Delovi elektricne gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Feral_Ghoul

Re: Delovi elektricne gitare

Post by Feral_Ghoul » 21 May 2009, 15:17

Poz ljudi.

Ja sam nov u muzickim vodama. Doduse ne u smislu da sam krenuo da slusam gitarsku muziku nego da zelim da nauchim sto vishe o gitari kao i o njegovoj pratecoj opremi.

Metal , i uopste gitarsku muziku slusam vec 11 godina ne racunajuci Riblju Corbu koju sam slusao u osnovnoj skoli , Ritam nereda koja mi je sestra non stop slusala i Duran Duran , Madonna ,Tears for Fears i ostale mainstream hitove koje nam je nasa divna televizija nametnula.

Ima par stvari koje me interesuju za gitaru. Ok mozda zasad jedna stvar , da ne odem offtopic. :)

Posto sam za metal i jachu muziku , prvo me zanima , od cega zavisi kvalitet magneta , tj koji magnet je najbolji za cvrstu i "masnu " muziku ? ( onaj ko slusa metal trebao bi da zna sta je to masno ali npr za mene je Meshuggah masna , svi bendovi slicni njima , sludge metal drone ......)

Hajd primer : Meshuggah - Stengah ili mozda Consecration - Alligator ( iako su potpuno drugaciji stilovi muzike )

Na sta da obratim paznju pri uzmanju drugih magneta ?

Imam josh jedno pitanje. Da li postoje i klase gitarskih zica za odredjeni stil muzike ?

Mozda su nekom ova pitanja smesna ali kao sto kazem , ipak sam novajlija.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 May 2009, 16:00

Feral_Ghoul wrote:koji magnet je najbolji za cvrstu i "masnu " muziku ?
Za mast je mnogo vaznije drvo u koje stavljas magnet. Ako stavis EMG u Squiera i u Gibson LesPaula, sigurno neces dobiti iste rezultate.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 28 May 2009, 20:56

malo off al ajd..Zanima me koji je oblik vrata na mojoj pacifici (112j ).Znam da je bolt-on a da li je C?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 May 2009, 20:57

johnny_b_good wrote:malo off al ajd..Zanima me koji je oblik vrata na mojoj pacifici (112j ).Znam da je bolt-on a da li je C?
Jeste.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 28 May 2009, 21:20

hvala

kide

Post by kide » 08 Aug 2009, 02:37

koji magnet je bolji za otvoren drajv zvuk, znači više žž a manje dždž tip rifovanja?

SD JB ili Gibson Burstbucker a za LTD ec-400? ako je neko u skorije vreme mogo da uporedi ova dva, pomoglo bi mi.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 08 Aug 2009, 16:53

kide wrote:koji magnet je bolji za otvoren drajv zvuk, znači više žž a manje dždž tip rifovanja?

SD JB ili Gibson Burstbucker a za LTD ec-400? ako je neko u skorije vreme mogo da uporedi ova dva, pomoglo bi mi.
imam utisak da bi to bolje dobio menjanjem podesavanja na ekvilajzeru na pojacalu, ili tako nesto...mada nisam tacno siguran na kakav žž zvuk mislis? :)

kide

Post by kide » 17 Aug 2009, 17:39

Guitar_thrill wrote:mada nisam tacno siguran na kakav žž zvuk mislis? :)
mislim na primer zvuk Antona iz Brejkersa, znači što manje denfovanja i dždž nego puštanje drajva da puni zvuk a da ne gubi definiciju tona da ne zamulja akord. naravno da je to pre svega do đitre, al ja nemam PRS.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Aug 2009, 20:07

kide wrote:
Guitar_thrill wrote:mada nisam tacno siguran na kakav žž zvuk mislis? :)
mislim na primer zvuk Antona iz Brejkersa, znači što manje denfovanja i dždž nego puštanje drajva da puni zvuk a da ne gubi definiciju tona da ne zamulja akord. naravno da je to pre svega do đitre, al ja nemam PRS.
Ja bih u tom slucaju uzeo pre nego paf ili tako neki vise vintage magnet....fora kod takvog zvuka je bas na tim obicnim magnetima sa drajvom, jer ako uzmes i neke high output magnete, onda to postane malo preterano...mada burstbuckere stvarno nisam ni svirao, a i mnogo su skupi :) Ja sam nesto uvek mislio da Anton vise svira neke Fender gitare :?

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 21 Aug 2009, 22:50

zeleo bih da vas pitam posto znam da je u srbiji nemoguce naci H masku da li znate mozda ko moze da napravi takve maske po nekoj povoljnijoj ceni? otpisao sam narucivanje iz inostranstva jer eto danas mi je stigla jedna H maska ali dzaba nepase mojoj gitari,pa mi izgleda nepreostaje nista osim da mi neko isece jednu po merama moje gitare..

sl0e

Post by sl0e » 26 Aug 2009, 20:06

Pitaj ccciru na PP, on mi je jednom pomenuo secenje pickguard-a po merama :)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 28 Aug 2009, 01:36

sredio sam pickguard :)

shule

Post by shule » 01 Sep 2009, 16:53

Ko ti je radio i na koji nacin?
Ja imam ogroman problem. :)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 05 Sep 2009, 14:11

radio je jedan majstor iz sombora,a kako neznam jer nisam bio prisutan.odneo sam gitaru,rekao u cemu je problem,dosao sutradan po nju,platio i to je to.sve je odradjeno ok.ja mislim da je on smirglao neke delove jer maska nije pasala najbolje.

Plazma

Post by Plazma » 23 Mar 2010, 15:43

Caos, zanima me da li je negde u Srbiji moguce naci bridge za lp juniora, ali sa sedlima, u suprotnom ne mogu namestiti oktave i lepo setapovati gitaru. Nasao sam neke odgovarajuce na stewmac.com, ali ko zna da li bi to stiglo kada bi se narucilo...

Post Reply