Lampa za metal,kucna varijanta

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dexter300

Lampa za metal,kucna varijanta

Post by dexter300 » 10 May 2012, 23:33

Kao sto naslov kaze treba mi lampas al za kucnu varijantu,nista svirke itd.Znaci neka glava i kabinet za metal,mnogo gaina,muzika ala Slipknot,In Flames sve u drop tuningu,clean tu i tamo ako moze a i ne mora :) a da,budzet neogranicen al ako moze bez neki glava i kabineta za live svirke,znaci iskljucivo kucna varijanta,hvala :ziveli:

Trooper
Urednik

Re: Lampa za metal,kucna varijanta

Post by Trooper » 10 May 2012, 23:47

Oni mali blackstarovi bi trebalo da su za to ok. Mislim, ako budzet nije problem, imas i one malecke mesa bugije za 600-700$ cini mi se bez kabineta

dexter300

Post by dexter300 » 10 May 2012, 23:52

theTrooper wrote:Oni mali blackstarovi bi trebalo da su za to ok. Mislim, ako budzet nije problem, imas i one malecke mesa bugije za 600-700$ cini mi se bez kabineta
Hvala na brzom odgovoru,samo gdje naci Mesu u Beogradu,da li iko prodaje?

umart

Post by umart » 11 May 2012, 01:00

sam rece da ti je budzet neogranicen,naruci direkt iz fabrike. :D

salu na stranu,najblize imas u hrvatskoj oficijelnog prodavca,izguglaj.

moj prijedlog bi bilo nesto iz orange ( :mrgreen: ) tiny terror serije,tj ili jim root ili dark terror.upada u tvoj opis glava/kabinet,a to ti ostavlja nebrojeno varijanti jer ce ta glava u nasim,realnim uslovima proba i svirki zvucati 10 puta bolje na nekom 4x12 ili 2x12 kabinetu nego neka glava od 100w,da ne pricam za po kuci,plus je laka i lako se nosi.u srbiji,da ja znam,niko ne radi sa oranzom,ali imas zastupnika iz hrvatske koji ima poslovnice svukud u regionu,samo sto su oni papreni i ko zna da li imaju na lageru,pa bih ti preporucio da narucis sa thomann-a.taman bi te oni odrali koliko bi platio za carinu i prevoz.

kad vec rekoh varijanti,savjetovao bih ti da se isprsis za neki kvalitetan 1x12 kabinet za po kuci,ja ne bih uzimao nesto firmirano kad vec imas love vec bi kontaktirao pecu (hillbilly-ja sa foruma,drzi P and K audio) da ti napravi custom 1x12 kab bas za mjetal tj koji ce malo vise bass-a da pusta.plus mozes da biras onda koji ces zvucnik,orange tradicionalno se pari sa celestion v30,meni bolje zvuci na g12h30,ali ovi su tamniji i agresivniji pa kontam mozda v30 je i najbolji izbor.

kad vec rekoh peca,sto onda ne povjeriti njemu izradu neke mini talme glave,sve sto smo vidjeli/culi od covjeka do sad je bila sreca,sreca,radost. :ziveli:

luci

Post by luci » 11 May 2012, 02:29

i ja isto htedo da kazem orange, cak mislim da slipknot i i koristi orange... uzmes dark terror i milina..

umart

Post by umart » 11 May 2012, 02:42

pa ovaj jim root terror je i signjacjur jim-a root-a iz slipknota. :mrgreen:

seHsi mu je i ovaj cab:

Image

kontam za po kucni talme da ce da bidne konza,jer ima master voljum. :ziveli:

edit:jos lampaski fx loop,a preamp sa rockerverb-a,pa kud ces vise :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 11 May 2012, 03:47

dexter300 wrote:Kao sto naslov kaze treba mi lampas al za kucnu varijantu,nista svirke itd.Znaci neka glava i kabinet za metal,mnogo gaina,muzika ala Slipknot,In Flames sve u drop tuningu,clean tu i tamo ako moze a i ne mora :) a da,budzet neogranicen al ako moze bez neki glava i kabineta za live svirke,znaci iskljucivo kucna varijanta,hvala :ziveli:
Postoji samo jedno idealno resenje.

[youtube]MyNOemgiedQ#![/youtube]

[youtube]CVXS33bEVzI#![/youtube]

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 May 2012, 09:22

sve ti lepo rekose, ja bih samo prvo probao blackstar ht5 stack u mitrosu, za sviranje solo po kuci zvuci odlicno, imas vise opcija za oblikovanje tona od ht1... ako ti se ne svidi, a cima ti se da juris mesu i orange... :D

umart

Post by umart » 11 May 2012, 13:29

ovaj mini recto stvarno sabija,ocigledno el84 cini da vintidz zvuci najbolje od svih rektova koje cuh.

samo ovaj lik koji je radio prezentaciju ima najtraljaviju desnicu koju vidjeh u zivotu,tako da kontam da ovi metal rifovi nisu relevantni.

dexter300

Post by dexter300 » 11 May 2012, 21:05

Vidis ovaj Orange nisam ni uzeo u razmatranje,moracu malo da konsultujem youtube :D
Posto sam ja iz Bosne lako mogu da nabavim robu iz HR,slusao sam dosta Mesa ampova,nekako su mu i oni favoriti za kupovinu al sad i Orange ulazi u uzi izbor.
Malo se slabije razumijem u kabinete,mozda i kontaktiram tog lika da mi napravi jedan,kontam da mi je 1x12 dovoljna za po kuci,da ne uznemirujem komsije :lol:

umart

Post by umart » 11 May 2012, 21:26

u sustini sad treba samo da odlucis dal zelis pojacalo koje radi jednu stvar bez pretjerano mnogo cimanja sa potovima sjajno (oranz) ili hoces da sjedis i istrazujes skoro beskonacnu mogucnost u nijansama tona (rekti).ja da sam u tvojoj poziciji tj da mi ovo treba za po kuci uzeo bih rektija,a ako postoji varijanta da ces da ides na probe i svirke ili prosto zabolje te da se smaras sa potovima i trazis sta najboljse zvuci oranza.

tj ja bi svakako prvo kucu napunio oranzima i marsalima i matampovima i starim pivijima i san sitijima i sunn-ovima i electric ampovima prvo,pa bih uzeo tog mini rektija za one trenutke kad ti se svira 'talika kao npr sad posle koncerta :metal:

edit: sto se tice kab-a,ako hoces ultimativni 1x12 kab za po kuci ja bih isao na pecu,ako te mrzi da cekas i da se cimas uzmi fabricki.kontam od fabrickih closed back/oversized 1x12 sa v30 ce tebi da zavrsi posao,a to prave i oranz i mesa,tako da je stvar nijanse i estetike (a tu,po mom milsljenju kao i uvijek odnosi oranz pobjedu :mrgreen: )

dexter300

Post by dexter300 » 11 May 2012, 21:30

Ja ganjam neki ton slican ovome

http://www.youtube.com/watch?v=OLFqtktdG1s
hocu kasnije da radim i snimanje pa da malo i glumim producenta :D mislim da cu da ganjam Mesu

umart

Post by umart » 12 May 2012, 02:22

uhhh,ako bas zelis ovaj ton mislim da nista nece moci da ti to donese lise bas pravog pravcijatog fiftija keca,razlike su sitne ali nikad to nece biti to.

ali definitivno je mesa bliza ovome,i uklapa ti se bolje u ambicije,dakle go for it. :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 May 2012, 12:06

a bugere? bogner alchemist, ili peavey vypyr tube? :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 12 May 2012, 12:23

'Budzet neogranicen'?

Post Reply