Kako ste odabrali bash bass?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Re:

Post by Cope » 11 Mar 2009, 22:46

fiti93 wrote:
KnightOfDoom wrote:Ja sam bio fasciniran Maidenima i zvukom basa u njihovim pesmama.
Ja sam iz istog razloga. Inace sam operisan od muzickih instrumenata, ali sam se mnogo nalozio na bass. Evo ove nedelje sam poceo da ucim i tako to. Naredne nedelje bi trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a. :)
Ne sekiraj se, imaju Kinezi rešenje i za takve kao ti :)

Dragana_Lazic

Re: Kako ste odabrali bash bass?

Post by Dragana_Lazic » 12 Mar 2009, 15:49

Ja sam pocela da sviram bas zato sto je najlaksi za sviranje :D :D :D :D :D :D
kako mrzim kad to neko kaze........
brat moj je svirao godinama gitaru i bio je jako dobar muzicar,ja sam i pocela uz njega. :oops:

malisha
MF veteran

Post by malisha » 13 Mar 2009, 13:02

Dragana_Lazic wrote:Ja sam pocela da sviram bas zato sto je najlaksi za sviranje
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 13 Mar 2009, 15:52

malisha wrote:
Dragana_Lazic wrote:Ja sam pocela da sviram bas zato sto je najlaksi za sviranje
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
+1 :lol:

dd

Post by dd » 13 Mar 2009, 17:35

Meni su rekli da basista uvek pokupi najlepse cure posle svirke :) i ja reko' ajde da vidim da vidim da li mogu da pletem to....

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 13 Mar 2009, 18:55

kako se zove bassista bez djevojke ?

beskucnik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 21 Apr 2009, 00:51

KirilStipsa wrote:
Sto se tice orgijanja... ne znam da li ste primetili, al na bassiste se loze uglavnom ruzne ribe... koje ne zele da se guraju sa cicama oko pevaca :roll:
e brate moj, ne mogu one da budu ruzne kol'ko ja mogu da popijem :D :D :D :D :D :D :D :D
odavno rekli pametni ljudi ;)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 21 Apr 2009, 01:09

kako sam poceo... pa recimo kao mali sam svirao gitaru... i kako sam rastao kao i obuca, garderoba.. i gitara mi je postala mala :lol: :lol: :lol:

pa... oduvek sam voleo zesci zvuk gitare, odrastao sam sa starijom bracom i drugarima (uvek sam bio najmladji u ekipi :grummel_2: ) i svi su slusali metal,punk.. (krajem '80 i nije bilo nekog electro izbora :D )u glavnom zesca svirka gitara i bubnjeva, naravno da sam hteo da budem kao i oni,da imam band itd. ali pre svega sam hteo da sviram pesme koje volim da slusam, da ih ja "proizvedem".
oduvek sam voleo jak ritam a bubnjevi mi nikad nisu bili nesto bliski... dakle bass... naravno ljubav na prvi zvuk! to je ono sto mi je nedostajalo sa gitarom, energija,zvuk koji pomera,ono sto "cujes" u grudnom koshu, sto bi drugovi narodnjaci rekli "pravo u srce" :D :D :D
(+ lampaska pojacala)
svaka pohvala opsega mogucnosti tih skala je suvisna...

sl0e

Post by sl0e » 24 Apr 2009, 02:46

fiti93 wrote:trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a. :)
Ja ne kapiram tvoj post? Ako ti se dopada bas kao instrument, zasto bi uzimao akusticnu gitaru?

fiti93

Post by fiti93 » 24 Apr 2009, 13:23

sl0e wrote:
fiti93 wrote:trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a. :)
Ja ne kapiram tvoj post? Ako ti se dopada bas kao instrument, zasto bi uzimao akusticnu gitaru?
Nemam pare za bas, a treba mi nesto na cemu mogu da vezbam.

sl0e

Post by sl0e » 24 Apr 2009, 13:34

fiti93 wrote:Nemam pare za bas, a treba mi nesto na cemu mogu da vezbam.
Znaci poceces da ucis bas deonice na akusticnoj gitari?

