Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Tiki the Boyler
Urednik

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by Tiki the Boyler » 21 Sep 2009, 23:35

foxmolder wrote:Inače 70 tih godina prošlog veka ovo su smatrali za combo pojačalo ( samo 48 kg :shocked3: )
To su bile ljudine! :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Sep 2009, 01:04

foxmolder wrote:Acoustic 136
125 W
15 inca zvučnjak(nažalost nije original :cry: )

Image

Inače 70 tih godina prošlog veka ovo su smatrali za combo pojačalo ( samo 48 kg :shocked3: )
Si ovo kupio od Koste u Nis?

supersonic

Post by supersonic » 22 Sep 2009, 02:20

ako bog da - za par dana ampeg svt3 pro ...

foxmolder

Post by foxmolder » 22 Sep 2009, 17:30

Sirac-šunka nisam kupio u Niš, već od nekog dede u Kisaču...
Matori je svirao kontra bass u nekom KUD-u :music-smiley5:

Inače pojačalo je iz 1976 godine sve je originalno osim zvučnika ( neki RCF od ne znam koliko vata)...ako bude para kupujem uskoro neki Celestion ili Eminence) jer sada nesmem da ga odvrnem više od trojke... oće membrana da pobegne napolje :cry:

BaticaBG

Post by BaticaBG » 22 Sep 2009, 23:08

Meni se svidja i taj Precizionen pored pojachala,jel to Badass na njemu ili me ochi varaju? :shock: :ma bravo:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 22 Sep 2009, 23:31

foxmolder wrote:Sirac-šunka nisam kupio u Niš, već od nekog dede u Kisaču...
Matori je svirao kontra bass u nekom KUD-u :music-smiley5:

Inače pojačalo je iz 1976 godine sve je originalno osim zvučnika ( neki RCF od ne znam koliko vata)...ako bude para kupujem uskoro neki Celestion ili Eminence) jer sada nesmem da ga odvrnem više od trojke... oće membrana da pobegne napolje :cry:
Ako sa srecom da isteras tu membranu i pazaris novi zvucnik. Pa javi sta si i gde pazario...

foxmolder

Post by foxmolder » 22 Sep 2009, 23:58

BaticaBG wrote:Meni se svidja i taj Precizionen pored pojachala,jel to Badass na njemu ili me ochi varaju? :shock: :ma bravo:
To pored što liči na Precu je Melodija Mengeš iz bivše nam bratske republike Slovenije....slučajno se zatekla tu inače sad trenutno rabim neki malecki Smaick bass made in Koreja...

Sirac-Šunka...ako ja ne spržim zvučnjak :mrgreen: ... imam jednog ludog Kontrabasistu koji obožava frekfencije ispod 100 Hz na što većoj mogućoj jačini :music-smiley5: ...e taj će da mu doaka...

A planiram i da unapredim pred-pojačalo na dotičnom Acousticu sa ovom šemom:
Image
ovo predpojačalo će da bude za jedan ulaz, a onaj drugi ću da ostavim original....
Kad unapredim ovog dedu od pojačala sledi zvučni zapis 8)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Sep 2009, 00:21

Uvelicao sam sliku i skoro sam apsolutno siguran da je na onom basu Schaller kobilica... Imao sam jednu Melodiju, proizvedenu s pocetka osamdesetih, i tada su stavljali prilicno jak hardver na gitare. Trebalo bi i civije da su Schaller, a moguce da ni magnet nije neki tek onako... Sve u svemu, vise ti se isplati da rasturis gitaru i prodas delove, nego da je prodajes celu :XD:
Deder slikaj ti malo poblize taj bass da vidimo sta sve tu ima...

moma 61

Post by moma 61 » 23 Sep 2009, 00:49

Ljudi, ae neka mi neko kaze kako da postavim fotke svoje opreme na ovu stranicu, ne zamerite,cika Moma je covek u godinama, a i nedavno sam postao "drug clan" foruma, pa nemam blage veze kako se to radi. A imam itekako sta da vam pokazem.. SWR REDHEAD..etc.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Sep 2009, 01:20

Kreiras nalog na photobucket ili image shack ili nesto slicno.
Aplodujes sliku na neki od takvih sajtova.
Iskopiras link slike, npr. http://i222.photobucket.com/albums/dd20 ... CN4428.jpg
i izmedu takvog linka ubacis img sa zagradama, tj. selektujes pa kliknes na ono dugme "Img", et voila!

Ili ako je zeljena slika vec na netu, ako je link npr. http://www.stevesmusiccenter.com/SWRRedheadBig.jpg (kliknes desnim klikom i ides na "copy image location", paste u post i opet Img i ispadne>
Image

Ima negde bolje objasnjeno, ali ne mogu da nadjem tu temu...

Aj sad da vidimo bas to tvoje pojacalo.

:ziveli:

foxmolder

Post by foxmolder » 23 Sep 2009, 08:46

sirac-šunka wrote:Uvelicao sam sliku i skoro sam apsolutno siguran da je na onom basu Schaller kobilica... Imao sam jednu Melodiju, proizvedenu s pocetka osamdesetih, i tada su stavljali prilicno jak hardver na gitare. Trebalo bi i civije da su Schaller, a moguce da ni magnet nije neki tek onako... Sve u svemu, vise ti se isplati da rasturis gitaru i prodas delove, nego da je prodajes celu :XD:
Deder slikaj ti malo poblize taj bass da vidimo sta sve tu ima...
Image
Tako je :D ovaj bas pored pojačala je melodija sa odličnim hardverom , proizvodnja 1980 g, Sheler čivije i kobilica, magnet je bio neki :?: ali mogu ti reći da bejs uopšte nije rđav čak šta više u kombinaciji sa acousticom daje veoma prijatne tonove( a la Strenglers)...
Sećam se te godine...(al sam mator :shock: ) Koštao je oko 1000 dm(500 jura) u muzičkom magazinu ...
Ja sam mogao samo da ga gledam u izlogu :cry: i tiho da patim jer sam bio klinac od 16 leta koji je svirao pank na ručno prvljenom veslu u obliku prece :lol: :lol: :lol:
Jbg... u svakom slučaju bila su to lepa vremena,dobre gitare i pojačala bez mnogo elektronike(sirov i čvrst zvuk) :smil_guitar:

p.s. izvinjavam se ako sam malo skrenuo sa teme...ponela me nostalgija(žal za mladost :cry: )

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Sep 2009, 09:24

Vrlo moguce da ti je taj magnet DiMarzzio... E kad se setim da sam takav beli jazz bass prodao za 230 DM :cry: Taj hardver na njemu je vredeo vise...

Cope

Post by Cope » 25 Sep 2009, 20:33

Pravoslavni tranzistorac :D

Image

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Sep 2009, 20:42

Mašala! :)

BaticaBG