstyle "Travis picking", mozda bi ti se dopao i Scoty Anderson.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Sep 2008, 10:33

tommy boy je sto se tice odnosa sa publikom haos, slusao sam ga vamo dva ili tri puta kod nas u srbiji i svaki put je bilo ono VAU... i jos imate koncerata na netu pa to je haos, kad svira smoke i pink pantera...

ps. poslusajte while my guitar gently weeps na youtube sto svira sa shimabukurom ili tako nesto, a ima i dosta koncerata na you tube pa se uverite sami xD

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Sep 2008, 10:34

Aii, pa ovaj Scotty isto sa'ranjuje. :shock:

Jedino ne znam kaki je covek... :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Sep 2008, 10:43

Dobar je Scotty Anderson.

Meni je Vai takodje gotivan, Paul Gilbert je naravno na prvom mestu, a lik koga posebno gotivim je TONY MACALPINE. I to ne samo kao osobu a zheshci je zajebant i totalno nesujetan chovek(pa mislim da li bi svirao sa Vai-em po turnejama a po mnogima jede Vai-a za doruchak(ok, mnogi se nece slozhiti, ali i za mene ta konstatacija stoji samo ako se uzme u obzir da sviraju razlichite vrste muzike)). Tony je fantastichan kompozitor, podjednako dobar klavijaturista kao i gitarista i plus svira violinu. Plus je crnac :mrgreen: a svi znamo da nema gitarske svirke niti bubnjarske dok nigga to ne uhvati u ruke :mrgreen: (apsolutno nisam ni R od rasiste, da se odmah zna...).

Po meni najcool lik danashnjice i verovatno moj omiljeni gitarista. Oni koji su slushali samo njegove solo albume ili rad sa Ring Of Fire-om, neka poslushaju projekat CAB, pa onda Planet X (ja ne mogu da zamislim zajebanije a opet solazhe sa beskrajno mnogo smisla od Tony-evih sa bilo kog albuma Planet X-a, posebno prvog...jednostavno, ono je neverovatno, toliko brutalno, beskompromisno, mnogo sam nauchio samo SLUSHAJUCI njegove solazhe sa ovih albuma) ili Devil's Slingshot.

Veoma gotivim i Brett Garsed-a i T.J. Helmerich-a(pogledajte neki klip ovog lika, to se zove boles' :D ), em sviraju dojajno em su uvek zajedno, i mnogo su cool likovi.

Scott Henderson si the man.

:)

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 14:56

e za ovog lika def znam da je ok, pricali smo par puta na netu a i muzika mu je opaka. Isto je tipican tele player a zove se Doug Seven.
http://www.youtube.com/watch?v=q3ehfSPOI64

takodje to mogu da kazem i za ovog klinca koji ce verovatno napraviti nesto u Nashvilleu: Sol Philcox
http://www.youtube.com/watch?v=jGCc9cOyIzY

check it out. :twisted:

p.s. stavio sam vam ovo da malo odmorite ushi od hevljijeh zvuka i shredera, ono cisto malo kao promena i kao sta jos postoji u muzici.

alzo

Post by alzo » 03 Sep 2008, 16:46

dweezil wrote:ako ti se svidja Tommy Emanuel, trebao bi da pogledas ima jos dosta dobrih gitarista koji sviraju taj fingerstyle "Travis picking", mozda bi ti se dopao i Scoty Anderson.
malo sam pogledao na YouTube........ludjak.........takvi tipovi mi povremeno ubiju volju da sviram......
sve sto znam zvuci mi smesno..........ali se posle utesim jer sviram neki drugi fazon.......... :lol:

Cortex
The Necromancer

Re: Koje Gitariste Volite Kao Osobe?

Post by Cortex » 03 Sep 2008, 17:10

^ To, to! :lol:

@dweezil

Nemoj da zezash da postoji josh neshto osim shredder-a. Fuck! Moram to da chujem! :roll: :D Opushteno, zezancija...

On topic:

Cool mi je naravno sinjor John McLaughlin. On ne mora ni da pricha s tobom, ni da objavi na bilo koji nachin da je svestan tvog prisustva na OVOM SVETU, dovoljno je da ti budesh u njegovoj blizini i oseticesh se spiritualno uzdignutim. A holy man. A living god. John McLaguhlin.

dweezil

Post by dweezil » 03 Sep 2008, 17:45

alzo wrote: malo sam pogledao na YouTube........ludjak.........takvi tipovi mi povremeno ubiju volju da sviram......
sve sto znam zvuci mi smesno..........ali se posle utesim jer sviram neki drugi fazon.......... :lol:
haha :lol: ma cool, a pazi fora je dosta slusati muzike i druge ljude kako sviraju jer te nekako sta znam mame posle da sviras josh vishe a i nekako te inspirishu da svirash, naravno ne svi, oni koji ti se dopadaju. :D na netu u stvari provalis koliko ima ljudi koji opasno sviraju a nikada niko nije cuo za njih. :mrgreen:

Post Reply