Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Baba Slim
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Baba Slim » 26 May 2011, 12:22

Guitar_thrill wrote: a digidelay fino radi, ali šta ja znam, ovaj dd3 svira gomila proverenih ljudi...probaću oba.... :)
Care, kupuj Digidelay, ne razmišljaj! :) Toliko sam ga puta preporučivao d ne znam ni sam više. A ima gomilu opcija više od usranog DD-3 koji je samo digitalni delay i ništa više. Digidelay ima i simulaciju tape delay-a, i modulation delay-a (ponavljanja su provučena kroz chorus), ima reverse delay (koji lično isto koristim), i što je možda najbitnije - ima TAP TEMPO, što DD-3 koliko ja znam nema (možda grešim).

DD-3 je teško precenjen u odnosu na Digidelay, jer em košta više, em samo nudi digitalna ponavljanja i ništa više. Digidelay to odlično pokriva, ništa ne brini, a ima gomilu toga više. Veruj mi, upecaj ga na oglasima i ne razmišljaj.

Ja svoj koristim od 2005, i nikada mi nije zakazao, a ne znam koliko sam svirki sa njim do sada odradio, i to bez nekog maženja i paženja.

Znači, tačno bih ti ga poslao na nekoliko dana posle vikenda da ga probaš, koliko navijam za njega. :)

A sad vidim da je nov Digidelay 8.600, a DD-3 čak 12.075! :krstise: :grummel_2:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 May 2011, 12:40

Svirao sam dosta puta na digidelay-u, i stvarno nisam mu našao neke zamerke, dd3, vidim da ljudi ovde na forumu ne vole, al znam i da ga svira Bonamassa, Slash i još neki (ali pre svega Bonamassa, koji ima odličan zvuk)...i da njima valja.... šta prvo iskrsne u oglasima za ok novce, to ću da probam, jedno vreme je bilo digidileja za 50e, što je ok, ali sad ih više nema....a ne bih davao više.... :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 May 2011, 12:47

Nemam pojma. Meni je DD-3 po funkcijama ništa više nego osakaćeni Digidelay, lično mi je nebitno da li ga koristi Bog otac+Isus Hrist+Sveti Duh/Alah/Buda/Krišna lično. :)
Da ne pominjem što za te pare koliko ti hoćeš da odvojiš (50-60e), nema šanse da nađeš DD-3.

Plus što i sam kažeš da si ga koristio u više navrata. Zanima me samo šta te je navelo da pored Digidelay-a uopšte razmatraš da kupiš DD-3, pored činjenice da ga koriste neke poznate face?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 May 2011, 13:00

Meni je lichno ovaj Digidelay zvuchao bolje od DD3. Iako se jezhim od Digitech-a all together.
Chak ona prejzovana verzija dd3-ojke, neshto dsd2 bla bla neshto, meni zvuchi uzhasno, ali uzhasno. Skoro sam chuo kako zvuchi kod Andreja, i meni se to ni malo ne dopada.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 May 2011, 13:01

Bio je skoro jedan dd3 za 60e...ali nije to ni bitno :D

pa navelo me je to što je drugi gitarista iz benda nahvalio dd3, on ga je ranije svirao, a druga stvar je što je taj digidelay mislim jedina digitech pedala koja mi se dopala, pa sam uvek malo skeptičan kad čujem digitech....znam da je glupo, posebno jer sam tu pedalu više puta svirao, ali eto, ovo je iskreno...dođeš mi kao neki psihijatar! :lol:

edit:
evo i Cortex ima strah od digitecha, nisam jedini :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 May 2011, 13:12

Znam da su mnogi skeptični kada čuju Digitech, i ja sam bio među njima sve dok neke 2003-2004. nisam krenuo u potragu za Chorus pedalom.

Koristio sam pozajmljeni drugarov Boss Super Chorus CH-1 matori, koji je radio jako dobro, i kada sam rešio da sebi kupim svoj chorus, nosio sam ga svuda da bih ga upoređivao. Uporedio sam ga sa Boss Ensemble, sa Digitechovim Mulichorusom iz te X-serije pedala iz koje je i Digidelay, i sa još nečim, ne sećam se koji je bio treći. Uglavnom, Digitechov chorus ih je ODUVAO! Barem po mom tadašnjem ukusu za zvuk, moram da napomenem. Zvuk mu je bio toliko gušći, kristalniji i lepši od ostalih pedala koje sam probao, da je bilo teško za poverovati.

Tada sam shvatio da Digitech uopšte nije firma za potcenjivanje. Naprotiv. A da ne pominjem da bih ovu Hardwire seriju pedala tako posedovao da je to trašno. :lol:
Koliko sam primetio iz upoređivanja kada signal prolazi kroz njih i mimo njih, buffer im je odličan, čisto da kažem, bez sisanja tona ikakvog.

