Malmsteen - kreten ili...

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Malmsteen - kreten ili...

Post by Doolio » 27 Nov 2009, 16:39

Nyarlathotep wrote:opet masis dimenziju forsirajuci taj satro neutralni naivni stav, druze... niko nije analizirao njegov vibrato ili piking, vec njegovu pojavu i muziku. :) :ziveli:
ma jok, samo mi dosadno, a romanticarski sam raspolozen, pa moram da se proserem.
al svejedno, to nije uopste neutralni stav, covek koji ne analizira stvar nego dolazi i bluntly kaze vojim/ne vojim je suroviji od analizatora i nikad nije neutralan, dok analizator (ja npr) moze da bude neutralan i ne mora.
molim da ubuduce doticnog i zvanicno nazivamo Malmsvinj./quote]
lol pa tako ga zovemo od nastanka foruma kolko ja znam:)

ness

Post by ness » 27 Nov 2009, 16:39

Doolio wrote:ova tema je sjajna skoro ko ona o nirvani:)
kolege, izgubili smo normalnost u profesionalnim deformacijama. ponekad pozelim da nikad ne raspravljam o muzici sa muzicarima vec iskljucivo sa likovima koji o muzici ne znaju nista:) onda je razgovor sjajan i svodi se na 'ova pesma mi je ruzna/lepa' ili 'ova pesma me radi/ne radi', a ne izjave tipa 'dobar je on tehnicar, ali njegov bend-vibrato na cetrdeset sestoj sekundi je suvise mehanicki' ili pak obrnuto 'ja onakav vibrato necu umeti ni za deset godina'. a gde je tu dal je pesma lepa ili nije? nigde:)
:1: :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 27 Nov 2009, 17:00

ok, onda da budem iskren i pristrasan, a ne objektivan... SRANJE su mu pesme i muzika. :lol:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 27 Nov 2009, 17:01

e pa tako rodjace:)
(meni je bas dosadno lol)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Nov 2009, 17:26

Nyarlathotep wrote:ok, onda da budem iskren i pristrasan, a ne objektivan... SRANJE su mu pesme i muzika. :lol:
:1: :mrgreen:

ness

Post by ness » 27 Nov 2009, 20:11

Nyarlathotep wrote:ok, onda da budem iskren i pristrasan, a ne objektivan... SRANJE su mu pesme i muzika. :lol:
Neka su sranje,ali o tome nevredi raspravljati. To isto mogu ja da kazem za klipove koje kacis sa youtube-a, pa opet ja necu biti merodavan da odlucim sta je shit a sta ne.Doticni svedski turcin kako ga nazivate ima nenadjebivu brzinu i tehniku sviranja, koju ce malo gitarista postici, sve i da sviraju tri zivota.Naravno uvek se mozemo vaditi na to da nije sve u brzini i tehnici,ali kad neko oplete po zicama poput Malmsteena,nemoze se osporiti cinjenica da je odlican gitarista u pitanju :) .

cccira
MF veteran

Post by cccira » 27 Nov 2009, 20:16

ness wrote:odlican gitarista
a da se slozimo svi oko toga da je "mali ali dobar tehnicar"? :bambi:

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2009, 08:31

Malmsteen je legenda bre, uz sve mane i lose faze ipak je jedan i poseban. Pricaju ljudi koji zive u USA da live zvuci mnogo ludje i zajebanije i od Satrianija i od Vaia. :) dont know

a debilna poredjenja tipa ne moze da svira BB King, opet se provlaci neki blues complex, gistro blues je mera dal je neko dobar ili ne, common pa ni BB King ne moze da odsvira nista od Malmsteena i sa tim se radjas. :)

Nyarlhthshtep je ok napisao sve u onom malo sirem postu al opet, svako ko iole sta zna sa 6 zica kad cuje ili vidi Malmsteena odmah skapira da je vrhunski muzicar i gitarista, a dal ce da ga slusha ili ne to je njegov problem.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Nov 2009, 11:29

dweezil wrote: a debilna poredjenja tipa ne moze da svira BB King, opet se provlaci neki blues complex, gistro blues je mera dal je neko dobar ili ne, common pa ni BB King ne moze da odsvira nista od Malmsteena i sa tim se radjas. :)
:roll:
,,It's funny! And I want to! I want to be funny!"
chill out

