Ja sam za svog Super Lead-a iz 73. dao 300e, mislim da je Tasa za mk II dao oko 400. Bili su u perfektnom stanju, al to naleti retko i nema na k/pumart wrote:kumasine,ako ti nije muka,'aj' obrni ti mene kad ispadne MV za 500 jura odje,da nije mnogo diran,moja ponuda sa pivom i dalje stoji.hell,bice koji dinar i za tebe ako ti je pivo malo.
a da ne pricam ako nadjes nakvog ORa za tu lovu,skute da ti celivam.koliko ja pratim (a pratim podosta) ja sto se tice MV-ova,a da iskljucimo jel 2210,2205,2203 sa horizontalnim inputima,nije bilo za te pare.bilo je raznoraznih budzevina za neke pristojnije novce,ali za 500 ne vala ni jedan.ali ok,ako drugovi tvojih drugova i dalje valjaju taj rad za tu lovu,samo me ti obrni.najcistije sto ja nadjoh je jedan podgoricanin,koji takodje je promijenio koji pot i sl,ali je to u 10/10 stanju sa odgovarajucim boksom (g12h80) ali momak zna sta ima i koliko je to van,ali je momak u fazonu sviracu dok neko ne naleti i da mi koliko to vrijedi.i da,naleceh i na or80 za 300 e i na or120 za 400 e,ali je to nestalo metodom odmah,plus su to bosanci bili,pa ko zna sta je to bilo u pitanju.
da razjasnim,ne ocekujem ja da za 500 keka to bude kao iz 81ve,ali brate da su bar originalni trafoi tu,da na PCB-u nisu gacali let lampama i da turret nisu busili haubicama.mislim,nemam ja nista protiv da se i ti komadi vrate u ok stanje,ali shvatices kad ti kazem da se bas toliko para nema.estetski moze da bude izubijan koliko zelis,to mi nije bitno.
pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DrGreenthumb
 - MF veteran

Re: pitanja vezana za dobijanje odredjenog zvuka
Kako dobiti Kleptonov zvuk sa, recimo Medison Skvera '99? 

Mislim, nije potrebno da mi govorite sta je koristio na tom koncertu, vec samo uopsteno- sta je sve potrebno da bi se dobio Kleptonov zvuk? 

nodi wrote:Mislim, nije potrebno da mi govorite sta je koristio na tom koncertu, vec samo uopsteno- sta je sve potrebno da bi se dobio Kleptonov zvuk?

Hvala na odgovoru, ali mislim da to nije to. Nesto mi se cini da on to ne koristi, vec da je to samo reklama za taj proizvod. 
 Sad cu jos da se jos informisem o pedali, da ne pricam napamet. 

Edit: Evo, nadjoh je u Mitrosu http://www.mitrosmusic.com/proizvod/123 ... cts-Pedal-** i sada sam 90% siguran da to nije to

Edit: Evo, nadjoh je u Mitrosu http://www.mitrosmusic.com/proizvod/123 ... cts-Pedal-** i sada sam 90% siguran da to nije to
- 
				nenadnenad

pa ako imas video snimak pogledaj koju gitaru koristi, sta mu je na podu od pedala ako ima ista i koje pojacalo koristi.

Zna li se koja bass gitara, koji amp, koji setup....itd...(i koji tacno basista od one dvojice jazzera koji su navedeni  
 )
Hocu taj saund na bass-u! (ako moze...)

Hocu taj saund na bass-u! (ako moze...)
Fender Jazz Bass, mid-boost, malo cacnes tone pot i sviras blize bridzu. Preamp koji je, pojma nemam..

Mislis - samo bridge magnet na JB?Funkd wrote:Fender Jazz Bass
pretpostavljam na ampu? koji "mid" - u kom reonu npr. od 200Hz do 2kHz? mozda oko 400Hz ili 800? ili oni visi, telefonski, oko 2kHz?Funkd wrote:mid-boost
u smislu - zavrnem visoke malo, na gitari, jel?Funkd wrote:malo cacnes tone pot
Hvala ti!
Ne, ne mislim samo bridge magnet. Neck magnet i dalje sljaka, samo sto je tebi palac na bridge magnetu i tu cepas finger style.
Pojma nemam koje tacno frekvencije bustujes, nisam ja od ovih "strucnjaka" za produkciju zvuka
 poigraj se malo ako imas parametricki pa ces naci vec..
A tone pot nije bas cist cut visokih, ne radi on tako pravilno. Fazon je da samo malo zamuljas zvuk da se izgubi onaj "klang". Opet, poigras se i nadjes. Ja sam ti samo dao smernice..
P.S. Potreban ti je JB, svakako.

Pojma nemam koje tacno frekvencije bustujes, nisam ja od ovih "strucnjaka" za produkciju zvuka
A tone pot nije bas cist cut visokih, ne radi on tako pravilno. Fazon je da samo malo zamuljas zvuk da se izgubi onaj "klang". Opet, poigras se i nadjes. Ja sam ti samo dao smernice..
thanxFunkd wrote:Ne, ne mislim samo bridge magnet. Neck magnet i dalje sljaka, samo sto je tebi palac na bridge magnetu i tu cepas finger style.
Pojma nemam koje tacno frekvencije bustujes, nisam ja od ovih "strucnjaka" za produkciju zvukapoigraj se malo ako imas parametricki pa ces naci vec..
Koji je ovo Synth Bass? ako može neko da mi preporuči neki free bass VSTi, koji ima takav(što približniji ovom)sound, po mogućnosti preset. Thanx!

...e da - može i ostali instrumenti  iz aranžmani - npr. ovi duvači, nešto free, što ima tako neki sound, i ostalo...

- 
				Destisthebest