P&K Amps Rocket -> Prvo Trainwreck Pojačalo u Srbiji

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

Post Reply
Hillybilly

Re: P&K Amps Rocket -> Prvo Trainwreck Pojačalo u Srbiji

Post by Hillybilly » 04 Jun 2009, 23:52

Vise puta je pomenuto a nikako da se predastavi P&K Audio Rocket S/N #0002 u head varijanti!

Image

Image

Image

Image

xspaceman

Post by xspaceman » 05 Jun 2009, 00:24

:homer:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Jun 2009, 01:36

Very nice!

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Jun 2009, 02:40

xspaceman wrote::homer:
+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jun 2009, 02:46

Čestitke!
Ne sumnjam da glava extra radi, međutim moram da se pohvalim da je moja glava, jednom prilikom, probana na dotičnoj kutiji i - izuva!!! :D
Prelepo, otvoreno, čisto, razumljivo, ma - VR'! Ko bi rek'o da jedna dvanaestica tako može da šljaka. :ziveli:

Tufli

Post by Tufli » 05 Jun 2009, 03:38

Sjajno!!! :D
Nego....koji je zvuchnik u toj kutiji?

Hillybilly

Post by Hillybilly » 05 Jun 2009, 08:30

Trenutno je Jensen Neo 12-100, mada je napravljena da radi sa Celestion Vintage 30.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Jun 2009, 09:42

cccira wrote:Dersu, bez ikakve namere da te uvredim (iako znam da ces ovaj moj post tako shvatiti, jbga), meni ovo sto si ti napisao u ovoj temi izgleda kao nastup jednog iskompleksiranog coveka. Ne znam, ti si mozda najkul lik u celoj galaksiji ali ovi postovi su... :povrac:
Ok, ne svidja ti se pojacalo, samo razmisli da li bi ovako odreagovao da nije doslo do sukoba sa Rocketom na onoj zakljucanoj temi? Ipak nisi samo izrazio svoje misljenje povodom zvuka doticnog pojacala, napisano je tu mnogomnogo vise
U pravu si. Izvinjavam se. Sukob, manje vise...Nisam to skapirao kao sukob izmedju mene i njega, tada. Onda sam malo bolje prostudirao sajt, i video da je covek tu vec duze vreme kao i ta neka standardna ekipa. I da je krajnje zainteresovan za raznu materiju.

Ono sto me je zairitiralo je sto sam upao u kasnu nocnu debatu (u sitne sate ili rano jutro) mrtav pijan priznajem sa drugim kolegom koji je prvi odgovorio na to neko moje pitanje. Izvinjavam se i njemu i tebi i Rocketu, jer sam kazem shvatio da se covek zestoko za to zanima, ima iskustva oko tih nekih stvari i sto je najbitnije shvatio sam njegove afinitete. S druge strane ja sam bio taj koji je dismisiv, negativac i sve te ruzne i glupe stvari koje izadju na povrsinu kad si van kontrole.

Jos jedno izvinjenje svima i pogotovu Pedji, saznah da mu je to ime, bar imam toliko obraza da priznam kad ispadnem magarac, a nikakve okolnosti me i ne opravdavaju.

U svakom slucaju, posto ovo pisem pregledajuci svoje nocasnje skandalozne poruke, nisam jos ni procitao niciji reparte sem tvog.

Ono sto me i dalje zanima je da li negde mogu da se cuju neki snimci tog plavog cudesa u nekoj kontrolisanijoj situaciji tipa studio. Slusao sam one semlpove sto je neki momak odvirao na nekoliko gitara i sve zvuci koretkno ali nemam utisak da sam u istoj sobi sa tim pojacalom. Nisam shvatio da li je i kojim mikrofonom to snimano. Ili vise njih. Secam se da je napomenuo da je sve prilicno jednostavno snimano i bez ikakve dorade u Cubase-u ili sta rece, sem limitiranja vrhova.

Samo to kad bi mi neko objasnio, to bi bilo to. Onda me je kazem ovaj drugi kolega nesto priupitao, zasto mi to zvuci tako ovo ono, a ja nesto nisam bio u fazonu 'da se objasnjavam'; pri tome pitanje nije ni bilo upuceno njemu, nit ima to pojacalo nit ga je gradio. A ne rece da je on snimao, pa rekoh, 'cek ovaj se javio da provocira'. Izvinjenje i njemu.