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 28 Nov 2009, 14:37

ness wrote:
Neka su sranje,ali o tome nevredi raspravljati. To isto mogu ja da kazem za klipove koje kacis sa youtube-a, pa opet ja necu biti merodavan da odlucim sta je shit a sta ne.Doticni svedski turcin kako ga nazivate ima nenadjebivu brzinu i tehniku sviranja, koju ce malo gitarista postici, sve i da sviraju tri zivota.Naravno uvek se mozemo vaditi na to da nije sve u brzini i tehnici,ali kad neko oplete po zicama poput Malmsteena,nemoze se osporiti cinjenica da je odlican gitarista u pitanju :) .

ja sam lepo i realnio sve izneo u onom prethodnom postu..... a ovde sam se zezao i rekao da sam pristrasan.
da se citiram:
povukao je za sobom armije klonova. kad sa distance od 20 godina pricam o Malmstinu (kad sam ga gledao kao boga), ja mu danas zaista priznajem epitet čuda od deteta i smatram da su njegova prva tri albuma (zakljucno sa Trilogy) zaista originalna i autenticna u svom smislu, koju god mi muziku voleli i slusali. Ovo čudo od deteta još više važi za Alcatraz fazu.

Sve ovo posle nije nimalo autentično, već totalno autistično i definitivno tako jadno isprogramirano. postoji šema po kojoj švedski Turčin snima albume... nije bitno da li je produkcija sirovija ili mekša, nije bitno ko mu je trenutno vokal ili klavijaturista, nije bitno da album više naginje na šećerlemastoj glam pizdariji ili napeglanoj hevi cepačini... jedno ostaje isto. On ima tako jadnu i providnu šemu po kojoj štancuje... ovo okvirno pričam, da mi se sad ljudi ne hvataju za svaku reč, ali ko go da ga je slušao jasno može da prepozna o čemu govorim... svaki album ima po dva neka instrumentala (jedan obavezno sa naglašenim baroknim elementima i izuzetno brz, a drugi onako setniji, razliveniji, malo sporiji, tipa Amber Dawn... svaki album ima po neku hevi cepačinu, napeglanu i namontiranu (uglavnom je to A1, hehe), jednu totalno FEJK bluzi hendriksovsku stvar koju uglavnom usere govnjavim pevanjem i slinavim aranzmanom, jednu stvar kao vidite me viking sam - velika mi je kara, obavezno jednu do dve ultimativno slinave balade, koje posvećuje svojim bivšim, sadašnjim ili budućim ženama (mada se plašim da se ta praksa menja, pritegla ga ova poslednja Turkinja), i tako... možda sam propustio nekog zmaja, zapaljenu pogrebnu lađu, koju izjebanu kurvu, karmin na ogledalu, slomljeno srce, romantične studijske sesije u zatvorskoj ćeliji od 7 zvezdica hotela A kategorije, ili neki od četiri elementa i njihovu večnu uzajamnu bitku.

takođe, ako se već klanjamo njemu kao nekom gitaristi... njegova svirka i o tako bitna tehnika (ako se pod tehnikom podrazumeva broj jasno odsviranih tonova u određenom vremenskom periodu) užasno puno varira. on nekada tako brlja i falšira, da praktično piša sebi u usta, glede domaćih zadataka koje je sam sebi zadao. da ne spominjem njegov večiti očajnički kompleks da želi da peva, iako mu to nikako ne ide.

iskreno, kao veliki ljubitelj gitare u svim mogućim muzičkim žanrovima iskreno mislim da je švedsko Ture bitno samo u okvirima hevi svirke, tog nekog glem roka i cock rock hevi metala. čudo od deteta, veoma upečatljiv estradni umetnik na globalnom nivou (ne toliko bas bitan kao Kemiš, iako se muči da mu skine stajling decenijama), gitarista koji je druge hard rok gitariste masovno navukao na određeni fazon, primetan potrošač kokaina, viskija, Rolls Royce vozila (veoma zahvalan za dotična tržišta), i veoma profitabilna osoba za krmke iz muzičke industrije, koji su neverovatno ali istinito mnogo grozniji likovi od njega.... to mu dođe neka objektivna sredina i istina. iz mog ugla naravno.

