Predlog u vezi naših radova

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Rax13
MF veteran

Re: Predlog u vezi naših radova

Post by Rax13 » 18 May 2009, 20:58

Storm wrote:Ja imam josh jednu ludu fix ideju.. tice se o5et zanrova :D Npr. da na finalnoj kompilaciji budu po dve rock,dve pop,dve elektronika,dve narodnjaci... itd. pesme.Kao na forumu sto su sekcije.Da ne ispadne monoton cd,ono samo :metal: ,a ostali da ::ranting:: Tako ce svi na kraju skidati kompilaciju da bi preslusavali
Nema potrebe opterecivati se tim stvarima...

Daj da se uradi neshto konkretno, posle cemo lako... :)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 18 May 2009, 21:06

Rax13 wrote:
Daj da se uradi neshto konkretno, posle cemo lako... :)
:1:

karton

Post by karton » 18 May 2009, 21:10

Moja podrska!...cak bih rado ucestvovao,ali ako sam dobro shvatio-potrebno je zadovoljiti neki minimum u pogledu kvaliteta( jesam li u pravu?), a mislim da je sa mojom opremom to nemoguce, a ipak- rado bih ucestvovao sa nekom svojom pesmom...
Dok sam imao opremu (el.gitaru, bas, pojacalo...) pre 2,3 godine snimio sam 10ak pesama, ali tada nisam imao pojma o bilo kakvoj obradi zvuka, pa sam (kreten) sve kanale (git.,bas,bubanj,voc.,synth,...) mixao tako neobradjene i nazalost sacuvao samo ove mix-eve (zbog skromne memorije), a pobrisao sve posebne dry trake - tuzno i glupo, zar ne?
Jedina opcija je da neko raspolozen ko ima dobru opremu snimi neku moju moju pesmu prema mojim uputstvima, a to je mozda malo - smesno i glupo, ili ne?

Zlo

Post by Zlo » 18 May 2009, 21:16

karton wrote: a to je mozda malo - smesno i glupo, ili ne?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 May 2009, 16:35

sto se mene tice, ne bi se PRETERANO opterecivao nekim kvalitetom, ako je nesto dobro, moze i sasvim prosecan snimak, sta sad, pa valjda je to normalno, nisam ja korn da imam svoj studio, trista dzitri i producenta...

ness

Post by ness » 19 May 2009, 18:59

Doolio wrote:sto se mene tice, ne bi se PRETERANO opterecivao nekim kvalitetom, ako je nesto dobro, moze i sasvim prosecan snimak, sta sad, pa valjda je to normalno, nisam ja korn da imam svoj studio, trista dzitri i producenta...
Doolio 100% si u pravu,bitno je da se nesto uradi,a uz pomoc kompa i guitar riga, ili slicnih programa, moze se napraviti sasvim pristojan snimak sto se kvaliteta tiche.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 May 2009, 20:35

i, ocemo li malo konkretnije o ovome ili cemo ko za basket da vicemo kako je to super ideja?:)

ajde prvo da resimo sistem predlaganja, tj nominovanja. mislim da je najbitnije da kazemo ocemo li svako svoje ili cemo tudje? ja bi reko da je bolje tudje, posto onda moze da se nominuje tipa 5 ili 10 komada. aj recimo, ovako nekako, tako bi ja, al mozda sam ja tupav:

-otvori se topic za nominovanje

-izabere se vreme do kog vaze pesme (tj pesme postavljene u sekciju vasi radovi posle tog termina ne ulaze u nominovanje). kontam da je obo bitno jer bi bilo malo blentavo da neko postavi pesmu u medjuvremenu i onda bi oni koji su vec postovali mozda teli da menjaju misljenje itd. a i ja sam za to da se ova granica postavi ne u trenutku otvaranja topica, vec malo ranije, cisto da ne bi dinosaurus-hitovi imali prednost u odnosu na relativno mlade nade:)

-svaki clan ima pravo na jedan post u kome iskljucivo nominuje (ajde recimo) pet pesama svojih kolega. bez nekog komentarisanja tipa a ova mi je bolja ili mozda ove dve ili jel moze sest i slicno:)

-dogovorimo se po kom principu se zakljucava glasanje. ja sam za to da se utvrdi fiksni vremenski period tipa, lupam, tri dana. onda se topic zatvara i nadlezni onda gledaju koje pesme su izabrane. e sad, ovde mala digresija, moze odma da se pravi rangiranje, na osnovu toga koja se pesma koliko puta ponavlja. a moze i da se uzmu svi predlozi, pa opet da se pravi finalno glasanje, kao poll ili (ako poll ima premalo opcija) da se otvori novi topic, ovaj put sa ogranicenim izborom za vec ponudjenu listu i da se glasa ili samo za jednu pesmu ili ko na evroviziji (za tri recimo pesme, 5-3-1 bodova, respektivno). takodje, u pollu bi moglo da se glasa za svoje pesme, sto je malo gej:)
naravno, ovo bi zavisilo od rezultata nominovanja, ako dobijemo neki 'klaster' kao rezultat, u smislu da nema puno predloga vec se vrte jedne iste pesme, onda sve to moze na kompilaciju, inace, mora sledeci krug.

toliko od mene za sada, nemam pojma...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 19 May 2009, 20:40

Lepa vam je ideja, ajde samo se malo organizujte .....

