Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- 
				Kill surf city
Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...
I na sajtu B92 pišu o uspesima PayPala. Komentari otkrivaju drugu stranu medalje.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=715578

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=715578
Ne mogu da odlučim šta mi je gore ... ovaj poziv na drukanje ili otkriće specijalne naprave za internet trgovinu. Zvanični sajt ... tužno.
http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest. ... ItemID=590

http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest. ... ItemID=590
Kad malo bolje razmislim - ne treba mi ni pay pal kad ga ovako uvode..
A nisam se ni nadao da kod nas može nešto normalno da funkcioniše.
Dok se sve jajare namire, malte ne jeftinije je otići preko i kupiti

A nisam se ni nadao da kod nas može nešto normalno da funkcioniše.
Dok se sve jajare namire, malte ne jeftinije je otići preko i kupiti
meni mnogo bolje bilo pre paypala. Imao sam paypal i porucivao bez problema, sad je sranje 

A da li su ovakve gnjavaze i komplikacije ako ne placas paypal-om, nego npr internet karticom?

pa da, nemaju oni pojma kako si platio...dve muve jednim udarcem 

Ja se kanim da na jesen ili tako nekako ulupam neke pare u opremu. Mislim da cu otici do Peste ili Beca i kupiti sta mi treba pa nazad nekim svercerskim busom. 
Povratna do Beca mi je oko 50e. Ako i bude carine to ce biti ono, ceo bus po neku kintu pa haracliji na ruke.. Jos mozda uhvatim i povracaj poreza, jer nisam stanovnik EU

Povratna do Beca mi je oko 50e. Ako i bude carine to ce biti ono, ceo bus po neku kintu pa haracliji na ruke.. Jos mozda uhvatim i povracaj poreza, jer nisam stanovnik EU
parker wrote:Ja se kanim da na jesen ili tako nekako ulupam neke pare u opremu. Mislim da cu otici do Peste ili Beca i kupiti sta mi treba pa nazad nekim svercerskim busom.
ja vala u povratku iz beca prisustvovao tome kako lik u pasos stavlja dal 200e il nesto manje 100 ne znam, i carinik dolazi i mrtav ladan stavja u dzep a pasos mu nije uzeo dok svima ostalima jeste jelte...bilo u tipa 4-5 nocu, znate ono kad putujete preko noci i onda se samo random probudite...e to. carinik mlad decko, mladji i od mene, lepo su ga odgajili i naucili
"U pasoš" se stavlja 10 - 20€, a ne 100 ili 200€.Cortex wrote:ja vala u povratku iz beca prisustvovao tome kako lik u pasos stavlja dal 200e il nesto manje 100 ne znam .. i ...
 Javna tajna na carini je da se za CEO KOMBI tj. robu u njemu, plaća (podmićuje carinik) oko 100€, i to je svima poznato koji putuju u Beč i iz Beča-a (putnici medjusobno dele tu cifru tj. skupljaju novac ...). No, ako si ti to video, ja ti najiskrenije verujem!
 Javna tajna na carini je da se za CEO KOMBI tj. robu u njemu, plaća (podmićuje carinik) oko 100€, i to je svima poznato koji putuju u Beč i iz Beča-a (putnici medjusobno dele tu cifru tj. skupljaju novac ...). No, ako si ti to video, ja ti najiskrenije verujem!  

Gde se to u Beču nalazi neki valjan dobro opremljen music shop u kome ćemo kupiti nešto jeftinije i povoljnije nego recimo u Mitrosu ili nekoj našoj šupi od radnje? Osim tržnog centra u Gugl sokaku br. 14 pod nazivom Gasometer, neka veća radnja i ne postoji, tj. bar je meni nepoznata. Verujte na reč da poznajem Beč isto kao i svoj grad. Sve ostale su daleko manjeg ranga od Mitros-a. Ja vas najiskrenije pitam i pride molim za adresu gde vi to u Beču nameravate kupovinu muzičkih instrumenata i sl. robe? Ono, ime i prezime radnje, ulica i brojparker wrote:Ja se kanim da na jesen ili tako nekako ulupam neke pare u opremu. Mislim da cu otici do Peste ili Beca.

Ovaj, "uhvatićeš" jedino uslov za povraćaj poreza ako ti na izlazu iz EU lupe pečat u odgovarajući formular. No, za parice ćeš opet morati nazad u Beč ili eventualno zamoliti nekoga da ti ih podigne. Usput, ne vraćaju ceo iznos PDV-a ni tamo, opametili se!parker wrote:.. Jos mozda uhvatim i povracaj poreza, jer nisam stanovnik EU

Koliko vidim, u Gasometru ima sta me zanima, a mogu i da narucim od biloodakle pa da mi stigne sve na jedno mesto i da me ceka pre nego i krenem tamo. 
Ne vidim ni u cemu je problem da mi ''na izlazu iz EU lupe pečat u odgovarajući formular'' a najmanji je problem da naknadno uzmem pare, ja ili neko za mene
Nego, sto si ti uvek tako nadrkan, opusti se malo..

Ne vidim ni u cemu je problem da mi ''na izlazu iz EU lupe pečat u odgovarajući formular'' a najmanji je problem da naknadno uzmem pare, ja ili neko za mene
Nego, sto si ti uvek tako nadrkan, opusti se malo..
http://www.tdpri.com/forum/bad-dog-cafe ... stria.htmlparker wrote:Nego, sto si ti uvek tako nadrkan, opusti se malo..
hvala druze   

bas sam to i gledao pre neki dan, naleteo trazeci nesto slicno

bas sam to i gledao pre neki dan, naleteo trazeci nesto slicno
Ima, ali po većim cenama nego u Mitrosu.parker wrote:Koliko vidim, u Gasometru ima sta me zanima, a mogu i da narucim od biloodakle pa da mi stigne sve na jedno mesto i da me ceka pre nego i krenem tamo. ..
 Samim tim, ovo PIŠEŠ NAPAMET. Kada se tiče naručivanja, teško da ćeš ti moći da naručiš, moraće neko ko tamo ima prijavu boravka, posao i stan. Znači, NEMAŠ potrebe, ponavljam: nemaš nikakve potrebe da ideš za BEČ.
  Samim tim, ovo PIŠEŠ NAPAMET. Kada se tiče naručivanja, teško da ćeš ti moći da naručiš, moraće neko ko tamo ima prijavu boravka, posao i stan. Znači, NEMAŠ potrebe, ponavljam: nemaš nikakve potrebe da ideš za BEČ.