Kupovina pojacala i pedale! :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

uRk[3]

Kupovina pojacala i pedale! :)

Post by uRk[3] » 13 Aug 2010, 18:24

Imam oko 390 evrica uredno sakupljenih. Zelim da kupim novo pojacalo (trenutno imam mali VOX Pathfinder od 10W) i to Behringer GMX 212 i da uzmem Metal Muff pedalu, pa da rusim zgradu :XD: Sta mislite o tome, da li je dobra kupovina ili moze nesto drugo NOVO da se kupi za iste pare, a da je dobro? Inace, imam Digitech RP90 procesor koji ce velikim delom izgubiti svrhu posle ove kupovine s obzirom da sviram nesto tipa Megadeth, Metallica za sad i u tom "pravcu" cu ostati jos neko vreme, a za te bendove i ne trebaju neki posebni efekti :)
Pozz :) Eto vam nove teme za razglabanje, a usput i da date neki odgovor :))

majtimika

Re: Kupovina pojacala i pedale! :)

Post by majtimika » 13 Aug 2010, 20:20

GMX ADE KAKO TAKO SAM ZA SEBE ALI TI NE VREDI DA BACAS PARE NA PEDALE AKO CES NJEGA UZIMATI ZATO STO JAKO LOSE PRIMA ISTE, IMAO SAM GA ZNAM STA PRICAM

uRk[3]

Post by uRk[3] » 14 Aug 2010, 08:52

Ok, ali ako ne ide GMX sta bi islo a da je u tom nekom cenovnom rangu, a da ima 2x12 zvucnike??? Brate, ne bih da uzimam Line6, a vidim da mi se smesi ::ranting::

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 Aug 2010, 09:04

Peavey classic 30 ako nadjes polovan.....
Nemoj Behringera za te pare prijateljski savet.....
Bolje sve spucaj na pojačalo, posle ćeš lagano da izdvajaš na dva meseca 3 soma dinara i kupiš nešto polovno od pedala........

uRk[3]

Post by uRk[3] » 14 Aug 2010, 10:03

Hvala na savetu, ali taj peavey mi ne odgovara za moje potrebe :) ja samo zelim dobru distorziju i pojacalo koje ima muda :D znaci ne zanima me nesto za blues, jazz, soft rock, blabla :) ima li nesto sto moze da ispuni to a da stane u ogranicen budzet? :) + zasto se taj behringer ne slaze sa pedalama? Cuo sam da su ga pohvalili na ovom forumu, pa me zanima sta je problem konkretno? Jel pravi dosta nezeljenog suma dok se svira sa pedalom ili neku slicnu buku? Mozda to moze da se resi nekim noise gateom?

uRk[3]

Post by uRk[3] » 14 Aug 2010, 10:24

E, a da ja uzmem lepo ovaj Roland Cube 60? Mislim, cinjenica je da su te "kockice" monstrumi i da su dovoljno glasni, zasto ne bih to uzeo, a i koliko znam nisu se ljudi zalili da se ne slazu sa pedalama :)

majtimika

Post by majtimika » 14 Aug 2010, 10:45

imao gmx-a i sad imam classic 30, veruj mi clasic je daleko veci monstrum od gmx-a bez obzira na jednu dvanaesku. nije problem u zujanju i skripanju kod koriscenja pedala sa gmx-om, nego ne prenosi vreno ni dobro zvuk tih istih pedala. ako planiras da koristis pedale ispred pojacala, uzmi lampasa, nista drugo ti nece raditi kako bog zapoveda sa pedalama.

sa druge strane oba pojacala koja si pomenuo kao potencijalna u sebi imaju i efekte i drajvove, tako da nema i ni smisla bacati pare na posebnu drive pedalu ispred njih.uvek ce bolje zvucati drajvovi sa tih pojacala nego da stavis nesto ispred.radi se o o sledecem. i jedno i drugo pojacalo je ok samo za sebe ali nemoj uzimati pedale uz njih. ako hoces drive sa pedala kupi lampasa i polako stekaj za pedala kao sto rece nn

