Šta osim Rolanda Fantoma?

Moderator: Reverse

Nele021

Šta osim Rolanda Fantoma?

Post by Nele021 » 31 May 2009, 01:14

Pozdrav cenjeni narode,

Želim Rolanda Fantoma G6, 7 ili 8. Ako je samo broj dirki razlika, odlučiću se sigurno za 6icu. Zanima me:

- Šta je po vama od ostalih brendova u ovom kvalitetu? Želim da počnem da se bavim komponovanjem i zbog toga mi prvenstveno treba.

Pozdrav svima.

p.s. Budite molim slobodno maksimalno kritični ! :)

MarkoX50

Re: Šta osim Rolanda Fantoma?

Post by MarkoX50 » 31 May 2009, 11:54

Pored ovog mozes da uzmes Yamahu Motif XS,Korg M3,ili pak Kurzweil PC3 :wink:

Nele021

Post by Nele021 » 31 May 2009, 19:18

Hvala na savetu čovek. Pogledao sam ih malko na youtubu i mogu ti reći da mi se dopala ova yamaha. Mada sada ću malko da je uporedim sa Fantomom i da vidim kakve su razlike. Cena im je slična, ako ne i ista, tako da treba isključivo da presudi kvalitet. A stvarno je teško napraviti razliku.

Pozdrav

MarkoX50

Post by MarkoX50 » 31 May 2009, 21:15

Uzasno je tesko napraviti razliku!!! Ja razmisljam da uzmem nesto od ovih sprava,ali svaka je za sebe dobra,a i svaka ima ono sto druga nema :?
Sve zavisi za sta ces koristiti klavijaturu...

Mirkos

Post by Mirkos » 01 Jun 2009, 03:07

Matori,izvini,ali ne slazem se.

Podji lepo u mitros,pa fantom g 6,pod ruku motif xs.Pa probaj.

Moje misljenje - xs nije ista liga,to je sveetlosnim godinama ispred fantoma.Sem gudaca,eventualno .

Nele021

Post by Nele021 » 01 Jun 2009, 08:25

Mirkos wrote:Matori,izvini,ali ne slazem se.

Moje misljenje - xs nije ista liga,to je sveetlosnim godinama ispred fantoma.Sem gudaca,eventualno .
Možeš li malo preciznije da objasniš svoj stav? Da li si mislio na autentičnost instrumenata koji se nude ili neke dodatne opcije kada pričaš o razlikama?

Meni se nije dopao izbor bubnjeva i nisam uspeo da nađem onu opciju podešavanja vrste bubnja po visini, širini, zategnutosti opne... A možda G6 u Mitrosu u Novom Sadu nekim slučajem nije ni imao sve opcije? :krstise:

Što se mene tiče, ja bih ovakvu spravu isključivo zbog komponovanja. Imam klavir pijanino i sviram ga skoro 20 godina. Imam i lepu gitaricu, pa sam mislio da sebi za dušu radim neke aranžmane.

MarkoX50

Post by MarkoX50 » 01 Jun 2009, 09:37

Mislim da ti je to sto se tice bubnja APSOLUTNO NEPOTREBNO! :grummel_2:
Da li ces ti ikad koristiti te funkcije? A i zasto bi produkciju radio na klavijaturi?! :O.o:
Po meni bi ti bilo bolje da uzmes da skines programe na kompu,povezes klavir(ql ako ima midi),a i gitaru,i picis ^^

Nele021

Post by Nele021 » 01 Jun 2009, 14:04

MarkoX50 wrote:Mislim da ti je to sto se tice bubnja APSOLUTNO NEPOTREBNO! :grummel_2:
Da li ces ti ikad koristiti te funkcije? A i zasto bi produkciju radio na klavijaturi?! :O.o:
Po meni bi ti bilo bolje da uzmes da skines programe na kompu,povezes klavir(ql ako ima midi),a i gitaru,i picis ^^
Ja sam se zainteresovao za jednu ovakvu klavijaturu iz razloga što imaš na hiljade instrumenata i kojekakvih efekata na jednom mestu i mnogo je praktično za komponovanje. A kako si ti mislio da radim na kompu to isto? Po meni je rad sa ovakvom klavijaturom neuporediv sa bilo kojim softverom na kompu.

