pozdrav!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Wordgroove wrote:Ja sam probao Bass Big Muff i zaista je sjajan,radi bukvalno najbolje sto moze,rusi kucu..a ima i kontrolu dry signala sto je veoma bitno za razliku od bloggera koji to nema, nego kad ga kresnes to ti je sto ti je, ovde kod big muff-a nema cut-ovanja low enda i opadanja levela, radi stvarno genijalno.
Mislim da je to bukvalno jedina stvar koji bi mogla da se nadje izmedju moje gitare i pojacala,pa da i ja ucestvujem u temi koje pedale koristite,kolege moje
jebiga.... k'o da si pitao o smislu života. odgovor je - naravno - 42!supersonic wrote:Ja zaista kada su u pitanju pedale - izuzetno malo znam.Tako da bih vas pitao - štaa kažu koje su ono baš najbolje neke pedale za bas - ne mislite o cijeni. Već neke ono provjereno dobre stvari. Korus, distorzija, eho, itd...
tech21nyc sajt pominje samo LM Trade, Celje, SLO kao prodavca za SR+MGR. predstavnik za RO je u timišvarošu - 160km od BGD. mada mi se čini da su skuplji od SLO zastupnika.Triad031 wrote:Jedini problem sto u Srbiji nema nigde da se kupe Tech 21 proizvodi (ili gresim?).
koliko god se bojim da to priznam [al' bolje da priznam nego da se bojim] preterani OD/dist slabo radi na basu u kontekstu pesme. osim ako ne sviraš neki dub step.Stalker wrote:ja kad bi imo pare krljnuo bi ovo po difoltu
gricko wrote:jebiga.... k'o da si pitao o smislu života. odgovor je - naravno - 42!supersonic wrote:Ja zaista kada su u pitanju pedale - izuzetno malo znam.Tako da bih vas pitao - štaa kažu koje su ono baš najbolje neke pedale za bas - ne mislite o cijeni. Već neke ono provjereno dobre stvari. Korus, distorzija, eho, itd...
dist, po mom mišljenju je najbolji od ampeg, orange, matamp lampaškog pojačala. to je holy grail kojeg sve pedale jure.
takođe, za dist pedalu koja se tera na bass-u je važno da ima blend [mix itd] dugme. distorzija fikne low end i onda malo pustiš dry signala pa sve dođe na svoje mesto. ili taj fazon ili nešto kao ona nova soundblox multiwave distorzija [možeš da doziraš dist količinu posebno za lo/mid/hi].
za početak, guglaj "bass guitar effects", ili npr. http://www.gearwire.com/bass-effects.html, ili....
okreni/obrni, pošto je u ovim krajevima slab izbor za probanje/kupovinu, gugl ti je najbolji drug.
najbolje modulatore prave eventide i moog. electroharmonix [ehx] ima dobar synth, reverb, chorus. gomila malih proizvođača prave dist, OD, fuzz pedale. boss ima sasvim korektan chorus, delay... envelope filter [autowah] - mxr, 3leaf groove regulator, aguilar. aguilar, takođe, je imao OPASAN overdrive - agro.
za overdrive/distortion, ako mora boss - ja bih ti radije preporučio stari HM2. jeste za gitaru, izgleda smešno, ali deluje. za bass. ili stari ibanez MS10.
ako imaš budžet,solomonu. za rokčinu, sansamp je MAMA. imaš ta dva gore pomenuta, ima programabilni bass driver [PBDDI], imaš pbddi deluxe, imaš paradriver, vt deluxe.... RBI....
ovo?supersonic wrote:Ono što meni treba jeste taj neki overdrive - koji je ono - najprirodniji što može biti. Dovoljno ''širok'' dovoljno ''topao'' a da ima taj karakteristični overdrive zvuk.
genijalna reklama/review!Bozha wrote:ovo?supersonic wrote:Ono što meni treba jeste taj neki overdrive - koji je ono - najprirodniji što može biti. Dovoljno ''širok'' dovoljno ''topao'' a da ima taj karakteristični overdrive zvuk.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests