Bio sam na tom koncertuDuane wrote:
daj nemo zezat covek... meni je ovo "the sound"... call me idiot, but taki sam... kako prasi tu gitaru JEA!
Bluz pesme koje treba čuti za života:
Moderators: dejankuki, Trooper
Re: Bluz pesme koje treba čuti za života:
- oldfishermanblues
- Mojo Priest
- Guitar_thrill
- MF veteran
oldfishermanblues wrote:
Kao najbolje ozvučeni koncert u istoriji Beograda označen je koncert povodom 600 godina državnosti Srbije u pomenutom Sava centru. Zvuk je tri dana postavljao Englez sa ekipom, balkon je bio zatvoren, ozvučenje je postavljeno na poseban način, a sa plafona su spuštene i zavese za razbijanje stojećih talasa. Svirala su dva simfonijska orkestra istovremeno plus dva hora.Cope wrote:Sava centar generalno ima loš zvuk, a jedan period je bio katastrofa kada su radili svirke preko EV starog ozvučenja koje je kupljeno za konferencije, s'tim što i sala ima akustiku za govorancije a ne za muziku, ogromna je i dosta upija - gluva je do bola.Funkomat wrote:
Tocak ovde ima bas jako los zvuk.
ps. 17. red u sredini ima najbolju akustičnu sliku - reče mi jedan tonac
Blind Willie Johnson je jedan od najvećih
...Dark was the night
taste - whats going on... kaman!
srv - cold shot
muddy - honey bee
jimi hendrix - red house !!!
srv - cold shot
muddy - honey bee
jimi hendrix - red house !!!
Niko ne pominje BB kinga...
Albert king, JJ Cale, Clapton (poneki albumi), Buddy Guy, Hubert Sumlin...
Bar to meni... i naravno svi oni koji su vec pomenuti, SRV, Hendrix, ABB, Muddy, Moore etc. 
BIG BILL BROONZY - This Train HOWLIN WOLF - Sittin^ On Top Of The World TERRY McMILLAN - This Train Is Bound For Glory This is veeeeeeery old scool,oh yeah! 
- oldfishermanblues
- Mojo Priest
Iako je visila sa bluzerima (posebno na "American Folk Blues and Gospel Caravan '64") ovo je ipak jedinstveni spoj spiritualnih (gospel) tekstova sa primesama ranog roka...Ali ona je svakako izvođač koga treba čuti za života...
- oldfishermanblues
- Mojo Priest
Spomenuh ga ja na prvoj strani...B.B. King je prvi spomenutiMakinov wrote:Niko ne pominje BB kinga...Albert king, JJ Cale, Clapton (poneki albumi), Buddy Guy, Hubert Sumlin...
Bar to meni... i naravno svi oni koji su vec pomenuti, SRV, Hendrix, ABB, Muddy, Moore etc.
- roots unite
robert jonson devil blues
- UgljenisaniTocak
cccira wrote:Ja preporucujem SRV-ovu live verziju koja traje 11-12 minuta, najbolji cover ove pesme koji sam ikad cuoCope wrote:Jimi Hendrix - Litle Wing
Super stvar...jedini gitarista koji je meni poznat da ima slican stil kao Jimi,ali ipak je jedinstven!
moj izbor: alvin lee bluest blues...pa 100 mjesta praznih! salim se
- Guitar_thrill
- MF veteran
odlicna pesma!UgljenisaniTocak wrote: moj izbor: alvin lee bluest blues...
meni je nekako gej... previse melodicna da bi bila bluzGuitar_thrill wrote:odlicna pesma!UgljenisaniTocak wrote: moj izbor: alvin lee bluest blues...
al definitivno - i can't be satisfied... ima sve, cak i izopaceni vokal koji je meni fenomenalan... onako je skroz earthly