Tvrdji cover Enjoy-a

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

doyle777

Re: Tvrdji cover Enjoy-a

Post by doyle777 » 25 Dec 2010, 20:51

UNDER wrote:
doyle777 wrote:
UNDER wrote:Da se vratimo na temu.
Bas bih zeleo da znam koja vam se od svih nasih pesama najvise svidja? :D
Nisam imao vremena da preslusam ceo album, sad sam bas poceo da slusam, pa javljam utiske...
Napravicu pravu malu recenziju. :D
P.S. Mislim da bi trebao da kontaktiras administratora da promeni naziv teme u Under i prebaci u podforum Rock ili Metal (kako god da vi opisujete ovaj vas zanr).
Super! :bravo:
I ni ja ne mogu da definisem bas as zvuk...nismo teski za Metal ali smo cini mi se tezi or Rock-a, tako da smo tu negde izmedju... :D
Ajde, slusaj pa javi utiske.
Mindshifted
Tekst bi mogao da bude malo bolji i da se smisli bolja druga strofa da ne bude kao prva samo sa drugacije zavrsne dve reci, muzika ne treba da se menja, pesma bi mogla na MTV (ne u losem smislu :wink: )... Lep aranzman, solidna produkcija, dobro otpevano i odlicno uklopljena dva vokala u refrenu...

Don't Let Me Die
Lepa baladica, 'dja mi se, solidan solo, lep kraj pesme, tekst u onom delu I'm loosing my mind vuce na Your losing your mind iz Mindshifta, ali nema veze...

T.I.M.E.
Lepa pesma, nemam zamerki na ovu, osim da si na 1:40 trebao da izgrowlujes ono sto si otpevao.

Enjoy the Silence
Ovo je dobra obrada, ali je ipak original bolji, sto se i ocekivalo kada ste obradili ovu pesmu, original je neprevazidjen.

State of Mind
Cool instrumental, cudan, cuju se svi instrumenti lepo, sto i treba da se cuje u ednom instrumentalu, mislim da ste ovo trebali da stavite kao uvodnu pesmu, mada je dobro ispalo i ovako. :D

No More
Dobra je pesma, lepi su ovi akordi, extra si otpevao i to je to sto mogu da kazem, mozda ste trebali da nastavite dalje i da ne zavrsite u onom delu, ovako mi izgleda kao da je napisan Gospodar Prstenova: Druzina Prstena i nije napisan ni drugi ni treci deo. :?

Ukupno gledano, svidja mi se vasa muzika, pevac je vrlo dobar u onome sto radi, mozda vam treba malo bolja produkcija i neko ko ce vam pisati bolje tekstove, i upotrebiti neke druge teme osim ljubavi, neko ko ce pisati o necemu gde nece svako moci da razume o cemu se radi, dok se ne udubi u pesmu i ne shvati njeno znacenje, evo ja se sam prijavljujem, ako hocete mogu da vam napisem dobar tekst na engleskom za neku pesmu.

Najvise mi se svidja Mindshifted, najbrze ulazi u usi, ali najcesce ti takve pesme brzo dosade, tako da bih mogao da kazem da je i Don't Let Me Die jedna od boljih, a T.I.M.E. treca najbolja. Slusacete se na mojoj playlisti. :ziveli:

UNDER

Post by UNDER » 25 Dec 2010, 21:30

Wow, iscrpno... :D
Drago mi je da ti se svidja.Hvala za sve kritike i dobre i lose.
Posebno mi je drago da cujem pozitivna misljenja o mom glasu i pevanju, posto sam VEOMA samokritican. :)

Znam da album nije savrsen, ali je u datim uslovima kao takav i stvoren.Neke stvari su mogle drugacije da se izvedu, neke nisu.Za sada ostaje tako kako jeste.
Pa sad, Roadrunner ako nas 'oce snimicemo kako god kazu! :lol:

Hvala najlepse na odvojenom vremenu i trudu za preslusavanje i recenziju! :ziveli:

