avt50 (odn avt100) je potpuno useless pojacalo, sto se mene tice, za bilo koju muziku. drugari rade neki thrash, pa im posudih mog p&k rocketa (30w, 1x12) kao drugo pojacalo za par proba. drug furao neki procesor kroz moje pojacalo (korg toneworks nesto tamo), a taj lik tog marshalla sa futsvicem za kanale i efekte i metal muffom ispred. oshrafi ga do daske, a ovaj drugi moje pojacalo drzi u cleanu, tera ga procesorom. avt100 se ne cuje pored rocketa, bilo da mu scoopujesh ili boostujesh mids (ili kako oces intervenises na tonestacku) i ima potpuno neupotrebljiv dist (losa losa zujalica u rangu zoom 505, samo sto sam boljih zvukova cuo iz 505ice) i apsolutno neubedljiv clean, nema laganog prelaza u drajv. a mi nismo neki noobovi da ne umemo podesiti pojacalo. ono, jednostavno, ne valja. jedini nacin da zazvuci iole pristojno je da se ubode izlaz sa procesora u return od njegovog fx loopa, u prevodu da mu se preskoci kompletan preamp. tako je moj drugi gitarista pregrmeo par proba sa njim, kad smo ga posudili. znaci, ne valja ni za sta (ukljucujuci heavy dist) i ne cuje se pored drugih pojacala. peavey bandit (bilo koja generacija) je izmislila zivot za njega na svim poljima.
ako ocesh mene da poslusas, iskopaj nekog sunn beta leada (solidstate je, par ljudi sa foruma ga je posedovalo, pa ti mogu reci ponesto) i gazi ga nekim turbo ratom ili nesto tako. svideo bi ti se i ovaj metal muff (onaj veliki, meni ne odgovara jer ne sviram metal, sto je njegovo jedino polje). naravno, slozili bismo se oko nekog boss hm-2 (nikako metal zone), a mogao bi dati shansu i marshall shredmasteru (thinking out of the box, jer, iako namenjen za ono sto ti zelis, omiljeniji je medju alternativcima). behringer gdi 21 bi, takodje, bio super resenje (modeli fendera, marshalla i mesa boogeyja, sa varijacijama izmedju). ss ampege nemosh naci kod nas, i oni bi bili pravo resenje (ako je verovati prici gomiletine likova sa guitargeeka). i, za taj neki tight zvuk, neka varijacija na tubescreamer (bad monkey, neka samogradnja,...) bi lepo legla posle dist pedale (ili pre, isprobaj), cisto da zauzda baseve i pojaca mids. beta lead SAVRSENO prima pedale, ima fx loop, reverb... skinuces sve te zvuke, al mozes namestiti i zvuk koji bi bio odgovarajuci u tvom zanru, a tvoj i originalan.
http://sunn.ampage.org/site/museum/betalead/