Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply

fattwang

Re: Narucivanje opreme iz inostranstva i procedure...

Post by fattwang » 21 May 2013, 06:15

I na sajtu B92 pišu o uspesima PayPala. Komentari otkrivaju drugu stranu medalje.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=715578

ApplePie

Post by ApplePie » 30 May 2013, 11:34

Ne mogu da odlučim šta mi je gore ... ovaj poziv na drukanje ili otkriće specijalne naprave za internet trgovinu. Zvanični sajt ... tužno.

http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest. ... ItemID=590

parker

Post by parker » 30 May 2013, 11:54

Kad malo bolje razmislim - ne treba mi ni pay pal kad ga ovako uvode..
A nisam se ni nadao da kod nas može nešto normalno da funkcioniše.
Dok se sve jajare namire, malte ne jeftinije je otići preko i kupiti

bancika

Post by bancika » 30 May 2013, 12:04

meni mnogo bolje bilo pre paypala. Imao sam paypal i porucivao bez problema, sad je sranje :)

parker

Post by parker » 30 May 2013, 12:07

A da li su ovakve gnjavaze i komplikacije ako ne placas paypal-om, nego npr internet karticom?

bancika

Post by bancika » 30 May 2013, 12:08

pa da, nemaju oni pojma kako si platio...dve muve jednim udarcem :)

parker

Post by parker » 30 May 2013, 12:16

Ja se kanim da na jesen ili tako nekako ulupam neke pare u opremu. Mislim da cu otici do Peste ili Beca i kupiti sta mi treba pa nazad nekim svercerskim busom.
Povratna do Beca mi je oko 50e. Ako i bude carine to ce biti ono, ceo bus po neku kintu pa haracliji na ruke.. Jos mozda uhvatim i povracaj poreza, jer nisam stanovnik EU

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 30 May 2013, 12:25

parker wrote:Ja se kanim da na jesen ili tako nekako ulupam neke pare u opremu. Mislim da cu otici do Peste ili Beca i kupiti sta mi treba pa nazad nekim svercerskim busom.
Povratna do Beca mi je oko 50e. Ako i bude carine to ce biti ono, ceo bus po neku kintu pa haracliji na ruke.. Jos mozda uhvatim i povracaj poreza, jer nisam stanovnik EU

ja vala u povratku iz beca prisustvovao tome kako lik u pasos stavlja dal 200e il nesto manje 100 ne znam, i carinik dolazi i mrtav ladan stavja u dzep a pasos mu nije uzeo dok svima ostalima jeste jelte...bilo u tipa 4-5 nocu, znate ono kad putujete preko noci i onda se samo random probudite...e to. carinik mlad decko, mladji i od mene, lepo su ga odgajili i naucili

Trzalica

Post by Trzalica » 01 Jun 2013, 15:10

Cortex wrote:ja vala u povratku iz beca prisustvovao tome kako lik u pasos stavlja dal 200e il nesto manje 100 ne znam .. i ...
"U pasoš" se stavlja 10 - 20€, a ne 100 ili 200€. :idea: Javna tajna na carini je da se za CEO KOMBI tj. robu u njemu, plaća (podmićuje carinik) oko 100€, i to je svima poznato koji putuju u Beč i iz Beča-a (putnici medjusobno dele tu cifru tj. skupljaju novac ...). No, ako si ti to video, ja ti najiskrenije verujem! :metal: :ziveli:
parker wrote:Ja se kanim da na jesen ili tako nekako ulupam neke pare u opremu. Mislim da cu otici do Peste ili Beca.
Gde se to u Beču nalazi neki valjan dobro opremljen music shop u kome ćemo kupiti nešto jeftinije i povoljnije nego recimo u Mitrosu ili nekoj našoj šupi od radnje? Osim tržnog centra u Gugl sokaku br. 14 pod nazivom Gasometer, neka veća radnja i ne postoji, tj. bar je meni nepoznata. Verujte na reč da poznajem Beč isto kao i svoj grad. Sve ostale su daleko manjeg ranga od Mitros-a. Ja vas najiskrenije pitam i pride molim za adresu gde vi to u Beču nameravate kupovinu muzičkih instrumenata i sl. robe? Ono, ime i prezime radnje, ulica i broj :?: :?: :?:
parker wrote:.. Jos mozda uhvatim i povracaj poreza, jer nisam stanovnik EU
Ovaj, "uhvatićeš" jedino uslov za povraćaj poreza ako ti na izlazu iz EU lupe pečat u odgovarajući formular. No, za parice ćeš opet morati nazad u Beč ili eventualno zamoliti nekoga da ti ih podigne. Usput, ne vraćaju ceo iznos PDV-a ni tamo, opametili se! :!:

parker

Post by parker » 01 Jun 2013, 15:37

Koliko vidim, u Gasometru ima sta me zanima, a mogu i da narucim od biloodakle pa da mi stigne sve na jedno mesto i da me ceka pre nego i krenem tamo.
Ne vidim ni u cemu je problem da mi ''na izlazu iz EU lupe pečat u odgovarajući formular'' a najmanji je problem da naknadno uzmem pare, ja ili neko za mene

Nego, sto si ti uvek tako nadrkan, opusti se malo..

fattwang

Post by fattwang » 01 Jun 2013, 16:45

parker wrote:Nego, sto si ti uvek tako nadrkan, opusti se malo..
http://www.tdpri.com/forum/bad-dog-cafe ... stria.html

parker

Post by parker » 01 Jun 2013, 16:50

hvala druze :ziveli:
bas sam to i gledao pre neki dan, naleteo trazeci nesto slicno

Trzalica

Post by Trzalica » 03 Jun 2013, 16:49

parker wrote:Koliko vidim, u Gasometru ima sta me zanima, a mogu i da narucim od biloodakle pa da mi stigne sve na jedno mesto i da me ceka pre nego i krenem tamo. ..
Ima, ali po većim cenama nego u Mitrosu. :idea: Samim tim, ovo PIŠEŠ NAPAMET. Kada se tiče naručivanja, teško da ćeš ti moći da naručiš, moraće neko ko tamo ima prijavu boravka, posao i stan. Znači, NEMAŠ potrebe, ponavljam: nemaš nikakve potrebe da ideš za BEČ. :ziveli:

Post Reply