Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
shule

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by shule » 17 Sep 2010, 17:36

imam sad i vox v950 volume pedalu. :D

sad je lanac:

v850, gcb95, sd1, big muff, behringer fx100.

jos da zamenim behringera, za neki bolji delay, i mislim da je to to. sto se tice osnovnoh riga. naravno, bice tu gomila modulacija, i zajebancija. xD

dunda

Post by dunda » 17 Sep 2010, 18:38

shule wrote:imam sad i vox v950 volume pedalu. :D

sad je lanac:

v850, gcb95, sd1, big muff, behringer fx100.

jos da zamenim behringera, za neki bolji delay, i mislim da je to to. sto se tice osnovnoh riga. naravno, bice tu gomila modulacija, i zajebancija. xD

Ja bih taj Vox stavio posle BM-a, da mu se ponekad smanji fuzz :p

Si probao sd1->gcb->big muff? Tako sam ih ja stavljao pre nego sto sam ih izbacio :ziveli:

rock action

Post by rock action » 18 Sep 2010, 14:17

par puta sam stavio big muff->gcb->sd1 i to ume da bude zanimljivo :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Sep 2010, 14:22

uf, to verujem da ruši zgrade!

Wild Child

Post by Wild Child » 18 Sep 2010, 16:07

MOOG :bow:

shule

Post by shule » 18 Sep 2010, 17:04

probao sam razne kombinacije, ova mi je ostala kao najbolja. :)

dunda

Post by dunda » 18 Sep 2010, 19:18

Wild Child wrote:MOOG :bow:
Image

:cao: :cao:

nikolic025

Post by nikolic025 » 22 Sep 2010, 01:32

Moj board trenutno je Vox wah V845,Satchurator,Ibanez Compressor CP10,Ibanez Flanger SF10,Ibanez Chorus SC10 i Ibanez Delay DL10...Imam i DOD Classic Tube Overdrive,ali nema mesta :-)

Sve Japanci ,osim SC10 koji je Taiwan,DOD-USA i V845 koji je China,kvare mi koncepciju...:-)

E sad,da li neko moze da mi kaze oko rasporeda,da li je tako ok,posto trenutno nemam neko kvalitetno pojacalo,pa ne mogu sam da isprobavam kombinacije.Tako da bi mi neko misljenje o redosledu bilo prilicno potrebno pre finalnog testa...

Hvala...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Sep 2010, 02:34

Probaj kompresor i pre i posle distorzije. Nekima se vise svidja pre, drugima ovako kako ih ti drzis.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Sep 2010, 09:47

@Nikolic, koliko Ibanez efekata! :ziveli:
iskreno ne secam se da sam nekad probao neki ibanez efekat, a da mi se nije dopao!

rock action

Post by rock action » 22 Sep 2010, 16:28

Ibanez Flanger SF10 je odlicna pedala! to svira i vranjkovic iz blokeja...

sto se rasporeda tice, mozes da stavljas chorus i flanger pre ili posle dileja... ili jedno pre a drugo posle. razne kombinacije su u opciji, zavisi sta ti se vise dopadne. neko stavi i chorus pre dista...

nikolic025

Post by nikolic025 » 22 Sep 2010, 18:36

Jel moze do pojacala da zavisi zvuk prilikom rasporeda? :o

Imam trenutno nekog Behringera od 60W i kad ukljucim tako poredjane,kao da mi je smanjen gain na distu za 10% (odprilike),a kad izbacim flanger,malo manje (brobao sam tako sto prvo ceo lanac,pa ubodem samo iz dista (znaci wah i dist),ali opet malo zaostaje...A kad zamenim mest wah,pa comp (to sam probao i svidja mi se vise tako),pa dist,pa delay,pa chorus,pa flanger onda mi je normalno...Izgleda da flanger malo pravi problema...ili sam ja istripovan,mada mi se cini da i tako tek tek,ali ipak ima manje gaina nego kad ubodem u pedalu,opet kazem,kad izbacim flanger i stavim delay,pa chorus,sve je ok...

Da li to moze da bude do pojacala,ili jednostavno tripuju pedale?Da li je i to ok setup ili nesto moze da mi kvari zvuk?Znaci Wah,comp,dist,delay,chorus,flanger. a cini mi se i ako sto ji chorus pa delay,kao da je takodje malo manje gaina a malo dublje...