Od price nema nista.... pocnite nesto

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 May 2009, 21:12

pa ne mogu ja nista ako ljudi misle da je bezveze. ja kontam da dodjete vi admini i modovi i da kazete koju. ja sam dao konkretan predlog.

a, da, naisao sam na problem, tedoh da se prosetam po nasim radovima i da poskidam sve 'relevantnije', medjutim, svi su expired ili sklonjeni ili tako nesto, a nije da se bas secam preterano svega cega bi zeleo, a nemam na kompu:(

Critical
PedoBear

Post by Critical » 19 May 2009, 21:19

Imam ih ja na kompu :bravo: e sada, onaj koji ima radove drzi autorska prava, jel?

Sto se ovoga tice, meni se ideja svidja ali, snimci stvarno moraju da budu dobri, ne kazem da sad treba da budu kao korn ali, nesto tipa kao ovi nasi sto smo radili bi bio okej kvalitet PO MENI, a to nije problem napraviti posto smo ih mi pravili uz pomoc stapa i kanapa.....

Neka arbitraza mora postojati to sigurno, necemo sad sve da stavljamo na "kompilaciju" :D, jedini problem koji ja tu vidim je sto ce sigurno biti ljutnje sa strana koje nisu usle na "kompliaciju" .....

Treba odrediti tacna pravila, tipa jel ulaze sve stvari u to (solaze od minut i pesme od 3 minuta,kontate) ; koliko moze ljudi da pravi stvar ; koliko bi se tacno radova uzelo u obzir itd...

A ti se konjino javi meni da uradimo "Tvoj Kraj" i to moze odmah da udje ovde u igru :D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 19 May 2009, 21:53

Nije bas da mogu sad da procitam sve ovo :D Ali obecavam da cu procitati...verovatno jedno jutro uz kafu dok mi se jos nije smucio dan :)
Elem... posto mislim da znam sta ocete, sta bi bilo kada bi se sve pesme okacile na neki on onih ultra-kul sajtova koji (valjda) sluze za promociju bendova ... znate ono sa sve plejerom i ostalim cudima moderne internet tehnologije. Trenutno mi ne pada na pamet ni jedan od tih sajtova ali znam da sam ih vidj'o. Otvorimo tu lepo neki zajednicki MF nalog i teraj.
Sto se tice rarovanja, tarovanja, zipovanja, gzipovanja, 7-zipovanja i ostalog, pa kacenja na net (da, ipak sam malo citao sta ste pisali) odma mogu da vam kazem da ce to morati da ide na rapidshare ili tako negde... Kako budzet MF-a nije velik, novac iz istog je vec potrosen na domen i hosting (tako je, gledamo se jos godinu dana sigurno).
Glasanje i to... moze da se obavi u nekoj temi. Glasanje po IP-u nece biti moguce sem ako se ne potrudimo da napravimo nesto odvojeno od foruma. Oni koji to mogu i znaju bas i nemaju slobodog vremena. U svakom slucaju problem se lako resava tako sto se zabrani pristup glasanju clanovima sa manje od X poruka. Da ne bude da se neko registrovao 30 puta da glasa za sebe... mada ne verujem da ce to iko raditi.

Moguce da sam se nalupetao gluposti jer nisam procitao sve sto ste pisali, izvinjavam se.
:povrac:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 19 May 2009, 22:10

kritikal:
ako je to sto smo mi radili dovoljan kvalitet onda kontam da nema zime, ko sto ti kazes, ipak smo se snalazili sa krs opremom i takav kvalitet snimka jednostavno svako moze da postigne.
sto se tice nase produkcije, reko sam ti na PP da ne znam de sam, al stvarno ne znam de sam:) krecemo kad zavrsim s faksom sto posto, boliv mi, i meni se radi do jaja:)

kod:
ima tu jos mogucnosti, lupam, mozemo da vidimo jel ima kod nas nesto tog tipa, npr popbox ili tako nesto. zatim, nista nas ne kosta da uradimo 'samizdat www shared' kompilaciju i da je furamo kao legitimno downloadabilno izdanje. lepo utrpamo u fajl/folder i recimo ilustracije, pa onda bukletcic neki, pa recimo tekstove pesama, pa detaljnije ko je sta radio itd. sto da ne. promovisemo lepo forum, a i imamo nesto konkretno sto se 'valja' okolo umesto tupavog fajla tipa 'pesme.rar' :) i onda lepo stavimo i na rapid i na privatne sajtove clanova foruma ako imaju, pa onda nek oni smaraju svoje ortake koji mozda imaju sajtove, pa pomenes negde drugde i roknes link, pa malo postujes po nekim drugim forumima itd...
net je barem ogroman...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 May 2009, 10:24