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Aug 2010, 11:20

ognjen93 wrote:Peavey classic 30 ako nadjes polovan.....
Bolje sve spucaj na pojačalo, posle ćeš lagano da izdvajaš na dva meseca 3 soma dinara i kupiš nešto polovno od pedala........
a sta ti znas o behringeru,to je pojacalo koje zivu decu za te pare,sta ce mu distorzn pedala kada ima finu distorziju na njemu....jedino ako ce da koristi pedalu za svirke,ali problem je sinak sto gmx212 nema kod nas nigde da se kupi,e u tome je problem,sve radnje pisu da ga imaju nema ga ni jedna ,ni mitros ni artist systems,pricam za sve njihove expoziture,peavey nije los,ali transtube sserija umeju da budu brutalno dobre,uz njih lezu distorzije ko shlag na tortu.
uRk[3] wrote:Ok, ali ako ne ide GMX sta bi islo a da je u tom nekom cenovnom rangu, a da ima 2x12 zvucnike??? Brate, ne bih da uzimam Line6, a vidim da mi se smesi ::ranting::
pa u principu nema nista,sto ne znaci da treba da kupis line 6,to zaboravi,za 390 jura,raspitaj se malo imas neki randall sa onim g2,g3 sranjem koji imaju predlampu,i umeju opako da zvuce,moj savet,sacuvaj jos koji dinar,i reicmo za 700e imas
http://www.musiccentar.com/i-2420/randa ... -signature
sto bi pre uzeo od peavey classica koji na njihovom sajtu 60k,sto cisto sumnjam da je negde mnogo manje
ili http://www.musiccentar.com/i-2409/randa ... calo-glava i uzmes ovo sa neki boxom,sto ti dodje verovatno isto,i pedale tu kvare dozivljaj :D
http://www.youtube.com/watch?v=2cGoSJ9Hhl4

nikolic025

Post by nikolic025 » 14 Aug 2010, 11:43

Ako ti neje frka,sacekaj snizenja,ja sam Vox AD50VT kupio za 220E na snizenju.

behringer je prilicno tiho pojacalo,njegovih 60W je toliko slabo da je pored mene stajao Cube 15 sa nekim Digitech procesorom koji ga malo pojaca i ja se nisam cuo,a bio sam na 8,takodje,sami od sebe nekad umeju da riknu,do duse meni taj model nikad nije,ali sam imao neki 110 i on je crko dva puta sam od sebe.

Ne znam zasto svi kude Line 6,da li ga je neko od Vas "posedovao"?To pojacalo je zver,onaj od 75W,je glasniji od mnogih 100-ki,gruva ko blesav,a pri tom ima odlicne efekte i distorzije,tako je napucano pojacalo,da sam imao pare i kupio footswitch (koji je kod njih preko 100E,mislim na one vece itd) ostavio bih ga,ali mi je bilo mnogo da ulazem,medjutim,kasnije mi je bilo zao...

Ako ne Line 6,mada ne znam zasto,probaj da potrazis Fender FM100R ili Marshall AVT50 (12" jedna,ali gruva bolje od Behringera,sigurno),Vox neki,Laney...Imas pojacala do 400E da se raspadnes od isprobavanja...

Ili sto su ti vec predlozili,kupi lampasa,pa makar Valvekinga 112 koji je mozda 420-430E kod nas,jos ako ga ima u Mitrosu (sumnjam) pa ih malo smaras,pa pitas za popuste,skinuce cenu,bar za 3%

Pozz

ognjen93

Post by ognjen93 » 14 Aug 2010, 11:44

Born_Dead wrote:
ognjen93 wrote:Peavey classic 30 ako nadjes polovan.....
a sta ti znas o behringeru,to je pojacalo koje zivu decu za te pare,sta ce mu distorzn pedala kada ima finu distorziju na njemu....jedino ako ce da koristi pedalu za svirke,ali problem je sinak sto gmx212 nema kod nas nigde da se kupi,e u tome je problem,sve radnje pisu da ga imaju nema ga ni jedna ,ni mitros ni artist systems,pricam za sve njihove expoziture,peavey nije los,ali transtube sserija umeju da budu brutalno dobre,uz njih lezu distorzije ko shlag na tortu.
Prvo ne razgovaraj samnom na taj način(šta ti koj qrac znaš)
Drugo nisam rekao da je loš Behringer, mada je ono "nemoj Behringera prijateljski savet" verovatno zvučalo tako. Glavna fora je što dečko ima 400 eura, dovoljno para da kupi polovnog lampaša, koliko god da svirao Metal i HC Punk, čak i klasik sa prosečnom metal pedalom tipa metal muff radi posao odlično, zvuk je prirodan, pitak nije iritantan......

Ako imaš 240 eura za pojačalo kupuješ Behringera zato što je velik, i radi fino za te pare( ko Dacia Logan)
A kad imaš 400 valja skupiti neki dinar još, pa može i Marshall Dsl 50 ili nesto slicno da naleti za 500-600 eura .....
Za sve to samo treba imati strpljenja i čekati, garantujem ti da ćeš se nekako snaći i bez novog pojačala narednih 2 meseca dok ne naleti nesto lepo.....

dweezil

Post by dweezil » 14 Aug 2010, 11:51

nikolic025 wrote: Ne znam zasto svi kude Line 6,da li ga je neko od Vas "posedovao"?To pojacalo je zver,onaj od 75W,je glasniji od mnogih 100-ki,gruva ko blesav,a pri tom ima odlicne efekte i distorzije,tako je napucano pojacalo,da sam imao pare i kupio footswitch (koji je kod njih preko 100E,mislim na one vece itd) ostavio bih ga,ali mi je bilo mnogo da ulazem,medjutim,kasnije mi je bilo zao...
:1:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Aug 2010, 12:44

Ljudi, stvarno mi idete na ganglije (tj neki od vas) kada po svaku cenu pokusavate da progurate lampase... Nije to za svakoga...