Mozda ja zesce tripujem,jer nisam navikao na zvuk pojacala,pa svaki drukciji trzaj ili drukciji denf daje drugaciji zvuk...i ja mislim da odma nesto zeza...

dunda

Post by dunda » 22 Sep 2010, 18:52

nikolic025 wrote:Jel moze do pojacala da zavisi zvuk prilikom rasporeda? :o

Imam trenutno nekog Behringera od 60W i kad ukljucim tako poredjane,kao da mi je smanjen gain na distu za 10% (odprilike),a kad izbacim flanger,malo manje (brobao sam tako sto prvo ceo lanac,pa ubodem samo iz dista (znaci wah i dist),ali opet malo zaostaje...A kad zamenim mest wah,pa comp (to sam probao i svidja mi se vise tako),pa dist,pa delay,pa chorus,pa flanger onda mi je normalno...Izgleda da flanger malo pravi problema...ili sam ja istripovan,mada mi se cini da i tako tek tek,ali ipak ima manje gaina nego kad ubodem u pedalu,opet kazem,kad izbacim flanger i stavim delay,pa chorus,sve je ok...

Da li to moze da bude do pojacala,ili jednostavno tripuju pedale?Da li je i to ok setup ili nesto moze da mi kvari zvuk?Znaci Wah,comp,dist,delay,chorus,flanger. a cini mi se i ako sto ji chorus pa delay,kao da je takodje malo manje gaina a malo dublje...

Mozda ja zesce tripujem,jer nisam navikao na zvuk pojacala,pa svaki drukciji trzaj ili drukciji denf daje drugaciji zvuk...i ja mislim da odma nesto zeza...
Znaci smanjen je signal, koliko sam shvatio of poruke, flanger ti ima sranje buffer, i pedala previse sisa signal, tako da je smanjen - verovatno ne primecujes, ali se to i desava best dist-a.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Sep 2010, 19:07

Evo ga neki preporučeni redosled slaganja pedala u lancu:

1. Dynamic Range – Compression
2. EQ – Wah Pedal, Equalizer
3. Drive – Overdrive, Distortion, Fuzz
4. Modulation – Phaser, Flanger, Chorus
5. Time-Based – Reverb, Delay

Opširnije ovde:

http://www.guitarboomer.com/2008/04/how ... chain.html

U suštini, treba isprobavati razne kombinacije, pa videti šta kome odgovara. Ništa novo ovde nisam rekao. Lično, pridržavam se gore navedenog rasporeda, i zadovoljan sam kako radi. Razni izvori na netu daju razne preporuke. Ovaj link gore je prvi na koji sam naleteo, i potrefilo se da sam tako poređao svoje efekte...

dweezil

Post by dweezil » 22 Sep 2010, 20:01

pa da i savremene delay i reverb pedale su najcesce digitalne, uopste je preporucljivo da ti digitalne sprave stoje na kraju lanca da se signal sto manje degradira, da bude sto je moguce vishe zdrav :bambi: ako hoces vol pedalu na pocetku lanca i ako dosta sviras na cleanu, pozeljno je da ispred nje stoji compressor, onda ce i kad je smanjena sam sound biti napucaniji, ako koristis i neki analog delay i stoji ti smanjena vol pedala ispred njega, i sam delay ce raditi da kazem slabije, jer dobija slabiji signal, zato je onda ok da i delay (analogni recimo) stoji ispred vol pedale. Kazu da su stare Ernie Ball Volume pedale mnogo lepse sljakale od ovih danas jer navodno vol pot koji se stavljao u njih je imao lep karakter pri smanjivanju i pojacavanju, bio je ravnomeran il sta vec, e sad u ovim novijim EB Vol pedalama ima mali switch unutra kojim myoes da biras karakter pojacavanja, da li ravnomerno ili kao na djitri, progresivno (il kako se vec kaze), neki likovi su to reshili tako sto obrnu ulaze na njoj pa seustekaju u out a amp ustekaju u in, al onda je sound nekako mutniji.
U principu experimentisanje je ovde jedini put do zeljenog sounda. :bambi:

Locked