Svidja mi se Doolio-ov predlog oko nominacija, ali je stvarno problem oko validnosti dostupnosti starih radova. A ako su neki linkovi i još uvek aktivni, možda autori nisu više zainteresovani da promovišu ta svoja stara dela. Mislim, možda mi predložimo neki rad od pre par godina, a autor kaže da mu je to sada bezveze, i da sada može isto to samo mnogo bolje. :)

Ja sam zbog toga misilo nešto kao ovako. :)
Stage 1: Napravimo temu koja će da se zove "Predlozi za zajedničku kompilaciju" i tu može svako zainteresovan da pošalje nešto što mu je aktuelno i što smatra da je dovoljno dobro. Ja sam čak i za to da može da se stavlja i više radova, znači jedan korisnik foruma pošalje npr. od 1 do 3 svoja naj-do-jaja rada - dela i tako se formira prvi poveći skup predloga.
Ovo mislim da nije loše jer bi svako od korisnika koji postavi svoje predloge mogao da razmisli i kako će to da se uklopi u MF celinu. Ne misilm sad da prilagodi svoj stil, žanr i sl., samo da krene sa nekom vizijom, kako bi odredena stvar zvučala uz ostale koje su/mogle bi da se izrode na ovom forumu.

Stage 2: Pošto je svaki zaniteresovan korisnik poslao svoje naj-do-jaja predloge, prelazimo u sl.fazu. Ovo bi bila faza timskog rada i saradnje na forumu :mrgreen: . Svako šalje svoje mišljenje o stvarima koje su mu se učinile interesantnim, daje predloge za eventualne korekcije i sl. Ako se oslobodimo sujete i uvažavamo tuđa mišljenja, smatram da bi ovo moglo da bude vrlo korisno. Mogao bih da navedem dosta razloga. Prvo, svi slušamo muziku na različitim zvučnicima i različitim ušima. Drugo, opet će moći lakše da se stvori celina na ovaj način (da ne ispadne ono baš totalno nejestiva boranija). Pa onda, ja npr. imam taj problem da kada nešto snimim, nestrpljiv sam da to uradim dok mi je ideja sveža i onda snimam pre nego što mi tema/melodija/bas linija "legne", sa namerom da snimam kasnije opet. U početku sam i svestan loše metrike i svoje loše svirke, ali čačkajući na dalje, skroz oguglam na to, dok ne pustim svoje čedo nekom drugaru... Na posletku, ima dosta dobrih ideja kojima fali malo produkcije ili samo malkice aranžmana pa da postanu mnogo bolje. Meni je isto aranžman slaba tačka. Tek kada pustim nešto što sam radio nekom drugom, vidim da sam preterao sa copy/paste-ovanjem isl.

Stage 3: Ovde konačno :D usvojimo i Doolio-ov predlog i do nekog predvidenog roka, npr. mesec dana, svako od učesnika (predlagača) daa npr. 5 ili 10 nominacija. Svaka stvar koja ima i jednu nominaciju ide dalje.

Stage 4: Sve nominovane stvari se stave u novu posebnu temu i tu se vrši glasanje po nekom utvrdenom sistemu. Svaki korisnik toliko i toliko bodova ili sl. Glasanje traje npr. 15 dana.

Stage 5: Kada se već odabere, npr. 15-tak stvari za kompilaciju, na gore opisani način, onda se nekako dogovorimo oko redosleda :nixweiss: i damo nekom da sve to masteruje :nixweiss:. Ja predlažem Tiki the Boyler-a :D . Ja jedino mogu da propustim sve kroz L3 Waves-ov Maximizer... Opet, mogli bi zajedno da se dogovorimo oko preset-a, ako neko iskusniji (Tiki) ne može da pomogne.

Ostatak je da se to stavi na neko lepo mesto sa player-om, da lepo izgleda, zvuči i sl. :)

E ovo jes komplikovano, verovatno će i mnoge mrzeti da pažljivo pročitaju sve, ali mislim da bi ovako mogli da podignemo kvalitet akcije na malo viši nivo.

Što se tiče dužine trajanja pesama, ja predlažem od 3 do 5 minuta (recimo da prosek bude negde oko 4min, 4x15 jeste sat vremena, sve više od toga postaje mnogo, možda čak i dosadno). Ako neko smatra da je kewl da mu solo traje 4 minuta 48 sekundi, njegov problem, treba to da se isto tako dopadne i ostatku javnog mnjenja foruma.

Više ne bih tupio oko ovoga, ako vam se dopada predlog rada u navedenih pet faza, prvi ko završi ili ima nešto što bi predložio za zajedničku kompilaciju, neka otvori temu i počinjemo.

:ziveli:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 21 May 2009, 11:54

Ja sam za Cedinu ideju, ajde sad se svi javite i dajte vasa misljenja pa da pocinjem sa radom :D :bambi:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 21 May 2009, 12:04

мени се свиџа :bravo: :bambi:

Post Reply