Elem, umalo da zaboravim. I ja sam dugo svirao DD-3, pre nego što sam kupio Digidelay. I evo, Digija sviram već 5-6 godina, ne znam ni sam. Niti jednom nisam zažalio što sam napravio tu promenu. Što se mene tiče, nuff said.

E da, što se Digitechovog Multichorusa tiče, i dan-danas bih ga svirao da mi nije uleteo Ibanezov SC-9 za smešne pare.

EDIT: Moje poštovanje prema Digitechu kao firmi je još više poraslo od kako sam skoro kupio Bad Monkey-a. Odlična pedala, a za neverovatno male novce (što i nije toliko bitno jer, ima skupljih pedala drugih firmi koje zvuče daleko gore, tako da to ne mora biti merilo). Jednostavno, dobra pedala bre, jako rado je koristim. :bravo:

I, mislim da nisi razumeo brata Cortex-a - iako se ježi od Digitecha, više mu se sviđa Digidelay od DD-3, što je samo još veći + za Digija. :wink:

I, moram ponovo da naglasim - tap tempo kod digidelay-a. Opcija koju koristim non-stop u nastupima, a kod DD-3 toga nema.

Da se ne ponavljam, jednostavno Digidelay ima mnogo više prednosti u odnosu na DD-3, prosta sabirka.

Ako imaš neka pitanja, shoot! :ziveli:
Last edited by Baba Slim on 26 May 2011, 13:24, edited 1 time in total.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 May 2011, 13:20

Predrasude, predrasude... Evo ja mogu da navedem nekoliko Digitech pedala koje su vrlo upotrebljive. Kao prvo pomenuti Digidelay. Onda Bad Monkey, koji radi veoma dobro, nije najbolji overdrive ikad viđen ali radi vrlo ubedljivo. Hot Head i Grunge takođe rade vrlo upotrebljivo, sasvim jasno vidim ko bi to mogao lepo da uposli, iako nisu baš pedale za mene. Main Squeeze je vrlo solidan kompresor, meni se dalkeo više dopada od CS3. E sad, istina je da su po meni Hot Rod, Tone Driver, Turbo Flange, Multi Chorus, Screamin' Blues, Hyper Phase... poprilično neubedljive pedale koje stvarno ne bih želeo da posedujem, ali bih kod bezmalo svakog proizvođača mogao da navedem gomilu pedala koje nikako ne bih voleo da posedujem. Na kraju krajeva, kod Bossa ima toliko promašaja da nikad nisam kapirao čime je ta firma zaradila da među muzikantia opstaje onaj mit: "Kad ne znaš šta bi da kupiš - uzmi Boss!" Ne, kad ne znaš šta bi da kupiš, potrudi se da saznaš, pa kupi najbolje što finansije i ostale okolnosti dozvoljavaju, pa taman i da je Digitech.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 May 2011, 14:29

neko rek'o digitech....

Moja ergela
Image

meni mlogo dobar lanac... jedino mozda taj famozni bad monkey ili microamp.. i nista vise...

i naravno, Zoom 3030 za ostale efekte...

umart

Post by umart » 26 May 2011, 15:12

cujem rant na stari rolandov chip po dd3,dsd2 i dsd3kama,pa da se oglasim posto imah i digidelay i dsd2 i dsd3.digideay je konzistentna sprava posto je modernije generacije i uvijek mozes ocekivati u 90 i kusur posto isti zvuk od nje.kad se gleda odnos cijena/kvalitet/features-i pedala je apsolutni pobjednik u klasi mozda cak i dvije klase,tu nema sumnje.

e sad,da pojasnim taj famozni stari japanski chip,koliko sam primjetio on vremenom propada/se mijenja,i to ne uvijek isto.prva dsd3ka koju sam imao je kacena na kineske nefiltrirane adaptere sto od moje strane jer bejah mlad i glup,sto od predhodnog vlasnika sto je za rezultat imalo posebnu notu zatamnjivanja i generalno otupljivanja signala kod repeatova.koliko se kome dopadao to je subjektivna stvar.

ovaj dsd2 koji trenutno posjedujem je ocigledno mnogo bolje tretiran sto je rezultovalo cak blagim posvetljivanjem i to najvise kod srednjih,pa je mom uvetu rezultat jos muzikalniji,ali opet to je krajnje subjektivna stvar.

ne pisem po sjecanju,jos posjedujem snimke sa starom dsd3kom i uporedjivao sam kad sam kupio dsd2.

sustina je da se od tih starih bossovih sprava sa tim cuvenim rolandovim chipom mogu ocekivati raznorazni rezultati i da zavisno od ukusa kupovinom iste neko moze biti nagradjen tonom koji je mnogo superiorniji od digidelay-ja,cak od bilo kakvog modernog digitalnog dileja.features-i su takvi kakvi su,krnjavi i zastarjeli,i opet je krajnje subjektivno tj sta ko zeli i kako bi koristio spravu.