MarkoX50

Post by MarkoX50 » 01 Jun 2009, 18:17

Ne bi se slozio...Na kompu imas zilione gigabajta semplova,i raznih cuda...Al tvoja stvar...Mislim da je bacanje 2000 evra u vodu ako ti se rad sa tom klavijaturom ne isplati :wink:

Nele021

Post by Nele021 » 02 Jun 2009, 11:58

MarkoX50 wrote:Ne bi se slozio...Na kompu imas zilione gigabajta semplova,i raznih cuda...Al tvoja stvar...Mislim da je bacanje 2000 evra u vodu ako ti se rad sa tom klavijaturom ne isplati :wink:
Marko prijatelju jel možeš da mi objasniš za čega su namenjeni instrumenti ove vrste prvenstveno? Ja sam kontao da su oni idealni za komponovanje :roll: ? Mnogo mi je lakše da odsviram na klavijaturi nešto koristeći neki instrument (npr. jebeni fagot :) ), to usnimim i onda se igram sa tim, a ne da pišem note u nekom programu. Mnogo više vremena, zar ne? Ili sam možda u potpunosti u krivu?

MarkoX50

Post by MarkoX50 » 02 Jun 2009, 21:15

Gresis prijatelju :D
A jel znas za opciju da neku MIDI klavijaturu(koja kosta recimo 300 evra) mozes da povezes sa kompom,i da sve sto snimis na kompu,mozes da sredjujes kako god zelis(a i zvukove mozes da sredjujes)?!? :bravo:
Znaci ne moras ti nista da klikces na kompu(sve mozes da snimas preko kljave) ^^

Nele021

Post by Nele021 » 03 Jun 2009, 12:12

Vrh b'ate :D Moram malo više da pročitam o tome sada. Jel može kratak tutorial ovde da ne bih tražio kako izgleda konkretan setup?
1. Kupim komp :D
2. Kupim softver. Koji softver? Može taj Cubase ili Nuendo? Jel ima u njima već vrste instrumenata na tone i kojekakvi zvučni efekti?
3. Kupim midi klavijaturu. Koja "kljava"? Imaš neki predlog za kvalitetnu stvar?
4. Kupim nešto čime spojim klavijaturu i komp. Šta je to :D ?
5. Kupim i mikrofon neki dobar da snimam vokal, gitaru i po potrebi svoj pianino. Kupim možda 2 mikrofona?
6. Sredim prostoriju za snimanje (malo izolacije, malo tišine)
6. I snimam :lol:

Ili mi treba još štogođ??? :?

MarkoX50

Post by MarkoX50 » 03 Jun 2009, 19:07

Ne moras da kupujes softver(uglavnom sve imas na netu),VSTi-jeve isto imas na netu,midi kljavu recimo vidis Novation X-Station(ona je i sint,pa imas i midi i sint u jednom),komp i klavijaturu spojis USB kablom...A sto se tice mikrofona i ostalih stvari,pa sta znam...Koliko ozbiljno planiras ti ovim poslom da se bavis?

Nele021

Post by Nele021 » 03 Jun 2009, 22:02

Marko hvala na odgovorima. Ja lično planiram da se bavim ovim poslom ozbiljno i voleo bih da kući posedujem aparaturu da mogu praviti demo snimke, da bih ih mogao prezentovati nekom. Za početak devojci :lol: . Tako da ne bih makar šta da uzimam ipak, već da to bude ozbiljna klavijaturica, mikrofon do 200e što je solidan kvalitet i ulaganje u prostoriju u kući, koja će biti namenjena tome.

Možeš li mi preporučiti klavijaturu, da ima sint i midi u 3 varijante:
1. najbolja, u fulu, brutaliti, fataliti, cena nebitna
2. optimalno rešenje
3. nekoliko krševa?

Hteo bih malo da formiram u glavi cene kljava i šta se za koliko para dobija.

Puno hvala prijatelju, pozdrav iz Novoga Sada

MarkoX50

Post by MarkoX50 » 03 Jun 2009, 22:29

Pa pazi ovako - Ne znam mnogo o MIDI klavijaturama,ali krecu se cene od nekih 100,pa do sta znam 500-600 evra(sve zavisi koja firma,koliko kontrola...)...Ja bih ti stvarno preporucio Novation X-Station,jer sam od mnogih ljudi cuo da je jako dobra midi klavijatura...A sto se tice dugmica i fadera,ne znam koliko ti je to potrebno,jer ces sve raditi na kompu,tako da ne trebas uzimati neke bolesno skupe kljave ^^
A u mikrofone se ne razumem...Samo znam da su najbolji Neuman,i da se koriste u profi studijima(ali i profi kostaju,oko 2000 evra) :mrgreen:

Evo ti slika Novation X-Stationa...

http://www.notape.net/files/eqs4/kenoon ... 62662c.jpg

Post Reply