R. M. Točak

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Children Of Paradise

Re: R. M. Točak

Post by Children Of Paradise » 13 Dec 2012, 14:06

ne brinite se... ne moze mene da uvredi pametnjakovic sa foruma koji ce da me ocenjuje, a sam je malo procackao google da bi mogao da se napravi pametan i ako vi znate sta su priloske odredbe, zaista mi je drago. vama sam nedodirljiv. pronasli ste mi konkretno samo jednu gresku, sto sam napisao sa glasom, a sto pisem malim slovom posle tacke je moj licni izbor. tako da se moze reci jedna ko nijedna, a za konstrukcije recenice i zapete (zarez je Hrvatska rec) mogu samo da se nasmejem slatko :) uzivajte srbisti. naravno, kad vidim da se ovoliko ljudi primilo na jedan moj post, ne moze da ne imponuje. osecaj ugrozenosti mozda? malo truda i vama ne bi skodilo da shvatite sta sam zapravo hteo da kazem. ovaj drugar je zasluzio da ga neko opomene da ni on nije najpametniji, jer ziv covek gresi.

i da: kompozicija recenice :D hahaha sta ti to druze znaci? da nisi mislio na strukturu, a za navodnike se zali microsoft korporaciji. moja trojka je za vas momci misaona imenica.
@t
sto se Tocka tice, gospodo, nepostovanje dobrih ljudi je za neke greh. nisam siguran da vi spadate u tu grupu.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 13 Dec 2012, 14:28

Children Of Paradise wrote: ovaj drugar je zasluzio da ga neko opomene da ni on nije najpametniji
speaking of "osecaj ugrozenosti mozda" jel'te..

8)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Dec 2012, 14:32

sto se Tocka tice, gospodo, nepostovanje dobrih ljudi je za neke greh. nisam siguran da vi spadate u tu grupu.
Srbin je lud, Srbin je proklet!
:cry:

E, sad stvarno... Tocak je jos ok lik i muzicar, u odnosu na branitelje Tockovog lika i dela. :roll:

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 14:49

Children Of Paradise wrote:ne brinite se... ne moze mene da uvredi pametnjakovic sa foruma koji ce da me ocenjuje, a sam je malo procackao google da bi mogao da se napravi pametan i ako vi znate sta su priloske odredbe, zaista mi je drago. vama sam nedodirljiv. pronasli ste mi konkretno samo jednu gresku, sto sam napisao sa glasom, a sto pisem malim slovom posle tacke je moj licni izbor. tako da se moze reci jedna ko nijedna, a za konstrukcije recenice i zapete (zarez je Hrvatska rec) mogu samo da se nasmejem slatko :) uzivajte srbisti. naravno, kad vidim da se ovoliko ljudi primilo na jedan moj post, ne moze da ne imponuje. osecaj ugrozenosti mozda? malo truda i vama ne bi skodilo da shvatite sta sam zapravo hteo da kazem. ovaj drugar je zasluzio da ga neko opomene da ni on nije najpametniji, jer ziv covek gresi.

i da: kompozicija recenice :D hahaha sta ti to druze znaci? da nisi mislio na strukturu, a za navodnike se zali microsoft korporaciji. moja trojka je za vas momci misaona imenica.
@t
Vrlo dobar, 4 na 3.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 13 Dec 2012, 14:51

tako je
Točak je sasvim ok
i doduše ništa više od toga, ali hej..i to je o kej

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Dec 2012, 16:27

Vrlo dobar, 4 na 3.
Guglao si?

Children Of Paradise

Post by Children Of Paradise » 13 Dec 2012, 17:38

da se ispravim samo "hrvatska rec".

sto se mene licno tice, ja znam da nisam savrsen i najpametniji, sto se ne bi moglo reci za tebe. reagovao sam samo zato sto mi se narcisi gade.
isto tako znam da ovde (konkretno mislim na ovu temu i poslednjih nekoliko stranica) verovatno nema onih koji su kompetentni da bilo kome daju ocene, naprotiv, bilo bi im pametnije da se bace na ocenjivanje samih sebe i svog sopstvenog znanja. uzivajte momci.
E, sad stvarno... Tocak je jos ok lik i muzicar, u odnosu na branitelje Tockovog lika i dela. :roll:

pazi molim te da se ne potresem druze moj stari, sto se znamo od rodjenja... hehehe

@t
frustracija je vrlo opasna stvar. pretpostavljam da to zna svaka osoba i da je svako bar jednom bio isfrustriran iz nekog razloga. napadati Tocka, samo zato sto ga neko drugi hvali, pa ljubomora struji zilama, prilicno nije uredu. ne razumem samo jedno. cak i da dokazete da je Tocak los muzicar i da nema pojma da svira, ili sta vec, ne znam sta biste time postigli. zadovoljili svoju sujetu?

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 18:05

Children Of Paradise wrote:nije uredu
Piše se odvojeno.

Children Of Paradise

Post by Children Of Paradise » 13 Dec 2012, 18:43

ziv bio i hvala ti. samo, napisi i ti po koju, nemoj da si cicija. podeli sa nama svoju mudrost. lako je sa strane stajati i ubacivati koske. ispadas previse pametan.

