Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Highway One

Re: Oprema Koju Imate

Post by Highway One » 09 Jun 2009, 19:03

sinisake wrote:Jao, Gibson Les Paul studio, red fucking wine, sa gold hardverom... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, 'ocu i ja jednog!
Cestitke! :D
I od mene takodje
Cestitke! :D
BTW: JEl to klasican studio , cini mi se da ima flame maple :D

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 20:07

ljudi bre,sta je ovo,samo neke djitra prehebene padaju,dobismo kolektivni orgazam po forumu,od ovakvih gitara :D :D

sl0e

Post by sl0e » 09 Jun 2009, 20:09

Na ovom forumu se ne oseca svetska ekonomska kriza :D

rock action

Post by rock action » 09 Jun 2009, 21:44

hvala :D
imam ga godinu i po dana ali tek sada sam se okurazio da zakacim neku fotku ;)

les paul studio plus w/ trans red finish & gold hardware :wink:

nebojsak

Post by nebojsak » 09 Jun 2009, 22:12

Koliko para si beše izdvojio za tu finu đitricu?

rock action

Post by rock action » 09 Jun 2009, 22:48

1200 evra..

malo je spustena cena bila jer je malo cuknut pozadi, ali super je komad i radi odlicno... valjda je bio na nekom sajmu u nemackoj pa je zbog toga bolji model...

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 23:26

sigurno radi k'o zmaj... :twisted:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Jun 2009, 03:30

rock action wrote:1200 evra..

malo je spustena cena bila jer je malo cuknut pozadi, ali super je komad i radi odlicno... valjda je bio na nekom sajmu u nemackoj pa je zbog toga bolji model...

Cestitam! :ziveli:

rock action

Post by rock action » 10 Jun 2009, 12:48

hvala! :D

ostavicu i fotku Epiphone Slash Sig-a kad ga budem fotkao :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 01:03

JEDNA DUGACKA PRICA I DOSTA SLIKA....

Elem, odakle da pocnem...Prva stavr koja se desila ujutu - Ustao sam u 6.15 standardno, da bih stigao na vreme na posao. Otishao sam na posao i posle dva casa koliko sam danas samo imao (za neupucene, ja sam profa Informatike u lokalnoj gimnaziji). Vratio se kuci oko pola 10 i reshio da ukljucim malo mog starog VOX-a da sviram. Ostavio sam ga desetak minuta da se ugreje, kao i uvek i upalio. Ispustio je jedan zvuk gitare samo i smanjio se....Ja ga ponovo na stand by i vratim i on opet malo pusti zvuk i nestane za par sekundi....i tako u krug. Ostavim ga josh pola sata da se greje, kontam nisam ga palio par dana pa malo dok dodje sebi...I Nishta. Lampe svetle sve ok, pojacalo ni makac... Samo kada se iskljuci tj. stavi na stand by...ispusti malo zvuk i cao. Iako sam bio ssjajno raspolozen, sjebah se nacisto jer prva stvar, prekosutra imamo svirku. Druga stvar, treba mi pojacalo za naredni period konstantno, a da ne vucemo moje drugo (pravljeni Marshall), jer je mrcina i takodje imao preko 35 godina u starosti i nije mi sigurno (mislim ja se mozda tripujem, ali jbg). I eto, otvorih slamaricu i shvatih da imam oko 300Evra ushtekano (ostavljam po malo svaki mesec od plate). U 11.30 sam se istusirao da bi stigao na bus u 12h za Novi Sad...IDEM DA KUPIM POJACALO SEBI NEKO BILO KOJE SAMO DA JE NOVO I DA RADI JBG! :( .

E tu krece sjajni zaplet. U busu sretnem ortaka, muzikanta takodje i posle 1h klackanja vec sam bio u Mitro's MUSIC na bulevaru (veliki). Tamo su mi ponudili: Fender Frontman 2x12R, koji izgleda kao AC30 i ima lep clean, ali drajv je katastrofa. Naravno poneo sam svoj FMT telecaster jer on moze da radi i kao singl i kao humbacker gitara. Probao sam Marshall AVT50 uporedo sa tim FM-om i kod njega je bolje malo situacija, ali not my cup of tea...

