Koji wah / footswitch za pojačalo / delay / kofer za pedale?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

shule

Re: Koji wah / footswitch za pojačalo / delay / kofer za pedale?

Post by shule » 02 Jun 2009, 15:47

V847. . :D

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Jun 2009, 16:40

shule wrote:Ne ne, ne boli me uvo, nego nemam para. A treba mi taj wah. Jbg. . A i otkud znas, mozda bi se meni vise svideo Vox, nego Morley? :)
Nije bilo pitanje koji ce vise da ti se svidi nego tvoja konstatacija "svaki wah je isti bitno je da wa wa ..."

Vox mi je vise blues, funky ... mnogo lepo radi sa clean-om.
Morely je vise za hi ganin svirku (mada nekome se svidja i u blazoj varijanti. Meni licno, ne)

shule

Post by shule » 12 Jun 2009, 21:01

Ok, sutra idem da kupim pedale. Zanima me da li ispravljac od 300mA koji sada koristim sa daisy chainom moze da napaja 6 pedala? Pedale su: Boss PW10 wah, Metal Muff, Jackhammer, DD100, EQ700, RP-50. Ja nesto sumnjam. . Da li moram da kupim jos jedan?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jun 2009, 21:51

Najverovatnije moze ali kupi jos jedan zbog suma.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Jun 2009, 02:03

shule wrote:Zanima me da li ispravljac od 300mA koji sada koristim sa daisy chainom moze da napaja 6 pedala? Pedale su: Boss PW10 wah, Metal Muff, Jackhammer, DD100, EQ700, RP-50. Ja nesto sumnjam. . Da li moram da kupim jos jedan?
Sumnjam - PW-10, DD-100 i RP-50 su digitalni, verujem da je i sam RP-50 dovoljan da posiše tih sirotih 300mA.

shule

Post by shule » 14 Jun 2009, 00:41

Bio sam danas u 4 prodavnice, i kupio sam PW10, FX100 (Koristim za delay koji nisam nasao), BEQ700 (EQ700, samo za bas, ali radi isto i na gitari). Svime sam veoma zadovoljan. I da, kupio sam i jedan adapter, i to onaj za koji svi kazete da je bezobrazno skup: Boss PSA230 (tako nesto :) ). Daisy chain nisam nasao u Music Trade-u (Nota). Sutra cu napraviti sam. Inace, sutra idem do Pevec-a da vidim da li imaju one kofere. Pretpostavljam da imaju. Ako ne, kupicu ovde u Pancevu, od po metra. Idem u Pevec da pogledam da li imaju samo malkice vece.

PW10:
Sjajna pedala (po meni).
Ne znam, za sada sam prezadovoljan, ima simulacije Vox waha, Morleya, i Cry Baby-ja. Ima i Uni-vibe*. Ima jos 6 vrsta over-drive-a ugradjenih u sebi. Veoma su mi se dopali. Sasvim lepo radi. Samo, mislim da ima jako mali hod (nisam probao druge, samo jedan), i da je jako mekana (opet, nisam probao druge). Wah koji za sada koristim je simulacija Morley-evog waha. Veoma lepo radi na cleanu, a na distu mi se nijedan nije NAROCITO dopao. Naravno, ima Advanced i Custom mode, za pravljenje sopstvenog "preset-a", koji cu sutra da cackam, danas nisam imao vremena. I da, za RR, a i ostale - PW10 vuce samo 55mA. A RP50 ne vise od toga. Za ovog Behringera ne znam. :)

*Ne vidim nista zanimljivo u ovom efektu. :)

FX100:
Kupio sam ga u Artistu, samo zato sto nisu imali nijedan Behringerov delay, a ja nisam bas nesto pri velikim novcima. :)
Od kontrola za Delay ima Volume, Time i Speed (valjda su to te, postu su oznacene kao Volume, Parameter 1, i Parameter2). Posto sam probao kod druga DD400, znam da ovaj zvuci u potpunosti identicno, i jos plus ima jos 6 efekata. Uglavnom ih necu koristiti ali nikad se ne zna. :)

BEQ700:
Iako je za bass, sasvim lepo radi i sa mojom gitarom. Nisam nikad probao gitarski EQ, ali sa ovim imam sasvim lepu kontrolu. (Zadovoljan sam :) ) Inace, kupio sam ga samo da bih sredio Jackhammer-a, posto ima previse basa, i nikako nisam uspevao da ga namestim (do sada). :)

Moj lanac sada izgleda ovako: PW10 - Metal Muff - Jackhammer - EQ700 - RP50 - FX100.
Ja sam zadovoljan, cak stavise, prezadovoljan sam sa obzirom na sumu koju sam platio za sve to. :)

Ako neko ima nekih pitanja u vezi bilo cega, slobodno pitajte ovde. Ali, ne verujem da mozete dobiti zvucne primere, zato sto nemam trenutno (trajno) cime da snimim. Cim ulovim priliku, pokusacu. :)

Pozz. :mrgreen:

Post Reply