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Dec 2012, 18:50

Children Of Paradise wrote: da ne duzim dalje, ako hoces da se boris protiv neukosti, bori se tako sto ces pisati gramaticki ispravno.
+1

Children Of Paradise

Post by Children Of Paradise » 13 Dec 2012, 19:11

haha druze, pa ispade ja tebe vise uvredio od bugija :) kao sto rekoh, ziv covek gresi, a ja jesam jedan, meni je oprosteno. tebi?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Dec 2012, 19:27

Ja cu oprostiti nebojsik, uspeh. : oprosteno: :kokice:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Dec 2012, 19:53

Ako ne imenuje, i ja mu oprastam. :bambi:

Hriscanski je prastati.
+krst kao religiozni i filozofski sinbol (R.M Tochak©)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 13 Dec 2012, 20:14

Children Of Paradise wrote: ne razumem samo jedno. cak i da dokazete da je Tocak los muzicar i da nema pojma da svira, ili sta vec, ne znam sta biste time postigli. zadovoljili svoju sujetu?
ču ne razumem samo jedno..
pa ti batice ako TO ne razumeš, onda nisi razumeo ništa.

Smisao ovih naših kritika (okej, mojih kritika..jer, ipak sebe smatram ozbiljnijim od svih vas) nije da se hejtuje, blati i pljuje tek tako zarad sporta.

Već da se ukaže na opasan virus muzičkog neukusa, a koji počiva na nekakvoj kvazi-muzičko-patriotsko-wannabehendrix- idolatriji.

Srbija (naročito ove sad generacije koje su mlađe i od.. golfova) tone u neukus.
Nekvalitet, nemanje estetskih kriterijuma opasno prete da kulturu probodu glogovim ko'cem.

Ko ne razume šta (ne)kultura može da uradi od jednog društva, taj je tek blentav i treba mu staviti šerpu na glavu.
A ko razume, taj ispravno shvata borbu za razlikovanjem kvaliteta od kiča i šunda.

Generacija sadašnjih klinaca uglavnom od patriotizma ne može da diše.
Curi mu na uši i nos, a da ni sami nemaju pojma zašto.

Sve što je srBsko, mora da bude naj naj, po sistemu, ako je i sranje, neka je - naše je!

E pa muzika ne trpi takve daj-šta daš komprimise.

Muzika u Srbiji ima mnogo boljih muzičara od čoveka o kome drvimo na ovom topiku.
Smak (i uopšte, likovi iz te generacije) su emotivno sidrište za mnoge jugo-nostalgičare i ja potpuno razumem njihovu setu.
Ali ta seta postoji i kada pomislimo na Dragana lakovića, Đorđa Marjanovića i ostale ruku na srce - očajne pevače.

Hoću reći - emocija je slepa.

Muzika pak, nije.
U tom smislu, Točak nije loš muzičar, ali nije ni ikona nebeska (mada podseća na iste..) već je prosek
Kada mu dodamo nostalgiju - točak je legenda, ime..Ne tako veliko kao Zdravko Čolić jel'te, ali je ime - jer druge neke i nemamo.

Bilo koji član bivše grupe Sedmorica Mladih, je kudikamo bolji i muzičar i instrumentalista i od točka i od vascelog Smaka (sveta)
Neki potonji gitaristi, danas..dragog nam deku Točka - jedu za užinu i tu nemoj da se zavaravamo.

Obrni okreni, Točak ume da svira, ali do zla boga dosadno, neinspirativno, sa mnogo krajnje ličnih, samo njemu jasnih asocijacija, tonski zastarelo, neubedljivo, nekreativno, usahlo, zaraslo..kako god hoćeš.

On je nekim spletom okolnosti poneo taj barjak srpskog stratokaster gitariste i to je kao taj njegov uspeh u životu..
Za svoje vreme to je bilo tako
Za današnje vreme - izgubio je korak, ostao jednom nogom u prošlosti, zatvoren, zadrt, mračan..kao i tonalitet njegovih disharmoničnih pasaža.

I, kao što vidiš batice, nije ničija sujeta u pitanju.
Osim možda baš i upravo Točkova.
Da je nije imao toliko izraženu, možda ne bi tako sagoreo, već bi se i dalje razvijao, usavršavao, napredovao i inspirisao ljude oko sebe.
A iskreno, ne sećam se da sam ikada (i slovima: ikada) čuo nekoga da kaže "majkumu..baš bih voleo da skinem nešto od Točka.."
Nema..0 poena..mlaka voda..izduvan balon..

Ipak, zaključio bih sa optimizmom.
Nadam se a će mu ovaj koncert uliti malo infuzije, učiniti ga kooperativnijim, pa možda i muzikalnijim
Ego je čudo

Bluesko

Post by Bluesko » 13 Dec 2012, 20:25

Ne tako veliko kao Zdravko Čolić jel'te, ali je ime - jer druge neke i nemamo.

koji si ti kralj :mrgreen:

Post Reply