Branko Radulovic Bass gitara

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

jacopastorius

Re: Branko Radulovic Bass gitara

Post by jacopastorius » 09 Apr 2011, 14:13

Ja sam probao jedan Prec Radulovic bejs, isti kao ovaj na oglasima samo bez bridz magneta. Sta reci, panjina od vrata, tezak ko tuc, tonski nista bolji od skvajer preca, pragovi - svaki vodi svoju politiku :D, nista specijalno. Otprilike ista prica kao kod vecine domacih majstora, ako si anonimus otaljaju gitaru, ako si poznat, onda vode racuna o svim detaljima izrade :D

Cope

Post by Cope » 10 Apr 2011, 23:53

Pravljeni instrumenti bi treblo da imaju nešto što industrijski masovno proizvedeni nemaju, a to je makar dobar finiš i vrlo precizan setap za svirača. Zatim je tu pažljivo odabrano i osušeno drvo, te ostali hadver koji odgovara senzibiltetu muzičara koji ga svira. Samo veoma iskusan muzičar može unapred znati kakav bi mu isntrument odgovarao - koje drvo, kakva struja... a takođe treba biti i veoma dobro upozat sa opusom isntrumenta koje određeni majstor izrađuje. U principu džaba dobro drvo, originalan pristup u izrada instrumenta, ako odemo u prvu prodavnicu i kupimo pikap koji se serijski ugrađuje u gomilu isntrumenata. Na kraju kada sve to izađe na bini i na snazi, vrlo često može doći do razočarenja u zvuk, udobnost odnosno ergonomiju isntrumenta.

Moje iskustvo je takvo da još uvek nisam siguran kakav instrument bi želeo da imam odnosno da izradim kod nekog majstora, a dilemu umesto mene i dok se ne odlučim, jako dobro mogu da reše već potrvđene tvrtke poput Fendera i drugih :)

Radulovića još nisam imao priliku da probam, te memam predstavu kako isntrumenti rade, odnosno kako ja radim sa takvim isntrumentom u rukama. :)

sixstring

Post by sixstring » 12 Apr 2011, 08:38

Cope wrote:Pravljeni instrumenti bi treblo da imaju nešto što industrijski masovno proizvedeni nemaju, a to je makar dobar finiš i vrlo precizan setap za svirača. Zatim je tu pažljivo odabrano i osušeno drvo, te ostali hadver koji odgovara senzibiltetu muzičara koji ga svira. Samo veoma iskusan muzičar može unapred znati kakav bi mu isntrument odgovarao - koje drvo, kakva struja... a takođe treba biti i veoma dobro upozat sa opusom isntrumenta koje određeni majstor izrađuje. U principu džaba dobro drvo, originalan pristup u izrada instrumenta, ako odemo u prvu prodavnicu i kupimo pikap koji se serijski ugrađuje u gomilu isntrumenata. Na kraju kada sve to izađe na bini i na snazi, vrlo često može doći do razočarenja u zvuk, udobnost odnosno ergonomiju isntrumenta.

Moje iskustvo je takvo da još uvek nisam siguran kakav instrument bi želeo da imam odnosno da izradim kod nekog majstora, a dilemu umesto mene i dok se ne odlučim, jako dobro mogu da reše već potrvđene tvrtke poput Fendera i drugih :)

Radulovića još nisam imao priliku da probam, te memam predstavu kako isntrumenti rade, odnosno kako ja radim sa takvim isntrumentom u rukama. :)
:1: :ziveli:

Post Reply