Krenuh dalje do Mix Music, gde je kraljevstvo Laney pojacala. Usput mi neki ortaci (koje sretoh u puteshestviju) popljuju po tom FM Fenderu, kazu da je u mixu sa bendom strashno loshe da ne radi posao ali nich..., ja se tu razocarah, jer mi se svidelo pojacalo (dobro vishe vizuelno, jer ja patim od Twin Reverba...hehehe :lol: ). Kod MIX MUSIC sam probao LV100, LV200 LV300 LV300H i Onaj 65R koji smo pominjali kod Ognjena malog na temi koju vuglu da kupi... Svi Laney-i imaju tu i tamo drajv, tj LV serija je solidna skroz, mada meni licno neshto nije po ukusu.... Cak i ti hibridi mi nisu nekako...nemogu ni da objasnim..., jbg ja imam neki cudan ukus valjda,. Cak shto je najveci trip je to da mi se najvishe svideo clean na tom 65W Laney-u koji je oko 180Evra, shto je stvarno mizerna cena za pojacalo i da, taj 65R je jaci od LV200 koji ima istu specifikaciju 65W. Kako i zashto, nemam pojma, jednostavno ima vishe snage....LV300 je 120W navodno, ali nije to po meni 120w nikako...mada kazem, LV serija je OK, ali nje po mom ukusu,...I sam nakako kvalitet izrade mi je...hmh...mada to navodim je samo moj subjektivan stav...mozda se nekom i svidi. Odem ti posle toga ja lepo u NOTU iliti Control Sound i ukljucim se u EPIPHONE JUNIOR Vugla i Kutija posebno...To pojacalo je san snova zvucno....dobro cist je lampion, pa i zato, ali drajvuje vec na 4 otprilike, tako da mislim da nije za svirke, za probe je idealno kontam ali za neshto gde svi gruvaju ko konji, nije. :mrgreen: Tu nije bilo jacih pojacala...te nishta drugo nisam ni probao....

Nastavak sledi ka katolickoj porti gde je Stringer. Tu naleteh na prvo veliko iznenadjenje, Stinger 50W FULL LAMPA za 310Evra...na popustu kazu... I zamalo da pazarim, da mi ortak koji je bio samnom kada sam izasao iz radnje kaze - Moj poznanik je to pazario pre 6-7 meseci i neshto mu je riknjavalo stalno, cak je na kraju to pojacalo prodao za neku smeshnu sumu od 200evra ili tako neshto jer je samo gledao da ga se reshi. On ga je kupio dok nije bio popust tj. platio je oko 480Evra za isto....

Drugo razocarenje za taj dan...I resih ja ako ne naleti na neshto pametno u ARTISTU, necu ni kupovati, no cu ganjati oglase ili shta vec (mada sam reshio da jednom u zivotu sebi kupim neshto u jbn radnji, da vidim kakav je feeling a i da imam neku garanciju i da znam da je sprava nekoriscena....

U Artistu sam naleteo na PEAVEY Windsor Combo A Class 15W, pojacalo koje je malko shushtalo kad sam ga upalio, verovatno nije dugo paljeno, ali zvuk je stvarno vrh, 15W je mozda malo za neke vece nastupe, ali to pojacalo me je dobilo na prvi polu klin akord...nekako je Beatles (gitara je bila u single coil modu)....Ali 31000 koliko koshta mi je bilo mnogo za 15W lampe jer sam na savet Mihajla, prodavca, od kojeg sam vec bio pazario neku gitaru i jos uvek sam sa istom zadovoljan pogledao u deo sa RANDALL pojacalima. Jedno jedino pojacalo (glava) FULL LAMPA koje je stajalo na 4x12 boksu nekom bilo je OVO:

Dakle Randall RH50 TE
Image
Pojacalo sam probao na nekoj 4x12 kutiji cini mi se Peavey i na split magnetima i na humovima na cleanu radi vrh sam...Da ne pricam o drive sekciji. Znaci u radnji sam uspeo da namestim skoro isti drajv kao radiohead, a poshto je Randall modernije pojacalo ni Foo Fighters sound nije teshko naci, tj, jbg samo pojacas drajv i to je to. Ima dva kamala. Klin moze da se boostuje, a gain kanal ima dva razlicita gaina, tj. moze da se nameshti, clean drive, more drive, more more drive...Uz pojacalo naravno ide i Foot Switch. Pojacalo nije Mjetalsko, ali ima moderan sound u principu kako ga namestish, tako ti je... Na 2-3 je gain najlepshi po meni, preko toga je Foo Fighters Green Day zvuk (ali original) - to je na pola gain, a kad je do kraja, Mjetal se trese, djavoli izlaze iz zemlje... :metal: :mrgreen: :XD: mala shala... ali ore zaista...

