Svidja mi se Doolio-ov predlog oko nominacija, ali je stvarno problem oko validnosti dostupnosti starih radova. A ako su neki linkovi i još uvek aktivni, možda autori nisu više zainteresovani da promovišu ta svoja stara dela. Mislim, možda mi predložimo neki rad od pre par godina, a autor kaže da mu je to sada bezveze, i da sada može isto to samo mnogo bolje.
Ja sam zbog toga misilo nešto kao ovako.
Stage 1: Napravimo temu koja će da se zove "Predlozi za zajedničku kompilaciju" i tu može svako zainteresovan da pošalje nešto što mu je aktuelno i što smatra da je dovoljno dobro. Ja sam čak i za to da može da se stavlja i više radova, znači jedan korisnik foruma pošalje npr. od 1 do 3 svoja naj-do-jaja rada - dela i tako se formira prvi poveći skup predloga.
Ovo mislim da nije loše jer bi svako od korisnika koji postavi svoje predloge mogao da razmisli i kako će to da se uklopi u MF celinu. Ne misilm sad da prilagodi svoj stil, žanr i sl., samo da krene sa nekom vizijom, kako bi odredena stvar zvučala uz ostale koje su/mogle bi da se izrode na ovom forumu.
Stage 2: Pošto je svaki zaniteresovan korisnik poslao svoje naj-do-jaja predloge, prelazimo u sl.fazu. Ovo bi bila faza timskog rada i saradnje na forumu

. Svako šalje svoje mišljenje o stvarima koje su mu se učinile interesantnim, daje predloge za eventualne korekcije i sl. Ako se oslobodimo sujete i uvažavamo tuđa mišljenja, smatram da bi ovo moglo da bude vrlo korisno. Mogao bih da navedem dosta razloga. Prvo, svi slušamo muziku na različitim zvučnicima i različitim ušima. Drugo, opet će moći lakše da se stvori celina na ovaj način (da ne ispadne ono baš totalno nejestiva boranija). Pa onda, ja npr. imam taj problem da kada nešto snimim, nestrpljiv sam da to uradim dok mi je ideja sveža i onda snimam pre nego što mi tema/melodija/bas linija "legne", sa namerom da snimam kasnije opet. U početku sam i svestan loše metrike i svoje loše svirke, ali čačkajući na dalje, skroz oguglam na to, dok ne pustim svoje čedo nekom drugaru... Na posletku, ima dosta dobrih ideja kojima fali malo produkcije ili samo malkice aranžmana pa da postanu mnogo bolje. Meni je isto aranžman slaba tačka. Tek kada pustim nešto što sam radio nekom drugom, vidim da sam preterao sa copy/paste-ovanjem isl.
Stage 3: Ovde konačno

usvojimo i Doolio-ov predlog i do nekog predvidenog roka, npr. mesec dana, svako od učesnika (predlagača) daa npr. 5 ili 10 nominacija. Svaka stvar koja ima i jednu nominaciju ide dalje.
Stage 4: Sve nominovane stvari se stave u novu posebnu temu i tu se vrši glasanje po nekom utvrdenom sistemu. Svaki korisnik toliko i toliko bodova ili sl. Glasanje traje npr. 15 dana.
Stage 5: Kada se već odabere, npr. 15-tak stvari za kompilaciju, na gore opisani način, onda se nekako dogovorimo oko redosleda

i damo nekom da sve to masteruje

. Ja predlažem Tiki the Boyler-a

. Ja jedino mogu da propustim sve kroz L3 Waves-ov Maximizer... Opet, mogli bi zajedno da se dogovorimo oko preset-a, ako neko iskusniji (Tiki) ne može da pomogne.
Ostatak je da se to stavi na neko lepo mesto sa player-om, da lepo izgleda, zvuči i sl.
E ovo jes komplikovano, verovatno će i mnoge mrzeti da pažljivo pročitaju sve, ali mislim da bi ovako mogli da podignemo kvalitet akcije na malo viši nivo.
Što se tiče dužine trajanja pesama, ja predlažem od 3 do 5 minuta (recimo da prosek bude negde oko 4min, 4x15 jeste sat vremena, sve više od toga postaje mnogo, možda čak i dosadno). Ako neko smatra da je kewl da mu solo traje 4 minuta 48 sekundi, njegov problem, treba to da se isto tako dopadne i ostatku javnog mnjenja foruma.
Više ne bih tupio oko ovoga, ako vam se dopada predlog rada u navedenih pet faza, prvi ko završi ili ima nešto što bi predložio za zajedničku kompilaciju, neka otvori temu i počinjemo.