EDIT: Slobodno mozes da posaljes neki tekst pesme ako zelis, to bi bilo lepo.

doyle777

Post by doyle777 » 25 Dec 2010, 21:34

UNDER wrote:Wow, iscrpno... :D
Drago mi je da ti se svidja.Hvala za sve kritike i dobre i lose.
Posebno mi je drago da cujem pozitivna misljenja o mom glasu i pevanju, posto sam VEOMA samokritican. :)

Znam da album nije savrsen, ali je u datim uslovima kao takav i stvoren.Neke stvari su mogle drugacije da se izvedu, neke nisu.Za sada ostaje tako kako jeste.
Pa sad, Roadrunner ako nas 'oce snimicemo kako god kazu! :lol:

Hvala najlepse na odvojenom vremenu i trudu za preslusavanje i recenziju! :ziveli:
Nema na cemu. :) Nadam se da cete se popraviti na sledecem izdanju i da cu nekada moci i uzivo da vas cujem. :)

doyle777

Post by doyle777 » 25 Dec 2010, 21:40

UNDER wrote:EDIT: Slobodno mozes da posaljes neki tekst pesme ako zelis, to bi bilo lepo.
Znas kako, ja cuvam sve tekstove za svoj bend, jer su mi previse dobri da bi ih nekome dao, barem ja imam takvo misljenje. :)
Ne bih da vam dam neki budjavi tekst, a bolje bi bilo da imate spremnu muziku, pa da vam napisem tekst za tu pesmu ili da promenim u nekoj od ovih pesama koje imate na ovom albumu, kako vi zelite, mozemo da se dogovorimo, ako hoces mozes da mi odgovoris preko PP-a da ne bismo spamovali ovde... :ziveli:
EDIT: Ne brini se, necu napisati nikakav budjavi tekst, cak sta vise, trudicu se da bude sto bolji, ja tekstove pisem po tri-cetiri dana, prvo napisem pocetni tekst, pa onda menjam ono sto mi se ne svidja, vec sam napisao preko 100 pesama na engleskom i 20-tak na srpskom, neke srpske tekstove mogu da ti dam ako hoces.

UNDER

Post by UNDER » 26 Dec 2010, 20:02

Super!
Javljam ti cim budmo snimili neku demo verziju za novu pesmu koju planiramo za engleski, a to na zalost mozda ne bude uskoro. U svakom slucaju, javljam ti se kad-tad! :ziveli:

doyle777

Post by doyle777 » 26 Dec 2010, 21:59

UNDER wrote:Super!
Javljam ti cim budmo snimili neku demo verziju za novu pesmu koju planiramo za engleski, a to na zalost mozda ne bude uskoro. U svakom slucaju, javljam ti se kad-tad! :ziveli:
OK, poslao sam ti moj mail na PP. :)

doyle777

Post by doyle777 » 20 May 2011, 16:30

Procistite malo ovaj sajt, izgleda da imate virusa na njemu...
Warning: Something's Not Right Here!
http://www.under.rs contains malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
:wink:

I javite ako bude imala neka nova pesmica. :ziveli:

UNDER

Post by UNDER » 23 Sep 2011, 20:52

doyle777 wrote:Procistite malo ovaj sajt, izgleda da imate virusa na njemu...
Warning: Something's Not Right Here!
http://www.under.rs contains malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
:wink:

I javite ako bude imala neka nova pesmica. :ziveli:
Trenutno nam je istekao hosting, uskoro cemo da ga osposobimo.
http://www.under.rs
Ima nova pesma - "Sećanja" ...singl sa predstojećeg ovog albuma... :D
VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=5e66DYmhWP8

Pozdrav!

doyle777

Post by doyle777 » 23 Sep 2011, 21:20

Preslusao sam vec odavno pesmu...