ovo nenadjebivu brzinu i tehniku sviranja, koju ce malo gitarista postici, sve i da sviraju tri zivota. apsolutno nista ne znaci. nimalo ne govori o lepoti i kvalitetu njegove muzike. ta tehnika (ako pod tehnikom podrazumevas brzinu jasno odsviranih pojmova u odredjenom vremenskom periodu, da ponovim, a to je veoma diskutabilno i lose shvacen kontest gitarske tehnike - mislim na taj malmstinoidski princip ko ce brze, ko ce bolje) je samo sredstvo, ne cilj.

lcino moje: njegove stvari su u najgorem i najslinavijem mogucem rok miljeu... kombinacija neoklasicnog tripa sa pozerskim hevi glem fazonom i najispraznijim i najpateticnijim tekstovima bez ikakve poente i smisla... ali hajde, sto se meni povraća od takvih stvari, moja licna stvar, ali neke neosporive i krajnje realne stvari sam naveo u citiranom postu. 20 godina znam za Malmsvinja. kao klinac na pocetku svirke godinama ga slusao i skidao, i nisam cuo mozda poslednjih par albuma, mada glavu dajem da se nista nije promenilo. :)

inace, slobodno komentarisi klipove koje kacim, ako su ti sranje... podzrzavam slobodu izrazavanja.
:ziveli:
Last edited by Nyarlathotep on 28 Nov 2009, 14:48, edited 2 times in total.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 28 Nov 2009, 14:43

da se sklonimo od "bluz kompleksa" (šta god to bilo)... ako Malmsvinj ikada bude smislio (a ne samo odsvirao) nešto kao što su rifovi, tema ili solaža iz sledece pesme, nek mi se javi da ga poljubim u ono masno švedsko dupe.

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_JybkqBGrVs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_JybkqBGrVs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

:metal:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Nov 2009, 15:22

Nyarlathotep wrote:da se sklonimo od "bluz kompleksa" (šta god to bilo)... ako Malmsvinj ikada bude smislio (a ne samo odsvirao) nešto kao što su rifovi, tema ili solaža iz sledece pesme, nek mi se javi da ga poljubim u ono masno švedsko dupe.

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_JybkqBGrVs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_JybkqBGrVs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

:metal:
za rovera castim pivo! juce sam se ubio od tuge jer sam shvatio da nikad toliko jebovozan riff necu biti u stanju da smislim, i drao se pored keja sa drugarima ,, sto neam pejdzov mozak! "
:mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 28 Nov 2009, 16:14

a sve je to lepo ali mislim da svako ko Malmsteena svrstava u brzinashe nije shvatio u kom je ovaj fazonu, nije Malmsteen neko ko je brzinash po svaku cenu, covek je ipak prvi smislio taj neki fazon, to sto je povukao dosta za sobom samo govori o uticaju koji je imao. Hocu da kazem da on sve to radi jako lezerno i opusteno i niko ne zvuci kao on. Sad kvalitet i sadrzaje na poslednjim albumima necu da komentarishem posto nisam u toku, ali generalno gledano Malmsteen je def medju najznacajnijim rock gitaristima ikad. Mislim mogu i ja sad da zakacim link za neznam neki isto stari band koji je strava, ali porediti Zepeline i Malmsteena je ipak detinjasto, nije to isti fazon muzike a ni ista liga niti su iste stvari rekli u muzici. :bambi:

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Nov 2009, 16:37

dweezil wrote:a sve je to lepo ali mislim da svako ko Malmsteena svrstava u brzinashe nije shvatio u kom je ovaj fazonu
dweezil wrote:on sve to radi jako lezerno i opusteno i niko ne zvuci kao on
:1:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Nov 2009, 16:53

A u kom je fazonu, ako nije u brzinaskom?

P.S. Ipak je Vai caca... :ziveli:

Post Reply