I to nije sve, tj. najbitniji detalj je sledece...BELA NALEPNICA SA CENOM (skeniracu je sutra, da bi bilo validno).....Stara Cena : 52800 dindzi. Nova cena 27550 dindzi. Ja pitam coveka, - daj reci mi jel to radi kako treba jel ima nekih felera shta je to mislim jeste KINA(kao i sve shto sam probao, cak i lampashki Peavey-i svi osim Classic-a su KINA...Marshali su neka Kina Koreja shta vec, mislim jbg tako to ide valjda...novi svetski poredak), jeste da je Randall ajde ipak manje poznata marka od Marshall-a, jeste da nije combo, tj da nemash uz pojacalo neki zvucnik i tako to, ali covece, FULL LAMPA za 300Evra?????????????????????? On kaze - Javio gazda juce da svoj robi koja stoji na lageru preko 6 meseci spustimo 50%, jer stize novi kontigent, a prodaja slabo ide...Mislim zvuci kao klishe, ali eto tako se zaista ispostavilo...Videh jos par gitara finih za male pare, cini mi se cak i neki BLADE stratovi da su na snizenju i neke Line6 pedalice i tako to...sve tako neke lude niske cene...bar koliko sam ja video...Kaze da ima jos jedan komad u BG tog Randalla i da novi koji stizu u tom rangu ce biti oko 600Evra... I ja odem do menjacnice...
ImageImageImageImageImageImage

Strpao sam pojacalo u taksi (pomogao mi Mihajlo, jer je onako teshko pomalo (trafo je velik) i nekako ga dovucem do autobuske i posle do prostora za probe... I onda smo imali probu. Poshto sam razmisljao kako da nadomestim ideju da imam combo pojacalo, setih se extension kabineta koji sam pravio za VOX moj. Pre probe ga izmerim, i idelanih je dimenzija. U njemu imam jedan VOX alnico Blue, mator zvucnik, kaze 45W, shto mi jeste malo malo, ali ce raditi dok ne kupim neki drugi. Necu 4x12, necu 2x12, Ovako radi znaci ludnica. Svirali smo oko 2 ipo sata i zagrejalo se (a kontam kao i svaki lapash, ni manje ni vishe), Zvuk je cist, prijatan nekako nije ni metalski, ali nje ni vintage skroz, osim na jednom podesavanju koje sam za to kratko vreme uspeo da namestim gde je moj MEXICO tele zvucao kao Keith Richards himself maltane...mislm nemam nikakve zamerke, jedino shto su ga braca Kinezi pravili, ali garancija je godinu dana, ako ne rikne za to vreme, kontam ni da nece riknuti... A i mislim 300Evra covece...full lampa....i dalje sam shocked....

Eto koga mrzi da cita, recicu mu da ako lovi pojacalo, nek zove ujutu odma Artis u BG i pita za ovo, jer za te pare NEMA BOLJE SIGURNO - probao sam sve shto moze za te pare... TRUST ME (zajeban sam kupac inache :mrgreen: )

Eto....Jos da sad prodam Marshalla, kupim novi zvucnik, prodacu i distorzije neke jer sada mi ne trebaju, koristicu definitivno drajv sa AMP-a...I da popravim VOx, jer sam emotivno vezan za taj moj matori AC30...

Pa sad vi reknite neshto... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Jun 2009, 01:15

Cestitke!!! :ziveli: :ziveli: :ziveli: :ziveli:
Tu glavu i to monstruozno snizenje su pomenuli i mom drugaru, kad je kupovao Classica u Artistu, nedavno. :D
Drago mi je da si ga se docepao! :ziveli:

Ajde da ga uskoro i slusamo. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 01:21

Pa eto cim skontamo kako i gde u Somboru, pa da se i zapijemo u to ime... :D

Uzimaj Peavey, ta pojacala ubijaju takodjer, mnogo mi se svidja taj classic. E da, probao sam i neka jako skupa pojacala i definitivno mi je po ovom redoslednu BOGNER prvo mesto (ali to je za odlikashe - vredi ko solidan auto), HIWATT drugo mesto (mozda dele prvo, jer je strashno kako radi, ali BOGNER me je izuo iz patika...) :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Jun 2009, 01:22

Cestitamo, upravo ste uboli deal godine! :D :bow:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 01:25

Krenulo me ove godine neshto...mada pazi crklo mi je jacalo odjutros koje volim jako...valjda je to taj balans univerzuma!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Jun 2009, 01:26

Nego, kazes nije bas metalsko???

:shock: :O.o:

Ima tu dobre masti... :) Hajde snimi nesto, uz jutarnju kafu, pre posla, da ga cujemo na manje ekstremnim podesavanjima. :D
Krenulo me ove godine neshto...mada pazi crklo mi je jacalo odjutros koje volim jako...valjda je to taj balans univerzuma!
Cenim da je tako. :lol: :lol: :lol: :lol: :bambi:

Post Reply