'Najkul' sigurno nisam, ali sam ok kad preterano ne popijem pa pocnem da bulaznim. Sinoc sam popio. Ali ne i onomad na onoj drugoj temi koju si spomenuo. Nije mi cak ni bitno sto je momentalno zakljucana posle naseg nekog neslaganja, mada mi je sinoc ocigledno to cucalo negde u podsvesti. Moderatore generalno postujem ne kao 'policajce' vec kao 'arhandjele', ljude koji su tu da pomognu ili nadju pomoc, preporuce, upute, rade prakticno kao 'skretnicari' upucujuci ljude ka zeljenim informacijama brzo i bezbolno. Obzirom da je tu u levom uglu lista najaktivnih postera, a i iz price nekolicine forumasa, namece se zakljucak da RR radi taj posao udarnicki.

dweezil

Post by dweezil » 05 Jun 2009, 09:46

a lepo lepo @Hillybilly, jel ono neki Les Paul se smeshka u pozadini?! :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 05 Jun 2009, 09:57

@dweezil - epiphone je u pitanju :mrgreen: pored je aria fa 80 i onda akustara sa ruznim headstockom :mrgreen:
inace, taj blond tolex izgleda u pm dobro pogotovo u kombinaciji sa tim oxblood grillcloth-om [ ako je to taj ] dakle, iako je lepo uslikano uzivo mi jos lepse izgleda.Pajping je super dodatak, takodze.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Jun 2009, 10:16

ssmc wrote: Ajde sad lepo kao što sam rekao...otvori temu pa šeme...i tako to...eto mi smo radi da učimo od tebe nasolikog.... :ziveli:
Na poslu ne pijem. Nego rekoh, u pravu ste, pa tako i ti. Trebalo je da pocnem 'lagano' ko majstor Viden (provedoh sate citajuci ta putesestvija i ne mogavsi da se nacudim kao i ostali).

Elem, doci ce vreme i za otvaranje tema, nadam se, ali kazem mene je pod gasom podstaklo upravo ono sto ne volim da radim drugom, a to je da neko rukom odmahuje prema mojim stavovima. I upravo ja sam se poneo onako kako najvise mrzim da se ljudi koji me ne znaju odnose prema meni.

Prica oko Randall Smitha je legendarna prica. I prica oko Ken Fischera je legendarna prica, utoliko vise sto coveka sada nema. Njihove price se unekoliko i preplicu, Ken je duze vreme radio kao serviser Boogie-ja i dosta toga od njih naucio. Ali kao sto kaze i sam RR, neke stvari i jesu stvar ukusa. Tu temu o Alessandro-u sam procitao dan-dva pre teme o P&K pojacalima, i onda mi je postalo jasno da je njemu iz bilo kog razloga to 'to. Ta prica mu je bitnija i to postujem. Kenov rad i putesestvija. Taj zvuk, svejedno. Doduse, malo me je zacnuo kad je spomenuo 'prljanje usiju' ili nesto u tom smislu, koje dolazi iz kuce Mesa Boogie. Ja sam mu predocavao Dual Rectifier Road King dizajn ali mislim da je on prevideo ovo Road King i temeljio svoju izjavu na Dual Rectifieru sto je uze-namensko relativno jednodimenzionalno pojacalo ciji je primarni zadatak atak na cula. Road King nema nikakve veze sa svojom bracom po imenu sem sto ima jelda isto izbor rektifikacije kao i ti njegovi nesretni stariji prethodnici korisceni za kojekakve 'mjetal' momente.

U svakom slucaju, citav moj mini traktat je bio momentalno odbacen upravo obrazlozenjem 'kako to nije to', 'ovo je to, eto toliki ljudi ukljucujuci i Gilmoura ga kupise'. Zvucalo mi pomalo pristrasno, pa onda jos neka zajedljiva opaska oko RCA cevnog manuala. No Boze moj.

Da skratim, niks poustovanje po forumima i zestina, ne ide zajedno, brzi jezik od pameti.

Cevi se inace i dan danas koriste u nekolicini primena na satelitima i slicnim orbitalnim i kosmickim marifetlucima. Cak i u digitalnoj varijanti.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Jun 2009, 10:23

Nazad na temu, i ovo pojacalo izgleda sjajno i krajnje profi, cestitke. Drago mi je da se neko i time bavi posle duzeg vakuma na tom segmentu trzista. Interesantno je da se vec neko vreme, mozda par godina, raspitujem okolo da li neko radi takve stvari u Srbiji i odgovori su negativni. Ljudi ili ne znaju da neko postoji ili i ne veruju da od toga moze da se zivi, da neko to moze profi da napravi a onda i da se proda za neke smislene novce od cega graditelj moze da zivi. Pa jos kad treba da se malo saceka, u ovoj eri instant gratifikacije to je mnogima problem.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Jun 2009, 10:45

Rocket Roll wrote:To nije diskusija, nego "ja tvrdim ovo, ti tvrdiš ono".
Izvinjavam se i tebi licno za moj sinocnji post, i kao moderatoru i kao coveku. Postovanje.

S druge strane cinjenica je a ne 'tvrdnja' da je Randall Smith najpriznatiji konstruktor gitarskih pojacala unazad 30-tak godina. Tako kazu ovi u industriji. Verovatno je i neki indikator svega toga ogroman broj patenata koji su mu odobreni za njegove istrazivanja i revolucionarne ideje u pomenutom domenu. Svaki konstruktor bi voleo da se podici jednom takvom izjavom ili bar jednim patentom. Mesa Boogie ne pravi samo jednu vrstu pojacala, prave i pravili su citavu flotu pojacala. Stavise trpaju flotu pojacala u jedno kuciste. Vise ne znaci automatski bolje, ali ni manje ne znaci automatski bolje, right? Resiti samo sekciju za napajanje kod takvih dizajna je golemi rebus, pa se time podsticu inovacije. Tip se i ne bavi proizvodnjom vec par decenija. Apsolutno mu svaki dan protekne u istrazivanju.

