Znam da su mnogi skeptični kada čuju Digitech, i ja sam bio među njima sve dok neke 2003-2004. nisam krenuo u potragu za Chorus pedalom.
Koristio sam pozajmljeni drugarov Boss Super Chorus CH-1 matori, koji je radio jako dobro, i kada sam rešio da sebi kupim svoj chorus, nosio sam ga svuda da bih ga upoređivao. Uporedio sam ga sa Boss Ensemble, sa Digitechovim Mulichorusom iz te X-serije pedala iz koje je i Digidelay, i sa još nečim, ne sećam se koji je bio treći. Uglavnom, Digitechov chorus ih je ODUVAO! Barem po mom tadašnjem ukusu za zvuk, moram da napomenem. Zvuk mu je bio toliko gušći, kristalniji i lepši od ostalih pedala koje sam probao, da je bilo teško za poverovati.
Tada sam shvatio da Digitech uopšte nije firma za potcenjivanje. Naprotiv. A da ne pominjem da bih ovu Hardwire seriju pedala tako posedovao da je to trašno.
Koliko sam primetio iz upoređivanja kada signal prolazi kroz njih i mimo njih, buffer im je odličan, čisto da kažem, bez sisanja tona ikakvog.
Elem, umalo da zaboravim. I ja sam dugo svirao DD-3, pre nego što sam kupio Digidelay. I evo, Digija sviram već 5-6 godina, ne znam ni sam. Niti jednom nisam zažalio što sam napravio tu promenu. Što se mene tiče, nuff said.
E da, što se Digitechovog Multichorusa tiče, i dan-danas bih ga svirao da mi nije uleteo Ibanezov SC-9 za smešne pare.
EDIT: Moje poštovanje prema Digitechu kao firmi je još više poraslo od kako sam skoro kupio Bad Monkey-a. Odlična pedala, a za neverovatno male novce (što i nije toliko bitno jer, ima skupljih pedala drugih firmi koje zvuče daleko gore, tako da to ne mora biti merilo). Jednostavno, dobra pedala bre, jako rado je koristim.
I, mislim da nisi razumeo brata Cortex-a - iako se ježi od Digitecha, više mu se sviđa Digidelay od DD-3, što je samo još veći
+ za Digija.
I, moram ponovo da naglasim -
tap tempo kod digidelay-a. Opcija koju koristim non-stop u nastupima, a kod DD-3 toga nema.
Da se ne ponavljam, jednostavno Digidelay ima mnogo više prednosti u odnosu na DD-3, prosta sabirka.
Ako imaš neka pitanja, shoot!