Sta moze biti problem?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kovle

Sta moze biti problem?

Post by kovle » 10 Nov 2009, 16:16

Imam ovo Image pojacalo ili sta je vec, staro je ne znam koliko, dosta dugo ga nisam upotrebljavao, evo danas sam prikljucio Logitech Z2300 zvucnike na izlaz za slusalice(ovo sto je prikljuceno sa prednje stranezeleno), posto ne znam kako drugacije, jer zelim da dobijem malo kvalitetniji zvuk, posto mi je integrisana zvucna na kompu losa, ali levi zvucnik mi ne radi, pa sam onda nasao negde neku kasetu, neotpakovanu i ista je situacija ko i sa tjunerom. Probao sam i da pustim zvuk sa kompa onda malo pucketa levi zvucnik, moze li neko da mi kaze u cemu je problem moze li to da se popravi, koliko bi otprilike kostalo i koliko je staro ovo cudo. Evo jos par slika i po koje pitanje :lol: Image Image Image Image ovde se prikljucuje tjuner ali tu je puklo ovo Image mala ova zabica sa desne strane, pa sad cim se malo drmne prekine se zvuk Image moze li to da se zameni.... Image ovo je tjuner(sa zadnje strane) Image Image Image E sad imam dva ''tape deck-a'' ovaj prvi je playback, a drugi rec/play Image Image treba da se ociste, ja sam samo prstom sklonio prasinu sa ove glave, jel treba jos necim da se obrise. Izvinjavam se na ovolikom postu, ali mi je stvarno potreban odgovor nekog iskusnog, zato i pitam na ovom forumu i da li uopste vredi pojacalo, ili da kupim ipak zvucnu karticu za komp

michabass

Re: Sta moze biti problem?

Post by michabass » 10 Nov 2009, 19:32

Možda bolje da postaviš to pitanje ovde: http://www.elitesecurity.org/f158

:ziveli:

Mrav

Post by Mrav » 11 Nov 2009, 00:51

imam slican takav pioneer stub. Ne znam tacno sta zelis da postignes, pominjes tu i neke kasete? sta ce ti to ako prikljucujes njega kao pojacivac zvuka sa kompa. elem, ja sam svoj prikljucivao cinc kablovima sa kompa. Ono sto je bilo problem, je da dugmici koji sluze za prebacivanje sa tuner-a na kasete i gramofon, znaju da zezaju, pa ako se ne pritisnu dobro, davali su mi u nekim slucajevima mono zvuk i krcanje, probaj par puta da prebacis sa recimo tuner-a na deck. proveri i ekvilajzere, mogu i oni na slican nacin da zezaju.

Toliko znam, valjda ce ti pomoci, poz.

kovle

Post by kovle » 11 Nov 2009, 02:39

Mrav wrote:imam slican takav pioneer stub. Ne znam tacno sta zelis da postignes, pominjes tu i neke kasete? sta ce ti to ako prikljucujes njega kao pojacivac zvuka sa kompa. elem, ja sam svoj prikljucivao cinc kablovima sa kompa. Ono sto je bilo problem, je da dugmici koji sluze za prebacivanje sa tuner-a na kasete i gramofon, znaju da zezaju, pa ako se ne pritisnu dobro, davali su mi u nekim slucajevima mono zvuk i krcanje, probaj par puta da prebacis sa recimo tuner-a na deck. proveri i ekvilajzere, mogu i oni na slican nacin da zezaju.

Toliko znam, valjda ce ti pomoci, poz.
E, kasete sam slucajno pomenuo, imam par dobrih kaseta, novije su, pa sam eto hteo da ih preslusam, posto ukljucih ovo cudo. Ne znam cime da obrisem ovu prasincinu, jer je malo tup zvuk, onako zagusen, pretpostavljam da je od toga. A sad ovo drugo glavno, jteo sam da dobijem bolju obradu zvuka, sad ne znam moze li se to postici ovim stubom. DA i kod mene dugmici zezaju, sve sam probao i sa kompa i kasetu i tjuner, ali opet levi zvucnik, s vremena na vreme malo prokrci, ne znam jel kondenzator neki ili ne dobija struju iz trafoa, ne znam u cemu je stvar, pa sam mislio ako neko ima semu za njega da mi posalje, pa ce cale da mi popravi, zna to, ali mu treba sema, jer je stub bas stvar, otvarali smo ga i videli da na motoru za kasete pise 20 Jun 1987. Sad ako neko moze da mi posalje semu ili ako zna nekog dobrog coveka koji bi utvrdio u cemu je stvar, da vidim da li se isplati poravljati ga ili ne... Hvala na odgovoru

Post Reply