Koje pedale koristite, kolege moje

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
michabass

Re: Koje pedale koristite, kolege moje

Post by michabass » 24 Nov 2010, 22:28

Ja koristim kvačilo, kočnicu i gas... :bambi:

pozdrav!

:ziveli:

Triad031

Post by Triad031 » 25 Nov 2010, 00:41

groove wrote:Ja sam probao Bass Big Muff i zaista je sjajan,radi bukvalno najbolje sto moze,rusi kucu..a ima i kontrolu dry signala sto je veoma bitno za razliku od bloggera koji to nema, nego kad ga kresnes to ti je sto ti je, ovde kod big muff-a nema cut-ovanja low enda i opadanja levela, radi stvarno genijalno.
Mislim da je to bukvalno jedina stvar koji bi mogla da se nadje izmedju moje gitare i pojacala,pa da i ja ucestvujem u temi koje pedale koristite,kolege moje :D
Word :mrgreen:

EHX Bass Big Muff je stvarno odlicna pedala. Ni jednu zamerku ne mogu da joj nadjem. Ja sam je cak uzeo bez ikakvog prethodnog probanja, samo sam rekao rodbini u Germaniji da mi donseu tu pedalu. Cim su mi doneli bio sam i vise nego odusevljen kada sam je probao...

supersonic

Post by supersonic » 27 Nov 2010, 15:21

Sve sam detaljno prelistao ali nisam našao nikoga ko ima nekog iskustva sa MXR D.I. pedalom. Uzimao bih neku distorziju za bas. Pa da znam šta i kako. Vidim ove boss odb-3 nisu loše.

Ja zaista kada su u pitanju pedale - izuzetno malo znam.Tako da bih vas pitao - štaa kažu koje su ono baš najbolje neke pedale za bas - ne mislite o cijeni. Već neke ono provjereno dobre stvari. Korus, distorzija, eho, itd...

unaprijed hvala

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 27 Nov 2010, 16:38

dist :
ImageImage

najbolje da probas jbg, vidis sta ti se svidja boss, ebs, mxr ...

gricko

Post by gricko » 27 Nov 2010, 20:46

supersonic wrote:Ja zaista kada su u pitanju pedale - izuzetno malo znam.Tako da bih vas pitao - štaa kažu koje su ono baš najbolje neke pedale za bas - ne mislite o cijeni. Već neke ono provjereno dobre stvari. Korus, distorzija, eho, itd...
jebiga.... k'o da si pitao o smislu života. odgovor je - naravno - 42!

dist, po mom mišljenju je najbolji od ampeg, orange, matamp lampaškog pojačala. to je holy grail kojeg sve pedale jure.
takođe, za dist pedalu koja se tera na bass-u je važno da ima blend [mix itd] dugme. distorzija fikne low end i onda malo pustiš dry signala pa sve dođe na svoje mesto. ili taj fazon ili nešto kao ona nova soundblox multiwave distorzija [možeš da doziraš dist količinu posebno za lo/mid/hi].

za početak, guglaj "bass guitar effects", ili npr. http://www.gearwire.com/bass-effects.html, ili....
okreni/obrni, pošto je u ovim krajevima slab izbor za probanje/kupovinu, gugl ti je najbolji drug.

najbolje modulatore prave eventide i moog. electroharmonix [ehx] ima dobar synth, reverb, chorus. gomila malih proizvođača prave dist, OD, fuzz pedale. boss ima sasvim korektan chorus, delay... envelope filter [autowah] - mxr, 3leaf groove regulator, aguilar. aguilar, takođe, je imao OPASAN overdrive - agro.

za overdrive/distortion, ako mora boss - ja bih ti radije preporučio stari HM2. jeste za gitaru, izgleda smešno, ali deluje. za bass. ili stari ibanez MS10.
ako imaš budžet, :1: solomonu. za rokčinu, sansamp je MAMA. imaš ta dva gore pomenuta, ima programabilni bass driver [PBDDI], imaš pbddi deluxe, imaš paradriver, vt deluxe.... RBI....

Triad031

Post by Triad031 » 27 Nov 2010, 21:06

@supersonic
I moja preporuka za dist bi bila Sansamp Bass DI ili mozda cak i bolje verzija sa 3 kanala. Meni je podesen tako sto mi je prvi kanal na clean setting-u, drugi je crunch, a treci je distorzija koja kucu rusi :metal: Jedini problem sto u Srbiji nema nigde da se kupe Tech 21 proizvodi (ili gresim?). Ne znam kakvo je stanje u CG-u?!?

:ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 27 Nov 2010, 22:03

Image

ja kad bi imo pare krljnuo bi ovo po difoltu

gricko

Post by gricko » 28 Nov 2010, 01:58

Triad031 wrote:Jedini problem sto u Srbiji nema nigde da se kupe Tech 21 proizvodi (ili gresim?).
tech21nyc sajt pominje samo LM Trade, Celje, SLO kao prodavca za SR+MGR. predstavnik za RO je u timišvarošu - 160km od BGD. mada mi se čini da su skuplji od SLO zastupnika.
Stalker wrote:ja kad bi imo pare krljnuo bi ovo po difoltu
koliko god se bojim da to priznam [al' bolje da priznam nego da se bojim] preterani OD/dist slabo radi na basu u kontekstu pesme. osim ako ne sviraš neki dub step.
treba pesmu pisati za taj zvuk. die beste primer su dub trio. koliko god je njegov zvuk userućegaj, van tih pesama je relativno beskoristan.
s druge strane, blagi OD, k'o tek malo namunjena lampa, je keva za rokanje.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 Nov 2010, 08:55

