ness wrote:Nyarlathotep wrote:ok, onda da budem iskren i pristrasan, a ne objektivan... SRANJE su mu pesme i muzika.

Neka su sranje,ali o tome nevredi raspravljati. To isto mogu ja da kazem za klipove koje kacis sa youtube-a, pa opet ja necu biti merodavan da odlucim sta je shit a sta ne.Doticni svedski turcin kako ga nazivate ima nenadjebivu brzinu i tehniku sviranja, koju ce malo gitarista postici, sve i da sviraju tri zivota.Naravno uvek se mozemo vaditi na to da nije sve u brzini i tehnici,ali kad neko oplete po zicama poput Malmsteena,nemoze se osporiti cinjenica da je odlican gitarista u pitanju

.
ja sam lepo i realnio sve izneo u onom prethodnom postu..... a ovde sam se zezao i rekao da sam pristrasan.
da se citiram:
povukao je za sobom armije klonova. kad sa distance od 20 godina pricam o Malmstinu (kad sam ga gledao kao boga), ja mu danas zaista priznajem epitet čuda od deteta i smatram da su njegova prva tri albuma (zakljucno sa Trilogy) zaista originalna i autenticna u svom smislu, koju god mi muziku voleli i slusali. Ovo čudo od deteta još više važi za Alcatraz fazu.
Sve ovo posle nije nimalo autentično, već totalno autistično i definitivno tako jadno isprogramirano. postoji šema po kojoj švedski Turčin snima albume... nije bitno da li je produkcija sirovija ili mekša, nije bitno ko mu je trenutno vokal ili klavijaturista, nije bitno da album više naginje na šećerlemastoj glam pizdariji ili napeglanoj hevi cepačini... jedno ostaje isto. On ima tako jadnu i providnu šemu po kojoj štancuje... ovo okvirno pričam, da mi se sad ljudi ne hvataju za svaku reč, ali ko go da ga je slušao jasno može da prepozna o čemu govorim... svaki album ima po dva neka instrumentala (jedan obavezno sa naglašenim baroknim elementima i izuzetno brz, a drugi onako setniji, razliveniji, malo sporiji, tipa Amber Dawn... svaki album ima po neku hevi cepačinu, napeglanu i namontiranu (uglavnom je to A1, hehe), jednu totalno FEJK bluzi hendriksovsku stvar koju uglavnom usere govnjavim pevanjem i slinavim aranzmanom, jednu stvar kao vidite me viking sam - velika mi je kara, obavezno jednu do dve ultimativno slinave balade, koje posvećuje svojim bivšim, sadašnjim ili budućim ženama (mada se plašim da se ta praksa menja, pritegla ga ova poslednja Turkinja), i tako... možda sam propustio nekog zmaja, zapaljenu pogrebnu lađu, koju izjebanu kurvu, karmin na ogledalu, slomljeno srce, romantične studijske sesije u zatvorskoj ćeliji od 7 zvezdica hotela A kategorije, ili neki od četiri elementa i njihovu večnu uzajamnu bitku.
takođe, ako se već klanjamo njemu kao nekom gitaristi... njegova svirka i o tako bitna tehnika (ako se pod tehnikom podrazumeva broj jasno odsviranih tonova u određenom vremenskom periodu) užasno puno varira. on nekada tako brlja i falšira, da praktično piša sebi u usta, glede domaćih zadataka koje je sam sebi zadao. da ne spominjem njegov večiti očajnički kompleks da želi da peva, iako mu to nikako ne ide.
iskreno, kao veliki ljubitelj gitare u svim mogućim muzičkim žanrovima iskreno mislim da je švedsko Ture bitno samo u okvirima hevi svirke, tog nekog glem roka i cock rock hevi metala. čudo od deteta, veoma upečatljiv estradni umetnik na globalnom nivou (ne toliko bas bitan kao Kemiš, iako se muči da mu skine stajling decenijama), gitarista koji je druge hard rok gitariste masovno navukao na određeni fazon, primetan potrošač kokaina, viskija, Rolls Royce vozila (veoma zahvalan za dotična tržišta), i veoma profitabilna osoba za krmke iz muzičke industrije, koji su neverovatno ali istinito mnogo grozniji likovi od njega.... to mu dođe neka objektivna sredina i istina. iz mog ugla naravno.
ovo
nenadjebivu brzinu i tehniku sviranja, koju ce malo gitarista postici, sve i da sviraju tri zivota. apsolutno nista ne znaci. nimalo ne govori o lepoti i kvalitetu njegove muzike. ta tehnika (ako pod tehnikom podrazumevas brzinu jasno odsviranih pojmova u odredjenom vremenskom periodu, da ponovim, a to je veoma diskutabilno i lose shvacen kontest gitarske tehnike - mislim na taj malmstinoidski princip ko ce brze, ko ce bolje) je samo sredstvo, ne cilj.
lcino moje: njegove stvari su u najgorem i najslinavijem mogucem rok miljeu... kombinacija neoklasicnog tripa sa pozerskim hevi glem fazonom i najispraznijim i najpateticnijim tekstovima bez ikakve poente i smisla... ali hajde, sto se meni povraća od takvih stvari, moja licna stvar, ali neke neosporive i krajnje realne stvari sam naveo u citiranom postu. 20 godina znam za Malmsvinja. kao klinac na pocetku svirke godinama ga slusao i skidao, i nisam cuo mozda poslednjih par albuma, mada glavu dajem da se nista nije promenilo.
inace, slobodno komentarisi klipove koje kacim, ako su ti sranje... podzrzavam slobodu izrazavanja.