P&K Audio Novotarije

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sub_zer0
MF veteran

Re: P&K Audio Novotarije

Post by sub_zer0 » 07 Apr 2010, 00:53

A ovo najnovijje je u stvari standardni Master volume Marshall 2204. Njega sam uradio da mi bude workhorse. Ja sam ipak New Wave of the British Heavy Metal child. Bazicni Hard and Heavy zvuk. Iron Maiden, Whitesnake, Gnr zvuk. Gitara, kabl, pojacalo. Meat and potatos zvuk.
Ma(r)sala :metal: :metal4: :ziveli:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 May 2010, 17:21

Evo jedan novi model pojacala! Dugo sam izbegavao da radim ta malena pojacala misleci da su zvucno inferiorna zbog malih dimenzija. Za zahtev jedne drage musterije iz Sarajeva napravio sam ovaj amp koji me je prosto oduvao i u potpunosti razuverio. OGROMAN ton iz malene kutijice! U osnovi pojacala je champ kome smo dodali ton kontrole i reverb. Pravljen bez kompromisa, s' ljubavlju i strpljenjem! :ziveli:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

xspaceman

Post by xspaceman » 15 May 2010, 17:31

sjajno! :bravo:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 May 2010, 18:15

Peco, tvoja pojacala je milina gledati.
Cak i da ne ispusta nikakav zvuk, drzao bih ga kod kuce kao ukras.
Svaka cast.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 15 May 2010, 18:35

Funkomat wrote:Peco, tvoja pojacala je milina gledati.
Cak i da ne ispusta nikakav zvuk, drzao bih ga kod kuce kao ukras.
Svaka cast.
:1:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 15 May 2010, 22:26

This thread is worthless without quality recorded samples people. Pojacalo izgleda kao gresnica, btw. Ko ti radi bre tweed i kabinete? Ko lije (savija) lim i celik?

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 May 2010, 23:56

Metalne kutije mi radi firma Lim Art a sito stampu mi radi firma Konelek. Sve ostalo radim ja. Tweed, tolex, grill, lakiranje, sklapanje, pustanje u rad, laboratoriska merenja... U poslednje vreme velika pomoc mi je moja desna ruka i imenjak Petar koji pravi turretboardove, lemi komponente i asemblira pojacala i kuva odlicnu kafu :D !

Snimci uskoro! Mada sam siguran da kvalitetom snimka nece zadovoljiti Dersuove kriterijumje!
Do duse Pera Jelic mi je obecao par njegovih snimaka sa novosadskim big bandom snimljenih na Jive King-u, kao i novi album jednog od vodecih vojvodjanskih bendova snimljen takodje sa tim pojacalom...ali o tome vise kad budem dobio snimke! :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 00:27

Oce oce, samo ti tutni jednu Shurku SM-57 di treba ispred zvucnika (ili dve) i jedan ambijentalni mikrofon, i sve to snimi uredno u bilo koji didjitalni houm rekording studijo. How simple is that? Ako te mrzi da se akas sa time, cimni nekog koga ne mrzi, ko to voli.

dweezil

Post by dweezil » 16 May 2010, 00:53

uuuu strava Peco :D extradrazesno

cek ono su tri 12AX7 i jedna 6L6 i tube rectifier?! Ima spring reverb?!

bilo bi drazesno da sklopis za nekoga i jednog Princetona :) lepe slikice

jbg @Dersu moraces da dodjes u Bgd, sta si otisao tamo u bestragiju van tokova jbt i ovde si mogao da slusas Triger i Divlje Jagode :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 01:04

Sta su to 'divlje jagode'? A Trigger ne samo da cu da slusam nego i gledam ovde ako treba. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 01:14

Hillybilly wrote: Snimci uskoro! Mada sam siguran da kvalitetom snimka nece zadovoljiti Dersuove kriterijumje!
Jasno mi je da te smaram, ali mene zanima kako to zvuci. Kako zvuci kad sam tu, pored. Ili da imam to pojacalo. I zato brate ljudi izmislili hires, hidef, hifi, hi-ovo hi-ono kamere, mikrofone i to sve. Koliko vidim, svako sa foruma prakticno ima neki audio interface, neko ima mikrofone, neko zna da sve to snimi u nekom softveru i onda neko sve to montira jelda, terba usinkovati audio i video. Ako snimas odvojeno. Znam koliki je to posao, jer ni ja nikako da sve to odradim. Al' evo, nesto cemo da pokusamo pa da razjasnimo materiju usput.

Probacemo iz zajebancije da podignemo sajt a la Wayne's World, pricali smo o tome ortak i ja. Znaci ono, zajebancija, neki gear review, neka svirka, poneki gost mozda, ali sve ide live kad ide. Posle moze iz arhive da se gleda. Audio i video treba da su live a HD kvaliteta. I jednom kad se sve to namesti, nema sta da se dira, samo metnes pojacalo ispred kamere, posadis lika sa djitrom i pritisnes dugme "record" i ono sve snima uredno i audio i video. Sve vec vidim jasno, samo ne znam kako da usinkujem audio i video u realnom vremenu preko time code-a (SMPTe).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 01:42

Hillybilly wrote:Metalne kutije mi radi firma Lim Art a sito stampu mi radi firma Konelek. Sve ostalo radim ja. Tweed, tolex, grill, lakiranje, sklapanje, pustanje u rad, laboratoriska merenja... U poslednje vreme velika pomoc mi je moja desna ruka i imenjak Petar koji pravi turretboardove, lemi komponente i asemblira pojacala i kuva odlicnu kafu :D !
Svaka vama dvojici cast, a i onima iz autsorsinga :ziveli:

Apropo Princetona, sto kaze dweezil, ne mogu da odolim. Svi znamo da je Princeton polazna tacka Boogie-jevog Mk I. Da preskocimo mi Princeton i odma na Mk II. C+. :kokice:

dweezil

Post by dweezil » 16 May 2010, 01:46

vidi ovog @Dersua odmak bi da zarilja ... ovo je stranica za ljubitelje vintidz clean surf zvuka twangy balckface silverface reverbeskues ultimate space clean of purity, mada i ja volem da zariljam al ne odmak :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 May 2010, 01:48

dweezil wrote:vidi ovog @Dersua odmak bi da zarilja ... ovo je stranica za ljubitelje vintidz clean surf zvuka twangy balckface silverface reverbeskues ultimate space clean of purity, mada i ja volem da zariljam al ne odmak :)
Ma jok. Drugi i treci kanal su za eventualno riljanje, prvi za taj...vintidz srf. :mrgreen:

Kazem, ben g ford bak. Znaci trebace i footswitch uredno.

borislavgajic

Post by borislavgajic » 16 May 2010, 09:54

Svaka cast ...prelepo pojacalo......cak se i linije poklapaju na spojevima :ziveli:

Gaja

Post Reply