Ne sekiraj se, imaju Kinezi rešenje i za takve kao tifiti93 wrote:Ja sam iz istog razloga. Inace sam operisan od muzickih instrumenata, ali sam se mnogo nalozio na bass. Evo ove nedelje sam poceo da ucim i tako to. Naredne nedelje bi trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a.KnightOfDoom wrote:Ja sam bio fasciniran Maidenima i zvukom basa u njihovim pesmama.
Kako ste odabrali bash bass?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Re:
-
Dragana_Lazic
Re: Kako ste odabrali bash bass?
Ja sam pocela da sviram bas zato sto je najlaksi za sviranje
kako mrzim kad to neko kaze........
brat moj je svirao godinama gitaru i bio je jako dobar muzicar,ja sam i pocela uz njega.
kako mrzim kad to neko kaze........
brat moj je svirao godinama gitaru i bio je jako dobar muzicar,ja sam i pocela uz njega.
Dragana_Lazic wrote:Ja sam pocela da sviram bas zato sto je najlaksi za sviranje
+1malisha wrote:Dragana_Lazic wrote:Ja sam pocela da sviram bas zato sto je najlaksi za sviranje![]()
![]()
![]()
![]()
Meni su rekli da basista uvek pokupi najlepse cure posle svirke
i ja reko' ajde da vidim da vidim da li mogu da pletem to....
kako se zove bassista bez djevojke ?
beskucnik

beskucnik
e brate moj, ne mogu one da budu ruzne kol'ko ja mogu da popijemKirilStipsa wrote:
Sto se tice orgijanja... ne znam da li ste primetili, al na bassiste se loze uglavnom ruzne ribe... koje ne zele da se guraju sa cicama oko pevaca
odavno rekli pametni ljudi
kako sam poceo... pa recimo kao mali sam svirao gitaru... i kako sam rastao kao i obuca, garderoba.. i gitara mi je postala mala
pa... oduvek sam voleo zesci zvuk gitare, odrastao sam sa starijom bracom i drugarima (uvek sam bio najmladji u ekipi
) i svi su slusali metal,punk.. (krajem '80 i nije bilo nekog electro izbora
)u glavnom zesca svirka gitara i bubnjeva, naravno da sam hteo da budem kao i oni,da imam band itd. ali pre svega sam hteo da sviram pesme koje volim da slusam, da ih ja "proizvedem".
oduvek sam voleo jak ritam a bubnjevi mi nikad nisu bili nesto bliski... dakle bass... naravno ljubav na prvi zvuk! to je ono sto mi je nedostajalo sa gitarom, energija,zvuk koji pomera,ono sto "cujes" u grudnom koshu, sto bi drugovi narodnjaci rekli "pravo u srce"
(+ lampaska pojacala)
svaka pohvala opsega mogucnosti tih skala je suvisna...
pa... oduvek sam voleo zesci zvuk gitare, odrastao sam sa starijom bracom i drugarima (uvek sam bio najmladji u ekipi
oduvek sam voleo jak ritam a bubnjevi mi nikad nisu bili nesto bliski... dakle bass... naravno ljubav na prvi zvuk! to je ono sto mi je nedostajalo sa gitarom, energija,zvuk koji pomera,ono sto "cujes" u grudnom koshu, sto bi drugovi narodnjaci rekli "pravo u srce"
(+ lampaska pojacala)
svaka pohvala opsega mogucnosti tih skala je suvisna...
Ja ne kapiram tvoj post? Ako ti se dopada bas kao instrument, zasto bi uzimao akusticnu gitaru?fiti93 wrote:trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a.
Nemam pare za bas, a treba mi nesto na cemu mogu da vezbam.sl0e wrote:Ja ne kapiram tvoj post? Ako ti se dopada bas kao instrument, zasto bi uzimao akusticnu gitaru?fiti93 wrote:trebao da uzmem akusticnu gitaru, posto mi se ne isplati da uzimam bas ako slusajno batalim to (verovatno necu). Ako mi dobro krene, pocecu ozbiljno da razmisljam o uzmanju bass-a.
Znaci poceces da ucis bas deonice na akusticnoj gitari?fiti93 wrote:Nemam pare za bas, a treba mi nesto na cemu mogu da vezbam.
- The Mask AE
Nikako ne razumem tu tvoju teoriju: kupim flautu i tako spoznam da li mi se svidja bas gitara. To tako ne ide, ali ide ovako: nadjes drugara i zamolis ga da ti pozajmi BASS gitaru na 2-3 dana. Onda vidis da li je to to ili ne.
obicno takve stvari ne komentarisem, naj radije bi mu rekao ma uz'i veslo pa probaj da peces cevapeThe Mask AE wrote:Nikako ne razumem tu tvoju teoriju: kupim flautu i tako spoznam da li mi se svidja bas gitara. To tako ne ide, ali ide ovako: nadjes drugara i zamolis ga da ti pozajmi BASS gitaru na 2-3 dana. Onda vidis da li je to to ili ne.
ali da nebude da smo se okomili na nekog ko se ispalio jer ne zna sta hoce-a nesto hoce... dakle da ti malo damo volje...
kao sto rece the mask, uzmi bass od nekoga ali probaj da nadjes nesto komletno sa dobrim set up-om. da bi mogao da osetis sta je to. pre svega obrati paznju na taj instrument i pristupi mu kao da si ga ti izmislio,to ti je sprava da iskazes ono u sebi, sve je to jako jednostavno a prelepo.
kada krenes u kupovinu svoje igracke trbas da znas tacno sta hoces.
u pocetku ne eksperimentisi sa zvukom mnogo,vise sviraj cleen,takvu boju zvuka imaju deckici sa UK scena
naravno da ce ti u pocetku biti malo teze ali ne zaboravi da INAT postoji od pre coveka.. take this shit
obavezno javi kako ide... da se posle k..chimo s tvojim autogramima
faks wrote:obicno takve stvari ne komentarisem, naj radije bi mu rekao ma uz'i veslo pa probaj da peces cevapeThe Mask AE wrote:Nikako ne razumem tu tvoju teoriju: kupim flautu i tako spoznam da li mi se svidja bas gitara. To tako ne ide, ali ide ovako: nadjes drugara i zamolis ga da ti pozajmi BASS gitaru na 2-3 dana. Onda vidis da li je to to ili ne.![]()
ali da nebude da smo se okomili na nekog ko se ispalio jer ne zna sta hoce-a nesto hoce... dakle da ti malo damo volje...
kao sto rece the mask, uzmi bass od nekoga ali probaj da nadjes nesto komletno sa dobrim set up-om. da bi mogao da osetis sta je to. pre svega obrati paznju na taj instrument i pristupi mu kao da si ga ti izmislio,to ti je sprava da iskazes ono u sebi, sve je to jako jednostavno a prelepo.
kada krenes u kupovinu svoje igracke trbas da znas tacno sta hoces.
u pocetku ne eksperimentisi sa zvukom mnogo,vise sviraj cleen,takvu boju zvuka imaju deckici sa UK scena. tako najbolje naucis da sviras, posle formiras pedalboard.
naravno da ce ti u pocetku biti malo teze ali ne zaboravi da INAT postoji od pre coveka.. take this shit
obavezno javi kako ide... da se posle k..chimo s tvojim autogramima