Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
komplikator

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by komplikator » 08 Aug 2011, 16:15

nightshell je sex :)

imate ovde malo više info-a
http://www.dizajnzona.com/forums/index. ... opic=82629

Pentatonic

Post by Pentatonic » 09 Aug 2011, 01:13

Image

sixstring

Post by sixstring » 14 Aug 2011, 00:12

Dobar je A4,nego samo ove bartolinije mk1,treba hraniti Nickel žicama,onda zvuče dojaja,meni se tako sviđa na mom A6. Inače,meni ne treba druga bas gitara,meni samo treba žica,NICKELLL,dosta,na svakih 40ak sati sviranja da menjam tako nekako,tad im ton ode,i da neko ok pojačalo al kabinet da bude dobar,znači neki,aguilar,epifani,makrbass,tako nešto se meni sviđa,glava,ma može šta oćeš,skoro nikad i ne diram i šta na njima,samo da ima dobar jak gain i ono oko 150+ W snage. Inače koliko vi koji imate aktivu pored,aktive štelujete ton na pojačalu/mikseru u zavisnosti od svirke?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 14 Aug 2011, 03:33

Moj bass u 99% slučajeva ide potpuno flat u razglas!
A postavke na glavi su uvijek flat! Naravno kada sviraju kabineti koje sam ja odabrao.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 02 Sep 2011, 14:06

:shocked3: :shockkk!: :obey:

komplikator

Post by komplikator » 02 Sep 2011, 14:17

daaaaamn nigga shit :shocked3:

Pentatonic

Post by Pentatonic » 02 Sep 2011, 14:40

Interesantna igračka :mrgreen:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 02 Sep 2011, 17:55

ljdui, ovo je mnogo dobro

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 05 Sep 2011, 08:51

Image
ZELIM SVE!!!!!!! :D
Konacno i ja da odem u neku veeeliku radnju sa instrumentima (http://www.klangfarbe.com/) pa da mogu natenane da probam sta god pozelim. Anyhow da ne duzim sad favoriti su Spector 4LX (mada je bio dosta lose podesen), Warwick thumb NT, a apsolutni favorit koji je razvalio SVE baseve tamo prisutne (a bilo ih je josh dva puta vise nego na slici) je Sandberg kojeg sam po prvi put uspeo da probam
Image
Definitivno zelim jednog... mozda ne bas u ovom finishu, ali toliko je dobar da bih mu oprostio i taj relic finish....
e da, najvece razocarenje, bas koji sam mislio da ima potencijal i da je favorit iz senke je fender 50's precision...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 05 Sep 2011, 11:28

Worwici :homer:

Ja bi' se zaposlio tamo!

Cope

Post by Cope » 05 Sep 2011, 14:02

Šta te je konktretno toliko fasciniralo na tom Sandbergu? Pričaj bre, sav se oznoji !!! :o

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 05 Sep 2011, 15:44

Ahoj! Fasciniralo me je sve :) Prvo bas ekstra lezi u ruci i krilu. Vrat je super! Nije tanak kao npr. spector, deluje malo deblji i od jazza ali je tanji od warwicka... nekako mi je seo (ali ajde to kako kome, jelda) :) Zvuk je PRETERRAN! mozes dobiti milion raznih boja, ovaj MM magnet kod bridge-a razvaljuje, ma ne znam kako da opisem... (probao sam posle i musicman-a, i ne bih sad da kazem da je musicman losiji ali... ;)) jazz magnet radi isto tako savrseno. Ima i coil split za taj MM magnet iza, mozes dobiti od vintage zvukova do nekog modernog oranja za mJetal. Bas nije ni suvise tezak ni lagan... uf... Bila je pored goomila fendera, probah razne i nijedan nije ni blizu ovoga... Pazi, cak bih ga uzeo pre nego Spectora a ja VOLIM spector... I jos nesto, znate onaj osecaj kad uzmete bas u ruke i deluje vam kao da je napravljen tako da izdrzi atomski udar :) e tako se oseca :D Sve je utegnuto, dotegnuto, savrseno uklopljeno (hmmm, pa pravi nemac :))... cak bih mu oprostio i taj relic finish.... Ne znam mozda smo se samo ja i taj bas sklopili jedan sa drugim, verovatno se nece svima svideti ali ja savetujem svima koji hoce da kupe skuplji bas tipa jazz, prec, musicman da ako ikako mogu, obavezno probaju i ovaj (ili neki drugi sandberg vec), velika je sansa da ce njega uzeti... ako se dobro secam bio je negde oko 1200e ali sisa daleko skuplje baseve...
@parker znam za taj oglas ali ne kupujem sad bas, a i taj mi se bash i ne svidja :)
PS e da, bilo je tamo i josh dosta Sandberga, i svi su super kao i ovaj :)

Cope

Post by Cope » 05 Sep 2011, 16:10

Ja sam za tu firmu čuo pre par godina, nikada nisam imao priliku da probam neki komad, nažalost, ali kada sam na slici prvi put video Sandberg, nešto u meni je čudno zatreperilo. U pitanju je bio neki natural, bajcovan i na grubo bez mnogo laka, sličan kao ovaj na oglasu. Jasen (čini mi se) kao na starim Precovima, godovi na dasci uklopljeni tako da može da se urami na zid, zatim ostatak finiša koji jebe kevu, i koji samo Švaba zna picanski da uradi, zatim nasleđen i apgrejdovan Fenderoliki koncept, koji je po meni aksiom u modernoj muzici... Mogu samo da zamislim kako ovo čudo radi...

Post Reply