pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka

Post by DrGreenthumb » 10 Jul 2012, 20:03

umart wrote:kumasine,ako ti nije muka,'aj' obrni ti mene kad ispadne MV za 500 jura odje,da nije mnogo diran,moja ponuda sa pivom i dalje stoji.hell,bice koji dinar i za tebe ako ti je pivo malo.

a da ne pricam ako nadjes nakvog ORa za tu lovu,skute da ti celivam.koliko ja pratim (a pratim podosta) ja sto se tice MV-ova,a da iskljucimo jel 2210,2205,2203 sa horizontalnim inputima,nije bilo za te pare.bilo je raznoraznih budzevina za neke pristojnije novce,ali za 500 ne vala ni jedan.ali ok,ako drugovi tvojih drugova i dalje valjaju taj rad za tu lovu,samo me ti obrni.najcistije sto ja nadjoh je jedan podgoricanin,koji takodje je promijenio koji pot i sl,ali je to u 10/10 stanju sa odgovarajucim boksom (g12h80) ali momak zna sta ima i koliko je to van,ali je momak u fazonu sviracu dok neko ne naleti i da mi koliko to vrijedi.i da,naleceh i na or80 za 300 e i na or120 za 400 e,ali je to nestalo metodom odmah,plus su to bosanci bili,pa ko zna sta je to bilo u pitanju.

da razjasnim,ne ocekujem ja da za 500 keka to bude kao iz 81ve,ali brate da su bar originalni trafoi tu,da na PCB-u nisu gacali let lampama i da turret nisu busili haubicama.mislim,nemam ja nista protiv da se i ti komadi vrate u ok stanje,ali shvatices kad ti kazem da se bas toliko para nema.estetski moze da bude izubijan koliko zelis,to mi nije bitno.
Ja sam za svog Super Lead-a iz 73. dao 300e, mislim da je Tasa za mk II dao oko 400. Bili su u perfektnom stanju, al to naleti retko i nema na k/p :-)

nodi

Post by nodi » 22 Jul 2012, 11:12

Kako dobiti Kleptonov zvuk sa, recimo Medison Skvera '99? :)

nodi

Post by nodi » 22 Jul 2012, 14:27

Mislim, nije potrebno da mi govorite sta je koristio na tom koncertu, vec samo uopsteno- sta je sve potrebno da bi se dobio Kleptonov zvuk? :)

xspaceman

Post by xspaceman » 22 Jul 2012, 14:38

nodi wrote:Mislim, nije potrebno da mi govorite sta je koristio na tom koncertu, vec samo uopsteno- sta je sve potrebno da bi se dobio Kleptonov zvuk? :)
Image

nodi

Post by nodi » 22 Jul 2012, 14:53

Hvala na odgovoru, ali mislim da to nije to. Nesto mi se cini da on to ne koristi, vec da je to samo reklama za taj proizvod. :) Sad cu jos da se jos informisem o pedali, da ne pricam napamet.
:ziveli:

Edit: Evo, nadjoh je u Mitrosu http://www.mitrosmusic.com/proizvod/123 ... cts-Pedal-** i sada sam 90% siguran da to nije to :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 22 Jul 2012, 15:06

pa ako imas video snimak pogledaj koju gitaru koristi, sta mu je na podu od pedala ako ima ista i koje pojacalo koristi.

nodi

Post by nodi » 22 Jul 2012, 15:13

karton

Post by karton » 03 Sep 2012, 16:53

Zna li se koja bass gitara, koji amp, koji setup....itd...(i koji tacno basista od one dvojice jazzera koji su navedeni :mrgreen: )
Hocu taj saund na bass-u! (ako moze...) :)

Funkd

Post by Funkd » 04 Sep 2012, 20:23

Fender Jazz Bass, mid-boost, malo cacnes tone pot i sviras blize bridzu. Preamp koji je, pojma nemam..

karton

Post by karton » 05 Sep 2012, 11:55

Funkd wrote:Fender Jazz Bass
Mislis - samo bridge magnet na JB?
Funkd wrote:mid-boost
pretpostavljam na ampu? koji "mid" - u kom reonu npr. od 200Hz do 2kHz? mozda oko 400Hz ili 800? ili oni visi, telefonski, oko 2kHz?
Funkd wrote:malo cacnes tone pot
u smislu - zavrnem visoke malo, na gitari, jel?

Hvala ti! :ziveli:

Funkd

Post by Funkd » 05 Sep 2012, 21:11

Ne, ne mislim samo bridge magnet. Neck magnet i dalje sljaka, samo sto je tebi palac na bridge magnetu i tu cepas finger style.
Pojma nemam koje tacno frekvencije bustujes, nisam ja od ovih "strucnjaka" za produkciju zvuka :) poigraj se malo ako imas parametricki pa ces naci vec..
A tone pot nije bas cist cut visokih, ne radi on tako pravilno. Fazon je da samo malo zamuljas zvuk da se izgubi onaj "klang". Opet, poigras se i nadjes. Ja sam ti samo dao smernice..

P.S. Potreban ti je JB, svakako.

karton

Post by karton » 05 Sep 2012, 21:17

Funkd wrote:Ne, ne mislim samo bridge magnet. Neck magnet i dalje sljaka, samo sto je tebi palac na bridge magnetu i tu cepas finger style.
Pojma nemam koje tacno frekvencije bustujes, nisam ja od ovih "strucnjaka" za produkciju zvuka :) poigraj se malo ako imas parametricki pa ces naci vec..
A tone pot nije bas cist cut visokih, ne radi on tako pravilno. Fazon je da samo malo zamuljas zvuk da se izgubi onaj "klang". Opet, poigras se i nadjes. Ja sam ti samo dao smernice..

P.S. Potreban ti je JB, svakako.
thanx

karton

Post by karton » 22 Feb 2013, 19:31

Koji je ovo Synth Bass? ako može neko da mi preporuči neki free bass VSTi, koji ima takav(što približniji ovom)sound, po mogućnosti preset. Thanx!

karton

Post by karton » 22 Feb 2013, 19:33

...e da - može i ostali instrumenti iz aranžmani - npr. ovi duvači, nešto free, što ima tako neki sound, i ostalo...

Destisthebest

Post by Destisthebest » 25 Feb 2013, 22:05

Ovde su shematski prikazani geeks nekih belosvetskih gitarista:

http://vintage.guitargeek.com/

Post Reply