The Mask AE

Post by The Mask AE » 24 Apr 2009, 13:56

Nikako ne razumem tu tvoju teoriju: kupim flautu i tako spoznam da li mi se svidja bas gitara. To tako ne ide, ali ide ovako: nadjes drugara i zamolis ga da ti pozajmi BASS gitaru na 2-3 dana. Onda vidis da li je to to ili ne.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 24 Apr 2009, 14:59

The Mask AE wrote:Nikako ne razumem tu tvoju teoriju: kupim flautu i tako spoznam da li mi se svidja bas gitara. To tako ne ide, ali ide ovako: nadjes drugara i zamolis ga da ti pozajmi BASS gitaru na 2-3 dana. Onda vidis da li je to to ili ne.
obicno takve stvari ne komentarisem, naj radije bi mu rekao ma uz'i veslo pa probaj da peces cevape :D
ali da nebude da smo se okomili na nekog ko se ispalio jer ne zna sta hoce-a nesto hoce... dakle da ti malo damo volje...
kao sto rece the mask, uzmi bass od nekoga ali probaj da nadjes nesto komletno sa dobrim set up-om. da bi mogao da osetis sta je to. pre svega obrati paznju na taj instrument i pristupi mu kao da si ga ti izmislio,to ti je sprava da iskazes ono u sebi, sve je to jako jednostavno a prelepo.
kada krenes u kupovinu svoje igracke trbas da znas tacno sta hoces.
u pocetku ne eksperimentisi sa zvukom mnogo,vise sviraj cleen,takvu boju zvuka imaju deckici sa UK scena :vomit: . tako najbolje naucis da sviras, posle formiras pedalboard.
naravno da ce ti u pocetku biti malo teze ali ne zaboravi da INAT postoji od pre coveka.. take this shit
obavezno javi kako ide... da se posle k..chimo s tvojim autogramima :smil_guitar:

fiti93

Post by fiti93 » 25 Apr 2009, 01:19

faks wrote:
The Mask AE wrote:Nikako ne razumem tu tvoju teoriju: kupim flautu i tako spoznam da li mi se svidja bas gitara. To tako ne ide, ali ide ovako: nadjes drugara i zamolis ga da ti pozajmi BASS gitaru na 2-3 dana. Onda vidis da li je to to ili ne.
obicno takve stvari ne komentarisem, naj radije bi mu rekao ma uz'i veslo pa probaj da peces cevape :D
ali da nebude da smo se okomili na nekog ko se ispalio jer ne zna sta hoce-a nesto hoce... dakle da ti malo damo volje...
kao sto rece the mask, uzmi bass od nekoga ali probaj da nadjes nesto komletno sa dobrim set up-om. da bi mogao da osetis sta je to. pre svega obrati paznju na taj instrument i pristupi mu kao da si ga ti izmislio,to ti je sprava da iskazes ono u sebi, sve je to jako jednostavno a prelepo.
kada krenes u kupovinu svoje igracke trbas da znas tacno sta hoces.
u pocetku ne eksperimentisi sa zvukom mnogo,vise sviraj cleen,takvu boju zvuka imaju deckici sa UK scena :vomit: . tako najbolje naucis da sviras, posle formiras pedalboard.
naravno da ce ti u pocetku biti malo teze ali ne zaboravi da INAT postoji od pre coveka.. take this shit
obavezno javi kako ide... da se posle k..chimo s tvojim autogramima :smil_guitar:
:)

MetalFunk

Re:

Post by MetalFunk » 04 Jun 2009, 22:15

Jynx wrote:
Vega34 wrote:i tako sam na tavanu iskopo neki bass star 20 god.
:D :D da nisi mozda crnac? :D :D nisam mogao da izdrzim, odmah me je podsetilo na south park...
aahahahahahah, gledao sam tu epizodu xD
srry za offtopic

Post Reply