Moj komentar sa YouTube-a:
Ocekivao sam nesto mnogo drugacije od vas, vise mi se svidja State Of Mind, barem tako mislim na osnovu ove jedne pesme.
Bicu iskren, ne vidim nista po cemu biste mogli da se razlikujete od drugih bendova u Srbiji, a to je potrebno, ma koliko ja pokusavao da tvrdim da ste vi bolji od Riblje Corbe i Van Gogha, Riblja Corba i Gogh ce uvek biti poznatija od vas, jer niste uneli nista novo u muziku (nisu ni oni, al' to je bilo drugo vreme).
Kad ce taj album? :)

UNDER

Post by UNDER » 24 Sep 2011, 01:51

Sve note su odavno odsvirane...mora da se uradi nesto skroz radikalno da bi se dostigao taj neki originalni zvuk, štim, harmonija, muzika...
Kapiram da je sada skroz neko drugo vreme, evo prosle decenije nije ni jedan novi bend izasao na srpsku scenu....ili možda jeste? :O.o:
sad, za nase dalje napredovanje cemo videti, moramo jos mnooogo da sazrevamo muzicki ...
Za album cemo videti kad tacno, trebalo bi ove jeseni da izadje, kada tačno, to ne znam.
:ziveli:

doyle777

Post by doyle777 » 24 Sep 2011, 02:08

UNDER wrote:... evo prosle decenije nije ni jedan novi bend izasao na srpsku scenu....ili možda jeste? :O.o:
To i jeste veliki problem nase scene, ne samo rock/metal, nego ukupno gledano, cele muzicke scene. Pa cak i reperi, na koje se lozi pola omladine, ne mogu da zive lepo od muzike i zato cu ti sada ponoviti ono sto sam vec rekao:
doyle777 wrote:Imam ja ideju (tj. dve ideje :D )...
Napravite dva albuma, jedan na srpskom, drugi na engleskom, jedan izdate u nekoj nasoj izdavackoj kuci, drugi potrazite u nekoj stranoj... Ostavite istu muziku, samo promenite tekstove (nemojte samo da prevodite sa srpskog na engleski), to je prvi uradio Smak kod nas (meni se tako cini), a radila je i Alogia (mada su oni sranje :mrgreen: ). Za to ce vam trebati mozda nedelju dana dodatnog snimanja (samo vokal), a zadovoljicete i jednu i drugu publiku, a mozda dati sebi sansu da odete u inostranstvo...
Ili, napravite album na srpskom, izdate ga i napravite EP od 5-6 pesama na engleskom i promovisete ga po netu i stavite za free download, pa vidite da li mozete nesto u inostranstvu. Nema para od metala u Srbiji, sto pre bezite odavde. :)
Izdavaca na stranom trzistu cete morati da trazite preko neta, tesko je al' nadje se, barem neki netlabel koji bi promovisao vasu muziku i na stranom trzistu. Danas se sve radi preko neta, ne moras ni da upoznas ljude koji ce ti izdati album.
Moje misljenje je da cete lakse naci izdavaca van Srbije, nego u Srbiji, vi probajte, pa ako uspete svaka vam cast. U svakom slucaju, neka je sa srecom. :ziveli:

komil

Post by komil » 24 Sep 2011, 10:32

Zdravo. Preslušao sam ove snimke sa prve stranice. Vidim strast i da ste uložili veliki trud u ovo. Svakako nastavite da se ovim bavite!

Pokušaću vam dati konstruktivnu kritiku.
Po meni, fali vam dinamike. Mislim na reč dinamika u nekom širem značenju, da vam fali nekih oscilacija razne prirode, kako bi se priča pesme bolje iznela (pa i da bi bila zanimljivija). Ova se stiče utisak da priča i ne postoji. Svaka pesma je u tom smislu nešto kao ravna linija. Pri tome ne mislim na stil muzike koju svirate, mislim samo na pesme, melodije i ritam (recimo ova obrada Depeche Mode je u istom stilu a nema taj problem sa dinamikom).
Mislim da nijedna od ovih što sam preslušao nema npr. bridge deo. (ne kažem da mora da ima, ali to je neki tipičan način da se proširi dinamika, stavi neki zarez u priči...) Bubnjevi mi zvuče dosta monotono i vrlo neubedljivo (pored toga što mislim da je i snimak bubnjeva realno najlošiji deo snimka). Možda bi upravo rad na ritmici (i bubnjevima) bio odskočna daska da odvedete ove pesme na viši nivo! Možda bi se baš tako bolje formirala i "priča" pesme pa biste mogli i tekstove da doterate!