Kapa dole ljudima kao sto su Ken Bran, Ken Fischer, Howard Dumble ili recimo Reinhold Bogner, Lee Jackson i Mike Soldano. Ali jedan je Randall Smith.

Bez ovih njegovih patenata danas nijedan konstruktor ne moze da zamisli svoju svakodnevnicu

Name of Invention Patent Number
Original Lead/Rhythm Dual Mode Amplifier 4,211,893
Simul-Class™ Power Amp 4,532,476
Simul-Class™ Power Amp 4,593,251
Lead/Rhythm Dual Mode Amplifier (Simplified) 4,701,957
Dyna-Watt™ Power Amp 4,713,624
Tweed & Spongy Power - Mains Voltage Reduction 5,091,700
Selectable Dual Rectifier® 5,168,438
TriAxis™ Preamp – Programmable Midi Control of 8 Tube Modes 5,208,548
Progressive Linkage™ - Variable Power Tube Power Section 5,559,469
Parallel FX Loop with Mix Control 6,522,752
Mute Circuit 6,621,907
Solo Control – Pre-settable, Footswitchable Volume Boost 6,724,897
Duo-Class™ Power - Switchable Push-Pull / Single-Ended Power Amp 7,173,488
Multi-Watt™ Power - Channel Assignable Power Amp Patent Pending
Recto Tracking™ - Auto-matches Rectifier Type to Power Amp Patent Granted Awaiting Issue

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jun 2009, 11:37

Dersu Uzala wrote: Jos jedno izvinjenje svima i pogotovu Pedji, saznah da mu je to ime, bar imam toliko obraza da priznam kad ispadnem magarac, a nikakve okolnosti me i ne opravdavaju.
:ziveli: Samo budi tu kad možeš i pomozi kad znaš & najbolje što znaš, ovaj forum živi za tehničke informacije...
Dersu Uzala wrote:Ono sto me i dalje zanima je da li negde mogu da se cuju neki snimci tog plavog cudesa u nekoj kontrolisanijoj situaciji tipa studio.
Nažalost još uvek ne :( Postoji dosta snimaka raznih Rocketa - pa i originalnih Fišerovih Rocketa - na AmpGarage.com (gde se skupljaju ljudi koji vole Dumble i Trainwreck klonove), i bez lažne skromnosti mogu da kažem kako moji snimci idu među najgore koji se tamo mogu čuti. Što je i za očekivati - nisam dobar gitarista, nemam baš dobru opremu za snimanje i izbegavam "cake u produkciji" jer ne volim da "šminkam" testove, tako da ću morati da sačekam neku dobru priliku da ga odnesem negde & "profesionalno" usnimim. Pomenuti snimci na AmpGarage bolje predstavljaju Rocketa kao dizajn - prilagođeni Top Boost kanal VOXa AC30 sa vrlo pažljivo upikovanom naponskom sekcijom (ispravljačica se baš-baš čuje).

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Jun 2009, 12:27

Da ima okolo raznih super snimaka. Razumljivo mi je to za snimanje u kucnoj radinosti, mada nisam mislio na nesto super fancy, vec u kontekstu da mozes da ga otpanjis kako dolikuje. Pa onda sa jedno 2 svega mikrofona da se to prokrcka, eventualno tri. Ono, ambijentalac, drugi ispred treci moze iza obzirom da je open-back dizajn. Ma i dva bi bila ok. Kapiram da treba malo da legne i taj zvucnik, a lepo ce da legne cenim kad ga malo 'zakuvas'. Lepo je imati takvo napravo kod kuce ali je zajebano kad ne mozes da ga ganjas pod optimalnim uslovima, zena-deca, komsija ovo ono. Ja koristim nesretni atenuator (THD trenutno jer onomad je bio jedino u ponudi) da bi mogao da raspalim po lampama, ugasim svetla a ovaj se otpozadi sljasti ko jelka bogati. Cak i sa atenuatorom na -12db, ne vredi, mali zakiva. Pojacalo je seset vata, ali je zvucnik 200w (originalni EV12L Electro-Voice) i dok dodje do break-upa mora da se otcepi naprava. Onda se jadan nakacim na GuitarPort kad nije vikend i place mi se od muke. Softverski generisan zvuk gitare. Pa tacno da se covek ubije :cry:.

U svakom slucaju, to mora da ubiva, popricacu sa majstorom da vidimo moze li to nekako da se prebaci preko sedam mora i sedam gora. Transport bi me kostao kao svetog Petra kajgana. Ako radi slicno kao kod onog baje Glen Kajkendela, to je to. Naravno, nista 'dvesta-dva-de-set u vol-ti-ma', morala bi 110V/60Hz verzija.

Post Reply