RP-90 ujednačavanje glasnoće preseta

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
old.man
MF veteran

RP-90 ujednačavanje glasnoće preseta

Post by old.man » 07 Jun 2009, 17:19

Daklem , pretraga nije dala rezultata, pa da počnem.
U čemu je problem ?
1.U tome da različiti preseti imaju i različit nivo izlaznog signala prema pojačivaču, pa me interesuje da li je neko probao da ih ujednači, tako da kad prebaci na drugi preset glasnoća ostane ista.
Da zanemarimo sve ostalo i uzmemo kao primer Amp/Cabinet Models
H4 i H8 (Based on a ‘77 Marshall Master Volume amp with a Marshall Straight Celestion G12- T70 4x12 cabinet)
galama je mnogo veća sa H8, jer simulira pojacan pre-amp na marshalu dok "master" ostaje isti.
Ovo je možda nezgodan primer, jer se sa volume može smanjiti glasnoća, ali ima preseta gde čini se to nije moguće, papuča ne reaguje - ne pojačava/utišava ... ili ja ne umem???
2. Ima li mesto na netu gde se razmenjuju preseti za ovaj model. Treba mi pre svega lepa, čista, malo bright gitara.
hvala unapred

Wagorth
Ex Cane

Re: RP-90 ujednačavanje glasnoće preseta

Post by Wagorth » 08 Jun 2009, 11:35

Taj Digitech ja imam, i skoro kod svakog difolt preseta jacina istog nije ista. A za to sto hoces moras da se smoris malo da sam napravis farbe i da sam definises nivo preseta i zvuka uopste (pedalom ili kroz master saund).
Mada reko bi da ti nisi bash proucio navodilo za uporabo, ne?

old.man
MF veteran

Post by old.man » 08 Jun 2009, 13:33

cane wrote:Taj Digitech ja imam, i skoro kod svakog difolt preseta jacina istog nije ista. A za to sto hoces moras da se smoris malo da sam napravis farbe i da sam definises nivo preseta i zvuka uopste (pedalom ili kroz master saund).
Mada reko bi da ti nisi bash proucio navodilo za uporabo, ne?
e jesam i to prilicno ;)
pitam imal neki stos da se SVIH 50 mojih preseta "jednim potezom pera" iznivelise ?
stvarno je smaranje 50 x raditi isti posao :(

i na koliko out signala ?
da ga merimo analognim voltmetrom ? (zbog tromosti kazaljke ce dati neki prosek)
pa da ga stavim na 0.5 V pri "prsti dole" papucom ???
il da ga prodam pa da nabavim "350" taj ima USB, ali nisam citao dal moze preko compa da se kod tog modela
podesavaju preseti ??

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 08 Jun 2009, 22:20

Pravo da ti kazem ja koristim 5-6 mojih napravljenih preseta i oni su iznivelisani kolko tolko, neznam kolko ti trebaju svih 50 difolt preseta
(ako ne racunam varijantu kad ti dodje ortak, koji nikad gitaru nije vido, pa da se malo puvas pred njim, ili privedes ribicu na gajbu pa
mu ga malo das po pedalama) napravi si sam presete za ono sto sviras, ja imam jednu kombinaciju ampa i kabineta, i jos 5-6 preseta gde se na tu kombinaciju dodaju
wah, dilej, distorzije, horusi i ostala sr.nja. Trenutno mi se to svidja najvise od onoga sto mogu da cujem i meni je to dovoljno.
I to mu je to otprilike, al jbg ja sam kucni svirac, desi mi se da nesvirim dan dva, pa sviram
konstantno 3-4 dana u nizu po sat, dva, znaci opustencija i zezancija, ako se ti ozbiljno bavis djitrom nisam mnogo siguran da ces se leba najesti
od ovog procesora. Deluje mi kao igracka, al opet kazem meni vrsi poso.
Neznam nacin da ih sve dovedes na isti nivo, oni su difolt, znaci svaki moras da menjas i da ih snimas kao user preset time ces potrositi svih 100 slota.
Onda nemas mesta za neku svoju varijantu zvuka koju bi eventualno izmixao efektima. Mozda bi najbolje bilo da batalis sve to i skoncentrises se na to
da napravis presete za muziku koju sviras trenutno (5,10, nebitno, i njih dovedi na isti nivo) Kasnije promeni.. i tako.
Neznam kolko sam ti pomogo al to je to.

Post Reply