Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by Stalker » 16 Aug 2009, 20:24

pa znam :D
bio sam u MusicTrade, nego pitam, generalno, sta mislite o Pro Fetovima, vi koji ste ih probali?

sixstring

Post by sixstring » 16 Aug 2009, 21:54

@ stalker,pazi sva pojačala od 60 do 100w sličnih cena slično zvuče,koje god da uzmeš nećeš pogrešiti. Ja baš volim mala i laka kombo pojačala i san mi je da nekad imam para za neki swr ili markbass sa jednom 12''

michabass

Post by michabass » 19 Aug 2009, 21:50

Pozdrav svima nov sam ovde... :D

Ashdown MAG300 i ručni rad kabinet s 2x10 Eminence delta + APT hornica...
Image

pozdrav!! :ziveli:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 20 Aug 2009, 02:46

Aaaa upoznat sam tvojim radom na Talkbass-u.
Dobro nam dosao :)

malisha
MF veteran

Post by malisha » 20 Aug 2009, 02:52

Jako lep kabinet, moram priznati! Kako zvuci?

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 20 Aug 2009, 08:49

sixstring wrote:@ stalker,pazi sva pojačala od 60 do 100w sličnih cena slično zvuče,koje god da uzmeš nećeš pogrešiti. Ja baš volim mala i laka kombo pojačala i san mi je da nekad imam para za neki swr ili markbass sa jednom 12''
znas mozda nekog koji bi mi prodao Take12 za tako malu cenu?

sixstring

Post by sixstring » 20 Aug 2009, 10:23

pa teško...morao bi dosta da juriš po oglasima i raspituješ se kod ortaka pre nego što neko počne da prodaje nešto,ja prodajem svoju napravljenu glavu od 2x150w,za 150e,pa ako ti to vrši posao javi se na pm.

michabass

Post by michabass » 20 Aug 2009, 14:31

vbraca wrote:...Dobro nam dosao :)
Bolje vas našao !! :ziveli:
malisha wrote:Jako lep kabinet, moram priznati! Kako zvuci?
Kao dve desetke... :D
heh šala mala... pa poredio sam ga sa SWR red head kombašem 2x10 koji možda za trunku ide niže jer ima neki 10 litara veću zapreminu, ali to se više "oseti" nego što se stvarno čuje u svirci. Utegnut punchy zvuk za jazzy jazzy groovy groovy svirke u manjim klubovima.... probao sam ga i na otvorenom na jednom splavu i potpomognut drvenim podom zvuči j...no glasno!
...trenutno tražim čeličnu mrežu da mu pokrijem celu facu - da ga malo napimpujem... :mrgreen:

pozdrav! :ziveli:

Aca

Post by Aca » 22 Aug 2009, 16:07

Desilo mi se da mi je pojacalo pocelo da smrdi na pregorelo (kao kad vam crkne napajanje na kompu), i tako smrdi mi vec nedelju dana kad sviram, sto brze sviram sve vise smrdi...
Pa je l' ima neko neki slican problem i je l' zna neko sta je upitanju???
Isto mi se desilo da kad stavim pedalu za overdrive na njega i pocnem da sviram, zvucnik pocne da mi skace toliko puno da sam se uplsio da ne izleti iz pojacala, da mi ne pukne nesto i predlu vise i ne stavljam...
upitanju je bass pojacalo Behringer BXL3000A , pa ako neko nesto zna nek kaze?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Aug 2009, 16:29

Ugasi pojacalo i nosi kod majstora
Nadam se da si sacuvao garanciju

Aca

Post by Aca » 22 Aug 2009, 16:33

Ma pojacalo je skroz novo nema tri meseca, imam garanciju naravno...
Nego se plasim da se ne ispalim, da ga ne odnesem ja tamo i ono tamo ne smrdi...jos ja nisam iz BG, a tamo sam ga kupio zesce bih se izcimao...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Aug 2009, 17:50

Pa Behringer :(
Sviraj koliko mozes iz sve snage dok ne crkne skroz i onda nosi na garanciju :)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 22 Aug 2009, 18:25

Aca wrote:Ma pojacalo je skroz novo nema tri meseca, imam garanciju naravno...
Nego se plasim da se ne ispalim, da ga ne odnesem ja tamo i ono tamo ne smrdi...jos ja nisam iz BG, a tamo sam ga kupio zesce bih se izcimao...
behringer pravi velike probleme i uzasno se lako kvari. znam 3 lika kojima je crkao behringer jako brzo...neces se zabaviti s tim pojacalom

Bozha

Post by Bozha » 22 Aug 2009, 22:08

Aca wrote:sto brze sviram sve vise smrdi...
:bow:

EsoX

Post by EsoX » 23 Aug 2009, 00:37

Aca wrote:Desilo mi se da mi je pojacalo pocelo da smrdi na pregorelo (kao kad vam crkne napajanje na kompu), i tako smrdi mi vec nedelju dana kad sviram, sto brze sviram sve vise smrdi...
Pa je l' ima neko neki slican problem i je l' zna neko sta je upitanju???
Isto mi se desilo da kad stavim pedalu za overdrive na njega i pocnem da sviram, zvucnik pocne da mi skace toliko puno da sam se uplsio da ne izleti iz pojacala, da mi ne pukne nesto i predlu vise i ne stavljam...
upitanju je bass pojacalo Behringer BXL3000A , pa ako neko nesto zna nek kaze?

Isto pojacalo koristim vec nekih 5 meseci... i nista slicno mi se nije desilo... moguce je da je mozda tako jer ja ne sviram brzo kao ti .... :mrgreen: :mrgreen: Salu na stranu interesuje me na koliko drzis gain i master potenciometre i level ako koristis dist kanal?

Sta moze biti u pitanju i zbog cega ti se javlja ovaj proble ??? Moguce je da mu preopteretis ulaz... mirise mi na ovo jer ti problem pravi kad ides preko pedale na kojoj predpostavljam da ti je level pojacan do daske jos ako je u pitanju bas sa aktivnom elektronikom koji ima visok output... vrlo lako moze biti da ga na taj nacin oteras duboko u saturaciju.. a onda dolazi do pregrevanja.

Mislim da zaista nema potrebe ovo pojacalo panjiti jer se radi o dosta glasnom pojacalu... tako da master nikad nisam odvrtao ni preko 50%, na probi je obicno negde na samo 20-30% (gain takodje) i sasvim se ok cuje pored dve gitare, klavijatura, bubnjeva... a cesto bude i preglasno.... u opsegu u kom ga koristim super radi jer neulazi u saturaciju i nema distorzije.... mozda sam i pogresio sto sam uzeo BXL3000A umesto manjeg modela BXL1800A , jer koliko mi se cini i manji model bi zadovoljio sve moje potrebe. Vecih problema nisam imao, jedini problem koji mi pravi je to sto se "kolje" sa mojom korg pandorom... posto mi se onda zamuti zvuk... ali ovo me ni ne dotice mnogo jer je bez procesora zvuk ok i nemam potrebu da ga jos malo peglam sa procesorom, tako da procesor koristim samo na line out izlazu kao stimalicu!

Post Reply