-Hocu da sviram black/death/pm metal i treba mi pojacalo?
-Uzmi epiphone velve junior i neku dobru pedalu! Ipak je to laNpas...

Ne!!

Sto se tice problema, muki sa foruma prodaje marshall avt50 glavu i 2x12 kabinet, pitaj ga za cenu, mozda se nesto dogovorite... Mislim da bi to cak i u startu moglo da pokrije tvoje potrebe, ipak se zvuk Megadetha zasniva na Marshallima... Kasije, kad shvatis sta ti treba, mozes da kupujes pedale (overdrive za boostovanje distorzije, ili neku pedal to the metal metal distorziju :D ) Ja sam svirao taj avt kombo u studiju za probe, ali on se nije slagao sa mojim procesorom tako dobro kao peavey bandit, a nije imao footswitch da sa njega vucem distorziju, pa necu mnogo da komentarisem ton... Za mene je OK, ali bandit mi je bolji (to ti je moj prvi predlog, ali tesko se nalazi...)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Aug 2010, 13:07

nalazi se bandit za 47k :XD:
verujem da nije za dzabe toliko skup

dweezil

Post by dweezil » 14 Aug 2010, 14:27

mislim_stvarno wrote:Ljudi, stvarno mi idete na ganglije (tj neki od vas) kada po svaku cenu pokusavate da progurate lampase... Nije to za svakoga...

-Hocu da sviram black/death/pm metal i treba mi pojacalo?
-Uzmi epiphone velve junior i neku dobru pedalu! Ipak je to laNpas...

Ne!!
:1: da bre ali ozb ima do j solid stateova sa drazesnim dz dz zvukovima, Line 6, Peavey, Randall, sta ti dusha iste :metal:

andrej]

Post by andrej] » 14 Aug 2010, 14:43

avt50 (odn avt100) je potpuno useless pojacalo, sto se mene tice, za bilo koju muziku. drugari rade neki thrash, pa im posudih mog p&k rocketa (30w, 1x12) kao drugo pojacalo za par proba. drug furao neki procesor kroz moje pojacalo (korg toneworks nesto tamo), a taj lik tog marshalla sa futsvicem za kanale i efekte i metal muffom ispred. oshrafi ga do daske, a ovaj drugi moje pojacalo drzi u cleanu, tera ga procesorom. avt100 se ne cuje pored rocketa, bilo da mu scoopujesh ili boostujesh mids (ili kako oces intervenises na tonestacku) i ima potpuno neupotrebljiv dist (losa losa zujalica u rangu zoom 505, samo sto sam boljih zvukova cuo iz 505ice) i apsolutno neubedljiv clean, nema laganog prelaza u drajv. a mi nismo neki noobovi da ne umemo podesiti pojacalo. ono, jednostavno, ne valja. jedini nacin da zazvuci iole pristojno je da se ubode izlaz sa procesora u return od njegovog fx loopa, u prevodu da mu se preskoci kompletan preamp. tako je moj drugi gitarista pregrmeo par proba sa njim, kad smo ga posudili. znaci, ne valja ni za sta (ukljucujuci heavy dist) i ne cuje se pored drugih pojacala. peavey bandit (bilo koja generacija) je izmislila zivot za njega na svim poljima.

ako ocesh mene da poslusas, iskopaj nekog sunn beta leada (solidstate je, par ljudi sa foruma ga je posedovalo, pa ti mogu reci ponesto) i gazi ga nekim turbo ratom ili nesto tako. svideo bi ti se i ovaj metal muff (onaj veliki, meni ne odgovara jer ne sviram metal, sto je njegovo jedino polje). naravno, slozili bismo se oko nekog boss hm-2 (nikako metal zone), a mogao bi dati shansu i marshall shredmasteru (thinking out of the box, jer, iako namenjen za ono sto ti zelis, omiljeniji je medju alternativcima). behringer gdi 21 bi, takodje, bio super resenje (modeli fendera, marshalla i mesa boogeyja, sa varijacijama izmedju). ss ampege nemosh naci kod nas, i oni bi bili pravo resenje (ako je verovati prici gomiletine likova sa guitargeeka). i, za taj neki tight zvuk, neka varijacija na tubescreamer (bad monkey, neka samogradnja,...) bi lepo legla posle dist pedale (ili pre, isprobaj), cisto da zauzda baseve i pojaca mids. beta lead SAVRSENO prima pedale, ima fx loop, reverb... skinuces sve te zvuke, al mozes namestiti i zvuk koji bi bio odgovarajuci u tvom zanru, a tvoj i originalan.

http://sunn.ampage.org/site/museum/betalead/
Last edited by andrej] on 14 Aug 2010, 14:55, edited 1 time in total.

Post Reply