što se mene tiče, bilo mi je dovoljno da čujem kako bass Dicka Lövgrena zvuči pod ovim EBS-om ^^

groove

Post by groove » 28 Nov 2010, 09:10

Pretpostavljam Warwick? :lol:

malo jutarnje shege nije na odmet :)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 Nov 2010, 09:26

[youtube]QYMnBaDcU2k&feature=related[/youtube]
obratiti pažnju na solo

saund kvaliti je sranje, aali..

supersonic

Post by supersonic » 28 Nov 2010, 14:06

gricko wrote:
supersonic wrote:Ja zaista kada su u pitanju pedale - izuzetno malo znam.Tako da bih vas pitao - štaa kažu koje su ono baš najbolje neke pedale za bas - ne mislite o cijeni. Već neke ono provjereno dobre stvari. Korus, distorzija, eho, itd...
jebiga.... k'o da si pitao o smislu života. odgovor je - naravno - 42!

dist, po mom mišljenju je najbolji od ampeg, orange, matamp lampaškog pojačala. to je holy grail kojeg sve pedale jure.
takođe, za dist pedalu koja se tera na bass-u je važno da ima blend [mix itd] dugme. distorzija fikne low end i onda malo pustiš dry signala pa sve dođe na svoje mesto. ili taj fazon ili nešto kao ona nova soundblox multiwave distorzija [možeš da doziraš dist količinu posebno za lo/mid/hi].

za početak, guglaj "bass guitar effects", ili npr. http://www.gearwire.com/bass-effects.html, ili....
okreni/obrni, pošto je u ovim krajevima slab izbor za probanje/kupovinu, gugl ti je najbolji drug.

najbolje modulatore prave eventide i moog. electroharmonix [ehx] ima dobar synth, reverb, chorus. gomila malih proizvođača prave dist, OD, fuzz pedale. boss ima sasvim korektan chorus, delay... envelope filter [autowah] - mxr, 3leaf groove regulator, aguilar. aguilar, takođe, je imao OPASAN overdrive - agro.

za overdrive/distortion, ako mora boss - ja bih ti radije preporučio stari HM2. jeste za gitaru, izgleda smešno, ali deluje. za bass. ili stari ibanez MS10.
ako imaš budžet, :1: solomonu. za rokčinu, sansamp je MAMA. imaš ta dva gore pomenuta, ima programabilni bass driver [PBDDI], imaš pbddi deluxe, imaš paradriver, vt deluxe.... RBI....

Sve sam manje više skapirao šta si htio da kažeš izuzev početka :D haha .
Ne, majke mi. Nije mi jasno šta si htio da kažeš za ampeg orange i matamp ? Ja sam veliki zagriženi ljubitelj ampega - pa mi tek sad nije jasno ... Jer koliko znam on nema nikakvu distorziju svoju ...
Jedno je igrati se sa potenciometrima na pojačalu pa izazvati nešto ''nazovimo'' tako ... ali to je daleko od onoga što meni treba ... Stvarno ne znam šta si mislio s tim.

Elem, Nikakvi modulatori me trenutno ne interesuju.Ne sumLJam da su potrebni - ali kada ukapiram da su potrebni onda ću valjda tražiti to :) :O :P E sada. Ono što meni treba jeste taj neki overdrive - koji je ono - najprirodniji što može biti. Dovoljno ''širok'' dovoljno ''topao'' a da ima taj karakteristični overdrive zvuk. Ovaj Sansamp djeluje ozbiljno ali mi nekako nije ni klasični fuzz a nije ni overdrive... nekako je i jedno i drugo a zapravo ni jedno ni drugo ''kako treba''.
Vjerovatno zvučim sada kao bogato razmaženo derište koje misli da je popilo svu pamet svijeta.Ali zaista nisam - ni bogat ni derište :) Već se samo ne razumijem u pedale.Možda nisam dovoljno upućen ali jbg.

recimo da bih bio spreman da izdvojim do 500 eura za pedalu. E sad me interesuje gdje potrošiti te pare. Znam da je Moog - ono provjereno dobra stvar. Ali nisam našao da moog ima takvo nešto što mi treba.

Ja najmanje volim da imam pedalu koja ima 10000 dugmića i čuda. DAj mi jedno eventualno dva dugmeta i to je to . Nekako mi onaj boss-ov sve miliji i miliji. A jeftin je prilično.

Slobodno me ispljujte :)

groove

Post by groove » 28 Nov 2010, 16:18

Eno brate, ne komplikuj no kupi ovaj EH Big Muff i zavrsi pricu, komentarisali smo ga vec..70 eura i vozi, sve profi,radi ubija.

Bozha

Post by Bozha » 28 Nov 2010, 16:23

supersonic wrote:Ono što meni treba jeste taj neki overdrive - koji je ono - najprirodniji što može biti. Dovoljno ''širok'' dovoljno ''topao'' a da ima taj karakteristični overdrive zvuk.
ovo?

sixstring

Post by sixstring » 28 Nov 2010, 19:06

Bozha wrote:
supersonic wrote:Ono što meni treba jeste taj neki overdrive - koji je ono - najprirodniji što može biti. Dovoljno ''širok'' dovoljno ''topao'' a da ima taj karakteristični overdrive zvuk.
ovo?

genijalna reklama/review!

Post Reply