Evanescence

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Storm

Evanescence

Post by Storm » 21 Jun 2009, 23:17

Slusa li ko i sta mislite o ovoj grupi?
Za one koji nisu nikad culi, evo nekih spotova na YT pa poslusajte
http://www.youtube.com/watch?v=UZjf9C6atT4
http://www.youtube.com/watch?v=KpmSHb-aRB0
http://www.youtube.com/watch?v=7IKbd28YIUU
http://www.youtube.com/watch?v=B3YrOlv9Djc
Meni licno Amy Lee je omiljeni zenski vokal.

Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Evanescence

Post by Doolio » 22 Jun 2009, 00:26

fino peva, mada ume da ode u onaj knedla u grlu fazon, ali je, sto se mene tice, odlicna za taj tip mjuze.

sto se tice samog benda, naravno da je bend gej i da je post-linkinovski klon:) ali iz nekog cudnog razloga, svidjaju mi se njiove pesme, tj barem ono sto sam cuo, a to je onaj albun sa my immortal i sa whisper, nobodys fool itd. a ne znam zasto, generalno mi takvi bendovi avtomacki idu na *****:)

Bluesko

Post by Bluesko » 22 Jun 2009, 01:53

U pocetku si licili na pokusaj necega,sada mi se cini da su jos jedan MTV /"ja sam cool jer sviram rock"/emo bend :grummel_2:

ognjen93

Post by ognjen93 » 22 Jun 2009, 11:21

Pa sta znam, ja ovo jednostavno ne mogu da slusam............

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 27 Jun 2009, 13:19

jes da su gaysonski bend poput LP-a, ali kao i LP, imaju nekoliko zaista dobrih pesama. Iako mrzim take gay bjendove, postujem nekoliko pesama. Amy ima strava glas too. za taj tip muzike. kao sto rece Doolio.

enaB

Post by enaB » 27 Jun 2009, 16:29

Ima nekoliko pesama koje su mi OK, uglavnom to su ove sa linkova :)

Dushan S

Post by Dushan S » 28 Jun 2009, 07:16

Doolio wrote:fino peva, mada ume da ode u onaj knedla u grlu fazon, ali je, sto se mene tice, odlicna za taj tip mjuze.

sto se tice samog benda, naravno da je bend gej i da je post-linkinovski klon:) ali iz nekog cudnog razloga, svidjaju mi se njiove pesme, tj barem ono sto sam cuo, a to je onaj albun sa my immortal i sa whisper, nobodys fool itd. a ne znam zasto, generalno mi takvi bendovi avtomacki idu na *****:)
Ti bi bar trebao da znaš da to nije Linkin Klon (jer nemaju skoro nikakve muzičke veze) već amerikanizovan Gothic metal kakav se pre toga već svirali evropski bendovi. Ono, Lacuna i Nightsvrš pomešani sa Meat Loaf-om, klavirske balade i tako to. Sve naravno propušteno kroz pop matricu. Nema tu Nu Metala osim u tragovima. Manje više, to su sve pesme koje su postavljene tako da mogu da se odsviraju uz akustaru ili klavir i bez benda i da budu hitične, samo su upakovane u malo tvrđe pakovanje. Dakle da ne ulazim u ocenu kvaliteta, ali to je ono, voćni sladoled, modernizovan popularni hard rock kako ga shvata američka mainstream publika i ako se ne očekuje od toga da bude nešto drugo, pristojno je. Bon Jovi ali u gothic metal pakovanju. U toj varijanti onda više nema "pravo je" ili je "komercijala" jer je to malo besmisleno, kao da se ocenjuje novi madonin album po tome da li je tr00 ili komerc. U toj muzici samo ili imaš dobru pesmu, pevljivu sa ok tekstom ili nemaš i onda nemaš ni hita ni leba. A Nešto vidim otkad je onaj debeljko otišao svojevremeo iz Ev. nešto su krenule stvari nizbrdo, on je bio neki hitmejker, koliko kapiram, videh ga sa Anastazijom ona stvar iz filma, i čitao sam neki intervju, radio posle sa nekim slinim pop imenima.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 28 Jun 2009, 09:51

ah, nisam ni mislio zanrovski sa svojom odrednicom, vec cisto kao neki licni utisak izazvan vremenskim i modnim faktorom:)

Dushan S

Post by Dushan S » 29 Jun 2009, 06:08

Ja sam to kad su se pojavili kontao po ovom poređenju - ako je Springstin američki Mitar Mirić, Tom Džons toma Zdravković, onda su Evanescence kod nas Luna ili nešto na tu foru :P :bambi:

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 06 Jul 2009, 17:34

Dushan S wrote:
Doolio wrote:fino peva, mada ume da ode u onaj knedla u grlu fazon
Bon Jovi ali u gothic metal pakovanju. A Nešto vidim otkad je onaj debeljko otišao svojevremeo iz Ev. nešto su krenule stvari nizbrdo, on je bio neki hitmejker
E bas to mislim o ovom bendu :ziveli:

Zoe Sucette

Post by Zoe Sucette » 23 Jul 2009, 15:24

Obozavam Evanescence. Amy Lee ima prelep glas, pesme su im ...
Najvise mi se svidjaju Bring Me to Life, Going Under, Call Me When You're Sober, Sweet Sacrifice ... Imaju puno prelepih pesama ;)

vlada92

Post by vlada92 » 25 Jul 2009, 15:55

Zar ova grupa ne spada pod Metal, tacnije pod goth..?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Jul 2009, 16:09

Devojcica lepo peva, muzika je moderni alt metal goth neki i onako, nije moja solja caja, ali nisu ni loshi toliko, meni sve to upada u POP MUSIC...

Kole man

Post by Kole man » 29 Jul 2009, 11:21

Nemam nista protiv njih i sve to al da me neko tera da slusam taj bend duze od pola sata izvrsio bi samoubisto koliko mi smeta ta muzika

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 20 Aug 2009, 09:55

AllHopeIsGone wrote:
Dushan S wrote:
Doolio wrote:fino peva, mada ume da ode u onaj knedla u grlu fazon
Bon Jovi ali u gothic metal pakovanju. A Nešto vidim otkad je onaj debeljko otišao svojevremeo iz Ev. nešto su krenule stvari nizbrdo, on je bio neki hitmejker
ja sam u fazonu, brate, da je Bon Jovi izmislio rokernol za Evanescence. naravno, jebes BJ, ali Evanescence su dno dna.

Post Reply