Maxles pedale handmade

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
banjacNT

Re: Maxles pedale handmade

Post by banjacNT » 25 Aug 2014, 03:49

Bra'o zemo, udriiiii!!!!!
:bow: :bow: :bow:
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 01 Sep 2014, 01:57

Ima ,li interesovanja,za lampaske pedale :D koliko mi se cini nema...iskreno nadao sam se da bar neko za ovo vreme postavi neko pitanje u vezi ovog mog zadnjeg projekta,al nista-dobro
Mnogo,mnogo entuzijazma oko ove pedale...zvuk je izvanredan-to mogu da kazem...Osim toga cini mi se da napomenuh,prekidacki mehanizam je kul i veoma praktican i brz...sa kanala na kanal se prelazi samo jednim stiskom tastera...
probao sa je na napajanju od 385V-sve radi,zvuk je glasniji,drive kanali su dobili malo veci sustain,a i sam zvuk je bogatiji na vecoj voltazi-to su moji utisci...ko voli to sasvim je dovoljno,ali ovo nije hi gain pedla sa kompresijom i za razliku od nekih SS pedala fali joj to-ko sto rece jedan moj prijatelj ,koji je imo prilike da je proba.
To me ne brine...nego imam utisak da nisam lepo odradio plocu...jer pedala ima poprilicno suma...sto nije dobo,jel?Pokusacu da sredim to koliko je moguce.Naime prilikom testiranja u fazi izrade ove pedale,koristio sam nekoliko pojedinacnih delova-ploca-( PCb sa lampama,PCB sa switshing mehanizmom,PCB sa tonskom kontrolama) i sve je islo glatko i bez ikakvih smetnji,sa gomilom zica za povezivanje istih...i nikakvih problema nije bilo.Verovao sam da nece biti ni ovako ali naprotiv.Negde sam zeznuo stvar sa masom,predpostavljam...i ako ne uspem da je sredim ide u kutiju propalih projekata...da i bice mi jako zao. :mrgreen: i razocaran sam :cry:

Markony

Post by Markony » 01 Sep 2014, 21:19

Ja drzim palceve da ces to resiti.
:ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 02 Sep 2014, 03:12

Zemo, evo ti tema za razmisljanje... Znam da si i pre pravio Crunch Box, al ovaj je Super!

http://www.youtube.com/watch?v=N-Q4fc3qBA4

Po mom misljenju, dobro su se setili da presens pot stave van, cisto da je naruku, sto bi rekli nasi stari... Jos da ima tropojasni EQ... ufffff... milina.
Sad ovi prekidaci, koji je za bojler a koji za zidnu grejalicu, to vec ne bi znao... :lol: :lol: :lol:
:ziveli: :ziveli: :ziveli:

maksabass

Post by maksabass » 06 Sep 2014, 02:43

Jao...more je to,veliko more.Toliko je dobrih pedala napravljno da ponekad stvarno zaboli glava...
Evo da sam ja kojim slucajem gitarista,ako bi znao koje pedale da koristim.........?!!!!!? :lol: Meni se SVE svidja na svoj nacin.Nema lose pedale-sve su dobre na svoj nacin,samo treba dobro ih koristiti :ziveli:

banjacNT

Post by banjacNT » 06 Sep 2014, 03:00

Idi begaj... kada sam gledao klip, kada je doslo do 3:40, izvrnu me sa stolice...
Bas je OK za neku midgain rabotu...
:dance:

hipihill

Post by hipihill » 06 Sep 2014, 10:15

Onda odete na svirku našeg vrhunskog i možda nakompletnijeg gitariste Joške Bočeka i vidite kako koristi samo Boss SD-1 i kada je dobro raspoložen doda i wah, a ton kao kuća, ogroman!

banjacNT

Post by banjacNT » 06 Sep 2014, 12:34

hipihill wrote:Onda odete na svirku našeg vrhunskog i možda nakompletnijeg gitariste Joške Bočeka i vidite kako koristi samo Boss SD-1 i kada je dobro raspoložen doda i wah, a ton kao kuća, ogroman!
... da... ali kada smo vec kod kuce, samo su mu gitara i pojacalo skuplje od moje u kokoj zivim... :hide: :mrgreen: :ziveli:

hipihill

Post by hipihill » 06 Sep 2014, 17:03

Ma ne, pogrešan pristup!
Poslednji put kada sam ga gledao svirao je svog starog LP na Roland Boltu. Gitara mu je zaista dobra, ali je on ima već kojih 30+ godina, a pojačalo je vredno koju stotinu euro. Da, vukao je po sceni svoju pedalicu na sve strane zajedno sa kablom! Poenta je u tome da ti ne treba 10 pedala da bi napravio svoj ton, to sam hteo da potenciram.

banjacNT

Post by banjacNT » 06 Sep 2014, 19:46

Ma razumemo se druze, dozvolio sam sebi malo luskuza za to, nema loso... :ziveli:
Inace, u pravu si, hteli mi to da priznamo ili ne. Ali opet, Bocek je Bocek, i kroz godine iskustva tacno zna sta zeli i sta moze kojom pedalom, zato je i majstor...
A ovo gomilanje pedala je preslo u pasiju. Isti je slucaj i sa gitarama. Lepo su mi stariji govorili da ne menjam gitare jer ako jednom promenim, iz radoznalosti, tome nema kraja...

maksabass

Post by maksabass » 06 Sep 2014, 19:51

hipihill wrote:Onda odete na svirku našeg vrhunskog i možda nakompletnijeg gitariste Joške Bočeka i vidite kako koristi samo Boss SD-1 i kada je dobro raspoložen doda i wah, a ton kao kuća, ogroman!
Svako nosi onoliko koliko mu je potrebno...jel?
Ja konkretno ,mogu sebi da priustim MNOGO toga,ali nosim samo preamp ,za bas ili eventualno neku pedalicu ,auto wah ili chorus...i koristim jednom ili dva puta.
Ali naravno da postoje ljudi ,jer im svirka nalaze, koji koriste vise pedala...mislim da nema niceg loseg u tome. :D ..jel?
Da mi je kojim slucajem potrebno vise poneo bi ne 10 nego 20...pa nek se vidi raskos :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Sep 2014, 06:07

@ hipihill: Gde svira Boček? Tj. ako ne svira negde standardno, gde si to gledao?

hipihill

Post by hipihill » 07 Sep 2014, 10:29

Sa Rock Misijom u Vuku, a svirali su koliko cujem nedavno cini mi se u Novom Sadu. Rock Misija je ad hock sastav tako da nemaju stalne svirke nazalost! Za one koji ne znaju Rosck Nisija je nas gitarski vrh - Bocek, Bata kostic, Krle i Randja.

tocilj

Post by tocilj » 08 Sep 2014, 19:45

Već duže vrijeme kontam da pitam Maksu za stručno mišljenje....

Davno niekad, neki rođak mi je pravio Matsumi Valve Caster, pretpostavljam da znš o čemu je riječ...i ta jednostavna spravica sa 12au7 lampom zvuči fantastično i učini da skoro svako pojačalo malo bolje zvuči, ne znam kako...
Međutim, tone potenciometar ima usku frekvenciju i imam utisak da siječe dosta od tona, a ako ga uklonim iz pedale onda sama pedala ranije počinje da distorzira (meni ne treba dist nego klin)....E sada, ja sam imao neku ideju da se taj valve caster napravi sa ful potenciometrom ili još bolje nešto kao kombinacija toga i RC boostera, spark boosta i sl.....

Pa me interesuje da li si tako nešto radio i da li je ta kombinacija uopšte izvodljiva?

Post Reply