Ja sam nov u muzickim vodama. Doduse ne u smislu da sam krenuo da slusam gitarsku muziku nego da zelim da nauchim sto vishe o gitari kao i o njegovoj pratecoj opremi.
Metal , i uopste gitarsku muziku slusam vec 11 godina ne racunajuci Riblju Corbu koju sam slusao u osnovnoj skoli , Ritam nereda koja mi je sestra non stop slusala i Duran Duran , Madonna ,Tears for Fears i ostale mainstream hitove koje nam je nasa divna televizija nametnula.
Ima par stvari koje me interesuju za gitaru. Ok mozda zasad jedna stvar , da ne odem offtopic.

Posto sam za metal i jachu muziku , prvo me zanima , od cega zavisi kvalitet magneta , tj koji magnet je najbolji za cvrstu i "masnu " muziku ? ( onaj ko slusa metal trebao bi da zna sta je to masno ali npr za mene je Meshuggah masna , svi bendovi slicni njima , sludge metal drone ......)
Hajd primer : Meshuggah - Stengah ili mozda Consecration - Alligator ( iako su potpuno drugaciji stilovi muzike )
Na sta da obratim paznju pri uzmanju drugih magneta ?
Imam josh jedno pitanje. Da li postoje i klase gitarskih zica za odredjeni stil muzike ?
Mozda su nekom ova pitanja smesna ali kao sto kazem , ipak sam novajlija.