Što se tiče izgovora na engleskom, mislim da konkretno ovo ne bi moglo da prođe kod nekog kome je Engleski maternji. Radim dosta sa amerikancima. Ljudi, naravno ima raznih, ali verujem da većini ovakav akcenat zvuči neuverljivo.
doyle777 wrote:Imam ja ideju (tj. dve ideje :D )...
Napravite dva albuma, jedan na srpskom, drugi na engleskom, jedan izdate u nekoj nasoj izdavackoj kuci, drugi potrazite u nekoj stranoj...
Još bolje: da snime verziju sa folk aranžmanima, jednu u disko maniru i jednu u metal. Nešto od toga mora da prođe.
Šalu na stranu, mislim da je ipak bolje da se neko fokusira na jednu verziju.
doyle777 wrote:... to je prvi uradio Smak kod nas (meni se tako cini)...
Istine radi, valja dodati da Smak sa tim nije uradio bukvalno ništa! Čak ni jednu malecnu klubsku svirku nisu uspeli da dobiju na konto tog materijala. Toliko o uspehu tog njihovog poduhvata...

Pozdrav doyle777, nemoj molim te uzeti za zlo što sam ti ovde malko kontrirao, nema loše namere...

UNDER

Post by UNDER » 26 Sep 2011, 07:14

Hvala Komil na konstruktivnim kritikama!
Svaka stavka stoji i naravno da moze bolje.
Rekao sam i stalno to ponavljam - u datom trenutku i situaciji sa datim vremenom i uslovima ispalo je tako kako je ispalo.
Pisao bih ti i duzi odgovor ali s obzirom da nisam spavao celu noc a da je sad proslo 7 ujutru, mozda kad se naspavam. :D
pisem uskoro sve pojedinosti vezane za stvari koje si napisao

Hvala jos jednom
Pozz

UNDER

Post by UNDER » 28 Sep 2011, 01:48

@komil

evo mene opet

Prvo hvala ti na odvojenom vremenu za preslusavanje nasih stvari.

Problem "ravne linije" i dinamike shvatam i znam za njega odavno.Nije da nisam i da ne zelim neke stvari da promenim nekim od pesama koje smo snimili ali jednostavno, tako su ispale.
U svakom slucaju idu neke nove stvari koje koje bi trebale da budu bolje u smislu dinamike, postavicu ovde kada bude bilo.

Sto se tice bubnjeva, zvuk je jos i dobar, s obzirom da je kompjuterski radjen komplet na albumu.
Primetićes da je bubanj mnogo bolje snimljen na nasoj novoj pesmi Sećanja, jer je snimljen uživo u studiju.

Tekstovi na prvom albumu su bili kratki, jasni , mracni i donekle monotoni - bas kao i album koji smo želeli tako da obojimo.
Sada se okrećemo u drugom smeru i nekim novim stvarima.

Što se akcenta tiče, poradiću na tome, mada nisam se ni preterano trudio da ga"prikrijem". Kada je jedan Ritam Nereda izdao ceo album na engleskom i srpskim ne skrivenim "R" sta da krijem...? :D

Svaki bend pa i mi sazrevamo muzicki tokom stvaranja pesama a pogotovo kroz njihovo snimanje i postprodukciju.
Po mom misljenju imamo solidan DEMO album, ima dosta mesta za napredak koji moze da se ostvari poklapanjem mnogih zivotnih i finansijskih faktora.
Toliko od mene.

Veliki pozdrav i jos jednom HVALA!
:ziveli:

Post Reply