Ma da, bas se isplati jedan road-trip do Japana ili gde god da je opet to bi te onda ispalo vise od GibsonaMrav wrote:
Ako kupujete već gitaru koja vredi 1500+ evra, nije više toliko teško isplanirati road-trip i otići negde preko i potražiti tačno šta vam treba.
Niko nikog ne bije da kupi baš Gibsona (pomenuo sam Michael Kelly koji je po meni odličan, ima Hammer-a jako dobrih) a ovde kao da se neki žale što nema dobrih gitara kod nas - a da su ISTE kao Les Paul, oblik, položaj potova, sve. Meni je mnogo bitnije da je osećaj sviranja u nivou, zvuk koji proizvode, a ne da li ima 2 roga ili jedan cutout.
P.S. Oblik tela Les Paul-a (pa i sg-a čini mi se) nije zaštićen, svako može napraviti bez problema gitaru tog oblika a ima ih dosta, ako vam je baš potrebno da je i glava tačno oblika kao što pravi Gibson, onda ste Gear Snob, nema dalje priče

Ovi ESP-jevi imaju drugaciji oblik i tela i glave i meni to bas smeta, jbg. ali ne mozes da kazes da te stvari nisu bitne a i sto se konstrukcije tice nisam siguran da je ista, ne znam, ali ako vec imas za Gibsona onda je bolje uzeti PRS jer je za te pare daleko ispred Gibsona... jbg. sve je bitno, ako ti nisi sa svime zadovoljan kod gitare uvek ce nesto da te gricka

Ne kazem ja da ne moze covek da se snadje ako hoce, ali opet je izbor ogranicen kad se radi o novim gitarama. Ja samo kazem da nikad u zivotu necu da dam oko 2000eur za novog Gibsona jer za mnogo manje para moze da se dobije isti ili slican kvalitet.
Na kraju krajeva, svaka gitara moze dobro da zvuci manje vise i sve su to dobre gitare, ako si dobar gitarista svaka gitara ce dobro da svira i ta razlika u ceni prakticno nece ni da se primeti, ali znam iz licnog iskustva da su neki ljudi toliki fanatici da ih prakticno vise zanima kolekcionarstvo nego li samo sviranje. Ja imam jednog strata i LP-ja i to mi je dovoljno za ceo zivot, cak i da imam viska para nisam siguran da bih jos kupovao, jer ipak ne zaradjujem za lebac na njima.