Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Pojacalo za pop rock ... i jos malo vise rock :D muziku

Post by sinisake » 31 Jan 2009, 18:06

Rocket Roll wrote:
sinisake wrote:...ovaj lik ima najupecatljivij zvuk solo-gitare na svetu...
Pa, ono što se čuje na njegovim novijim snimcima je Dumble a ne Mesa, jer samo dva Dumble pojačala idu na snimke (http://www.santana.com/musicianscorner/ ... index.html), ali - brate, trebalo je da ga čuješ na početku karijere i na prvim albumima, dok je svirao Twin Reverba. :lol:

Ah, taj "Abraxas" ton...
Pa nisam bas tako mlad. :)
Cuo sam i to, i tad je odlican (vrlo prepoznatljiv!!!) zvuk imao, al' sad jebe ceo kosmos tim srednjima. :mrgreen:

A za sta ovo koristi: http://www.santana.com/musicianscorner/ ... oogie.html ?

Mislim da je tajna ipak u Tubescreameru. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 18:08

sinisake wrote: A za sta ovo koristi: http://www.santana.com/musicianscorner/ ... oogie.html ?
Da doda odvratne srednje kad svira sa hiphoperima. :mrgreen:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 31 Jan 2009, 20:12

Ne vredi... Ma da skratimo pricu brate. U PRAVU SI! Ne znam gde su mi bile oci da kupim govno od pojacala kao sto je mesa. To se toliko kvari, i toliko je lose uradjeno, da ja nemam reci. Bolje da sam kupio behringera. Totalno si u pravu. Verovatno ga zato koriste, tipa i pertuci, i santana, i mnogi drugi gitaristi..... Stvarno si pacijent.... I verovatno ces u buducnosti pokusati i da nas ubedis, da je Gibson Les Paul, jeda odvratna gitara. Koja ima totalno prazan ton, i tanak. A da je Fender sa single magnetom, gitara sa najmasnijim i punim tonom. Najbolja za heavey..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stvarno je tuzno kakvih ljudi sve ima..... Hvala sto si mi otvorio oci, sutra cu da prodam mesu.... :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Jan 2009, 20:44

Meni je svako lampashko pojacalo, ali bukvalno svako koje je FULL lampa dobro i mogu da namestim zvuk na bilo kojem pojacalu. Svirao sam na: Marshall JCM 800, 900, 2000, a imam Polu originalnog polu pravljenog PLEXI-ja (koji pomalo zuji, ali kad se svira uz bubanj nista se ne primecuje. Mora da zuji jer je 1967 godishte. pa treba da se sredi neshto sigurno..nemam pojma :D ) Fender: TWIN REVERB, Princeton, BASSMAN (i to pojacalo je VRH meni - jeste da je u principu za bass, ali...uhuhuh). LANEY par komada lampaskih sam probao i dobra su. PEAVEY takodje. AMPEG sam probao na jednoj svirci jedno neznam oznaku, al je full lampa i ubija kako radi. VOX AC30, AC50, i imam jednog AC30 prepakovanu glavu u kombo i ok je skroz (za manje svirke)....E da probao sam i jedan Messa u nekoj radnji neznam kojoj, ne secam se i sa singlovim lepo rade, nisam probao sa modernim gitarama, ali sigurno da ubijaju....I ko zna koja josh...kad odesh da svirash sa nekim pa na tudjoj opremi, nekada te doceka super, nekada ne, ali dugo sviram pa sam i svashta probao od tih pojacala. A on solid state mi se najvise svidja ROLAND (skoro svi modeli), narocito onaj Jazz Chorus, HUGHES & KETTNER su mi sva pojacala dobra (i lampa i trandza)...NIje ni LANEY trandza losh...a recimo Randall tranzistorci (probao sam i svirao na dve tri svirke ortakov) lepo rade na clean, malo lice na fender pojacala cak, a na distu su solidna skroz, nisu kao lampashi, ali nije loshe... (NARAVNO SVE OVO UZMITE U OBZIR KROZ CINJENICU DA NE KORISTIM MNOGO GAIN-A, najjace sto koristim je DS2 i to na pola gaina, koji boostujem sa overdriveom kad treba nesto da se naglasi)

A imao sam i jedno HH jako matoro pojacalo, koje mi je za bass radilo neverovatno dobro i za clean gitaru, ali na distu je bilo shit... I tako, verovatno sam nesto i zaboravio, ali vremenom shvatam da se na svakom lapmashu moze namestiti neki zvuk ok, a cak i na modernijim tranzistorima moze da se odradi korektan zvuk, samo se treba potruditi oko podesavanja malo duze....I da ne zaboravim....MIDDLE nije pot koji se stisa do kraja, a BASS i TREBLE pojaca do kraja - iz mog iskustva kao tonac (i to radim povremeno :mrgreen: ), shvatio sam da 99% mladih metal gitarista ovo radi i onda se muljaju iliti maltane ne razaznaju u miksu, a ako ima dve gitare, onda je HORROR. MID prolazi kroz miks najvishe, jer gitara i jeste instrument koji je na nekim MID frekvencijama.

