Meni je svako lampashko pojacalo, ali bukvalno svako koje je FULL lampa dobro i mogu da namestim zvuk na bilo kojem pojacalu. Svirao sam na: Marshall JCM 800, 900, 2000, a imam Polu originalnog polu pravljenog PLEXI-ja (koji pomalo zuji, ali kad se svira uz bubanj nista se ne primecuje. Mora da zuji jer je 1967 godishte. pa treba da se sredi neshto sigurno..nemam pojma

) Fender: TWIN REVERB, Princeton, BASSMAN (i to pojacalo je VRH meni - jeste da je u principu za bass, ali...uhuhuh). LANEY par komada lampaskih sam probao i dobra su. PEAVEY takodje. AMPEG sam probao na jednoj svirci jedno neznam oznaku, al je full lampa i ubija kako radi. VOX AC30, AC50, i imam jednog AC30 prepakovanu glavu u kombo i ok je skroz (za manje svirke)....E da probao sam i jedan Messa u nekoj radnji neznam kojoj, ne secam se i sa singlovim lepo rade, nisam probao sa modernim gitarama, ali sigurno da ubijaju....I ko zna koja josh...kad odesh da svirash sa nekim pa na tudjoj opremi, nekada te doceka super, nekada ne, ali dugo sviram pa sam i svashta probao od tih pojacala. A on solid state mi se najvise svidja ROLAND (skoro svi modeli), narocito onaj Jazz Chorus, HUGHES & KETTNER su mi sva pojacala dobra (i lampa i trandza)...NIje ni LANEY trandza losh...a recimo Randall tranzistorci (probao sam i svirao na dve tri svirke ortakov) lepo rade na clean, malo lice na fender pojacala cak, a na distu su solidna skroz, nisu kao lampashi, ali nije loshe... (NARAVNO SVE OVO UZMITE U OBZIR KROZ CINJENICU DA NE KORISTIM MNOGO GAIN-A, najjace sto koristim je DS2 i to na pola gaina, koji boostujem sa overdriveom kad treba nesto da se naglasi)
A imao sam i jedno HH jako matoro pojacalo, koje mi je za bass radilo neverovatno dobro i za clean gitaru, ali na distu je bilo shit... I tako, verovatno sam nesto i zaboravio, ali vremenom shvatam da se na svakom lapmashu moze namestiti neki zvuk ok, a cak i na modernijim tranzistorima moze da se odradi korektan zvuk, samo se treba potruditi oko podesavanja malo duze....I da ne zaboravim....MIDDLE nije pot koji se stisa do kraja, a BASS i TREBLE pojaca do kraja - iz mog iskustva kao tonac (i to radim povremeno

), shvatio sam da 99% mladih metal gitarista ovo radi i onda se muljaju iliti maltane ne razaznaju u miksu, a ako ima dve gitare, onda je HORROR. MID prolazi kroz miks najvishe, jer gitara i jeste instrument koji je na nekim MID frekvencijama.
I da sumiram, iz mog iskustva, svako pojacalo sa kojim znas da baratash ce ti odraditi posao i dalje postoji ono pravilo 20- 30w lampe je sasvim dovoljno za svirke, a solid state - bez 100w nema price. A ako je 100w lampa, onda imas i plus i minus (minus - ne mozes da se dovoljno stisash na probi, a plus - ne treba da te ozvuce u manjim salama, cujes se uz ozvucen bubanj sasvim ok...

)
Nadam se da sam bar malo pomogao.