Izbor palica

Moderator: zolideathmetal

drum

Re: Izbor palica

Post by drum » 22 Aug 2008, 00:03

Aaaa, a jesu li puno teske??? :D , ne mogu da sviram tako :D

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 22 Aug 2008, 08:52

Generalno pravilo je da ako naučiš da sviraš brzo i precizno težim palicama, onda onim lakšim prosto "letiš", ali možeš da izgubiš preciznost. Stoga mnogi bubnjari preporučuju da se, u principu, držiš jednog ili eventualno dva modela palica kojima ćeš svirati.

btw, jeste li videli nekada palice koje koriste marching corps - pa te su doslovno duplo deblje i teže od najdebljih "normalnih" palica. Ima u Ritam Centru, pa raspitajte se... :wink:

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 22 Aug 2008, 13:48

drum wrote:Aaaa, a jesu li puno teske??? :D , ne mogu da sviram tako :D
Najteze sa kojima sam do sad svirao. Salim se ja malo, mozda ce ti za pocetak ipak biti preteske. Ono 5A su standard. Uzmi njih, pa vidi odatle sta ti vise odgovara.

ozzy

Post by ozzy » 30 Aug 2008, 08:46

e,ja sam kupio vic firth 7An i jedna palica mi se polomila posle mesec dana,ne znam mozda je do mene ,a mozda je i do palica :? :? :?

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 04 Sep 2008, 06:29

Vrlo verovatno lupash kao drvosecha :D, meni se BUDDY RICH palice tek pre neki dan na probi izlomile a verno su me sluzile 9 meseci :D

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 04 Sep 2008, 10:52

Orgasmatron wrote:Vrlo verovatno lupash kao drvosecha :D, meni se BUDDY RICH palice tek pre neki dan na probi izlomile a verno su me sluzile 9 meseci :D
Zavisi kakav ti je par zapao. Meni nikad nisu trajale duze od mesec i po, ali su mi zato Metal trajale jace od 3 meseca (trajala bi i duze da nisam divljao), Rock 3 nedelje, a sve je isto drvo. Kad birate palice gledajte da je drvo sareno (da se vide godovi), a ne jednobojno.

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 12 Sep 2008, 10:35

U osnovi sve buddy rich palice su do jaja izdrzajne, ja nisam verovao, jedan ortak ih je koristio 11 meseci a divlja gore nego ja, em je 2 puta sitniji od jebenog kollias-a a lupa 2 puta grdje nego ja (drvosecha pa to ti je). Ne znam, recimo meni su one grafitne chak trajale krace (verovali ili ne), a ti imam osecaj i bubnjeve menjash cheshce nego charape ako lupash kao divljak :D, ja od kad sam usavrshio lupanje zglobovima a ne celom rukom kao magarac iz rammstein-a palice mi traju duze nego obichno a groove isti :D

Drobac
MF veteran

Post by Drobac » 12 Sep 2008, 12:17

Ne lupam ja kao divljak, takodje zglobovi. :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 12 Sep 2008, 12:30

Orgasmatron wrote:, ja od kad sam usavrshio lupanje zglobovima a ne celom rukom kao magarac iz rammstein-a palice mi traju duze nego obichno a groove isti :D
Ovaaaaj.....pa svaki udarac se i izvodi "iz zglobova". Kako si, bre, uopšte svirao ranije ako si sada "usavršio sviranje iz zglobova" ? :wink: :mrgreen:

Orgasmatron

Post by Orgasmatron » 16 Sep 2008, 04:42

bio je onaj MUSCLE IT fazon, puna ruka (bejashe to dani kad se nisam oslanjao na brzinu niti na tehniku, jbg pochetnichke greshke shta cesh) :D mislim nisam ja tek sad usavrshio lupanje iz zglobova, ali ranije sam imao trip kao magarchina iz rammsteina da lupam iz plecke, NE IZ RAMENA NEGO IZ PLECKE, vrlo dobro znam shta sam napisao :D

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 08 Oct 2008, 09:00

Ah , corpse palice :) Ja imam Jeff Queen signature , kupljeno u " Ritam centru " i te su zakon za corpse . Teske su , ali je malo dodata masa pozadi zbog boljeg backstickinga , tako da su , bez obzira na masu , brze . VIC FIRTH RULES , PRO MARK SUCKS :lol:

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 08 Oct 2008, 09:11

BTW, jel koristi neko metlice (ili četkice, kako ih još zovu)? Ja imam Vic Firth metalne i koristim ih za jazz i nešto malo za neke rock baladice... 8)[/quote]

Imam ja metlice . Nedavno sam ih kupio , Steve Gadd signature , bas odlicne su :):) Imaju dosta mogucnosti . Te metalne koje ti imas , pretpostavljam da su bele i pise vic firth crvenim slovima . Ako jeste , to su one za jazz , dobre su , ali moji drugovi imaju takve i meni se bas nije svidelo to sto su nekako tvrde , za razliku od Gaddovih :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 08 Oct 2008, 09:34

Meni su metlice "nestale" ne jednom od jam session-a... Pojma nemam kako se to dogodilo... :?

Inače, da, koristim ih za jazz (kada ga sviram). Mada, to što si spomeuo, Vic Firth metlice (bele sa crvenim slovima) su dosta tvrde, a ove Steve Smith Signature mi se čine kao jako dobre... :(

Backsticking_91

Post by Backsticking_91 » 08 Oct 2008, 10:52

Derrick wrote:Meni su metlice "nestale" ne jednom od jam session-a... Pojma nemam kako se to dogodilo... :?

Inače, da, koristim ih za jazz (kada ga sviram). Mada, to što si spomeuo, Vic Firth metlice (bele sa crvenim slovima) su dosta tvrde, a ove Steve Smith Signature mi se čine kao jako dobre... :(
Pa kakvi su vam to jam session-i na kojima "nestaju" palice :) ? A gde se uopste organizuju i ko ih organizuje ? Btw. Mislis na Steve Gadd metlice , a ne na Steve Smith , zar ne ? :)

Paprika

Post by Paprika » 08 Oct 2008, 11:17

E, gde su ti nestale metlice?

Post Reply