I da sumiram, iz mog iskustva, svako pojacalo sa kojim znas da baratash ce ti odraditi posao i dalje postoji ono pravilo 20- 30w lampe je sasvim dovoljno za svirke, a solid state - bez 100w nema price. A ako je 100w lampa, onda imas i plus i minus (minus - ne mozes da se dovoljno stisash na probi, a plus - ne treba da te ozvuce u manjim salama, cujes se uz ozvucen bubanj sasvim ok... :D )

Nadam se da sam bar malo pomogao.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Jan 2009, 20:51

Kolega, ne bi' ja tu nista dod'o. :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Jan 2009, 20:53

Hvala kolega.

8)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Jan 2009, 22:14

tyler durden wrote:Hvala sto si mi otvorio oci, sutra cu da prodam mesu.... :lol:
Kad smo već kod toga, ne verujem ti da si je uopšte i kupio. Hvališ se da jesi, i ovde i gde stigneš, ali od svega toga nisam video ništa do nekakvu MySpace stranicu sa par pesmica.

Pa bih ti prijateljski savetovao da spustiš loptu.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Feb 2009, 02:26

Po opisu onog sto bi zeleo, ja mislim da bi postavljacu teme ovo savrseno leglo, a i pomenuto je pojacalo vec:

:)

Inace, otkud mi ovo, u kasne sate? :D

Zanimalo me na kom je tacno pojacalu zasnovana moja druga omiljena simulacija u Amplitubeu (prva je, dakako, na VOX-u AC30 :) ), i onda odem na ovu stranu:
http://www.americanmusical.com/Item--i-IKM-AMP2

i nadjem, je li.
You Tube klipove nije bilo tesko naci, takodje.
Elem, nadam se da ce SEK da utice na snizenje cena ovih pojacala, pa da se i srpska sirotinja malo omasti. :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 01 Feb 2009, 03:16

Rocket Roll wrote:
tyler durden wrote:Hvala sto si mi otvorio oci, sutra cu da prodam mesu.... :lol:
Kad smo već kod toga, ne verujem ti da si je uopšte i kupio. Hvališ se da jesi, i ovde i gde stigneš, ali od svega toga nisam video ništa do nekakvu MySpace stranicu sa par pesmica.

Ti si stvarno totalni pacijent. Ti si totalna budala! Sad si krenuo da me optuzujes da sam lazov?!?!?!?! Jel si bre ti normalan??? Javi se jedan dan, da svratis, da vidis pojacalo svojim ocima, i da ga taman probas. I taman da ti objasnim uzivo par stvari o lepom ponasanju. Seljacino jedna neandretalska. Zbog nekog svog kompleksa, pricas da lazem. Sa kojim pravom bre???

guv'nor

Post by guv'nor » 01 Feb 2009, 04:04

sinisake wrote:
Hvala čika Sinisake, ulepsao si mi veče! :)
Pojačalo je opasno, to stoji, ali nemaš pojma koliko se uvek obradujem kada vidim Džejsona Spensera, najvećeg Youtube rokera IKADA!!! :bow:
Nije mi jasno kako su ovi iz WolrdMusicSupply-a bilo šta prodali pored njegovih demonstracija. :mrgreen:

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Feb 2009, 04:15

Bassman mi se totalno ne dopada...
Izgleda da jednostavno ne volim fender ton. Ni strata ne volim... mid, mid, mid :) to mi daj :) (al' zato tele... uh :) )

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Feb 2009, 19:45

tyler durden wrote:
Rocket Roll wrote:

Ti si stvarno totalni pacijent. Ti si totalna budala! Sad si krenuo da me optuzujes da sam lazov?!?!?!?! Jel si bre ti normalan??? Javi se jedan dan, da svratis, da vidis pojacalo svojim ocima, i da ga taman probas. I taman da ti objasnim uzivo par stvari o lepom ponasanju. Seljacino jedna neandretalska. Zbog nekog svog kompleksa, pricas da lazem. Sa kojim pravom bre???

:lol:
Ti ces nekom da objasnis o lepom ponasanju?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Feb 2009, 20:14

jbte kakav ton ima ovaj bassman... neverojatan klin... neverojatan... za strata se ubilo... steta sto ovaj lik previse smara sa prichom... :D

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 03 Feb 2009, 22:29

[/quote]

:lol:
Ti ces nekom da objasnis o lepom ponasanju?[/quote]

Ja mislim da ne bi trebao uopste meni da se javljas na tu temu...... Ne znam uopste cemu takav komentar.....

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Feb 2009, 22:39

Duane wrote:... steta sto ovaj lik previse smara sa prichom... :D
Zato uvek (kad možeš) gledaj ProGuitarShop.com demoe - Endi je dobar gitarista i ne gnjavi previše.

ProGuitarShop primer zvuka Bassmana (zapravo Fender Blues DeVille, ali mu dođe na isto):

Post Reply