sve je ovo jel'te moje misljenje.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 May 2011, 15:16

Da, i Grunge je od Digitech-a dobar. Meni je ok bio chak i taj njihov hot rod distortion, mada sam ga probao sa Schecterom od iljadu evra i lampashem u Mitrosu. Shta znam, generalno mi deluju kao neozbiljna firma, mada je to mozhda zbog izgleda tih pedala :D jbt i Behringer deluje ozbiljnije od njih. Boss - svakako najprecenjenija firma koja izradjuje pedale.
MEne trenutno najvishe odushevljavaju Subdecay pedale, npr

Ovo mi se mnogo svidja. Moj Emerald Beyond fuzz zvuchi slichno na momente pri duzhem bendovanju nota. Inache ovaj lik Mike Hermmans sa MusicToyZ network-a je najbolji review-er pedala. Chovek jbt iskomponuje za svaku pedalu i po par kompozicija i u njima koristi iskljuchivo pedale koje recenziraju tj prikazuju. Respect..a i lik ima neverovatno kreativne i kul ideje. Otkida.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 26 May 2011, 15:27

Cortex wrote:Shta znam, generalno mi deluju kao neozbiljna firma, mada je to mozhda zbog izgleda tih pedala :D jbt i Behringer deluje ozbiljnije od njih.
Auu brate, baš ga pretera. :lol:

Što kaže Kristijan (svaka mu je Njegoševa™), kod svake firme imaš bar neku pedalu koja zvuči sranje i totalno je neupotrebljiva. A što se tiče samog izgleda Digi-pedala, meni su sasvim ok, ta X serija je skroz ok odrađena, vizuelno je skromno i ok, a konstrukcijski su super, koliko ih koristim, nemam ni jednu zamerku. A Hardwire serija pedala (ili podbrend Digija, šta je već) otkida kako je dobro napravljena, to je bar neki moj utisak koliko sam ih isprobavao...
Cortex wrote:Boss - svakako najprecenjenija firma koja izradjuje pedale.
Veliko :1: i end of Boss-related-discussion što se mene tiče. :)

Audio

Post by Audio » 26 May 2011, 16:49

Preslusah ovaj Subdecay Noise Box i ne mogu da se nacudim. Sta je bre ovo? Za kakvu muziku? Ceo zivot slusam kako je gitara prava stvar, kako su kompjuteri i ta digitalija sranje,
kako ljudi placaju gomilu para studijima sa autenticnim uredjajima iz 70-ih, 80-ih itd. i onda se pojavi neka za mene idiotska pedala koja je nista drugo nego zajebancija. Kao da je neko
uzeo snimak nekog bilo kog drive-a i na kompu se zezao sa njim. Sta ces u toku svirke, da se saginjes svaki cas i pomeras one potenciometre dok kitom udaras po zicama ?
Jel to neka DJ pedala? Mozda sam ja staromodan ali je za mene Boss sasvim dobar. Hvala bogu pa sad ima puno raznih firmica koje prave pedalice tako da je i Boss morao da spusti cene.
Na kraju krajeva, jel ima nekoga na forumu da nema nijednu Boss pedalu ?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 May 2011, 16:56

Baba, jel ti imash josh uvek bad monkey?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 26 May 2011, 16:59

@Cortex
Choveche, ova pesma je extra sama za sebe, nisam ni skontao da je pedal review..

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 26 May 2011, 17:56

Audio wrote:Preslusah ovaj Subdecay Noise Box i ne mogu da se nacudim. Sta je bre ovo? Za kakvu muziku? Ceo zivot slusam kako je gitara prava stvar, kako su kompjuteri i ta digitalija sranje,
kako ljudi placaju gomilu para studijima sa autenticnim uredjajima iz 70-ih, 80-ih itd. i onda se pojavi neka za mene idiotska pedala koja je nista drugo nego zajebancija. Kao da je neko
uzeo snimak nekog bilo kog drive-a i na kompu se zezao sa njim. Sta ces u toku svirke, da se saginjes svaki cas i pomeras one potenciometre dok kitom udaras po zicama ?
Jel to neka DJ pedala? Mozda sam ja staromodan ali je za mene Boss sasvim dobar. Hvala bogu pa sad ima puno raznih firmica koje prave pedalice tako da je i Boss morao da spusti cene.
Na kraju krajeva, jel ima nekoga na forumu da nema nijednu Boss pedalu ?
Eh, bas si mator... Nije ovo za muziku vec za poziranje. Nesto kao gitarska pedala, al za hipstere, satro alternativa, niko bas ne zna cemu alternativa, al ne mari.
On topic - ja nemam nijednu Boss pedalu, al to je slucajno. Imao sam SD1 i bese dobar. I Digitech je dobar, ovaj HW sto ispazarih jeVtino je jos bolji.

Locked