Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Guitar_thrill » 22 Jun 2009, 02:28

nemanjavelimirovic wrote:Image

Ja to sad zelim. Nije mnogo skupo, ali nema na trzishtu kod nas...
sto si ti neki cudan covek...sve kao fender, fender...a samo hambakere juris :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2: :P :P

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jun 2009, 02:36

Hehehe, ma pazi, ovaj Fender ima 100 nekih kombinacija zvukova i kao single i kao hum i valjda invert fazu i svashta neshto lepo, ali mi se bash svidja shto je skroz black i ti hromirani delovi... :mrgreen:

Najlepshi zvuk clean gitare je apsolutno sve single coil, a drajv mi je najlepshi prvo fender telecaster standardni na overdrajvu, strat na nekom fuzz-u ili distorziji, jag/jazzmastar clean i drajv i sa humom i sa single-om. Fender ima drugaciji zvuk od Gibsona sa humovima. To sam skopcao otkako sam pazario jedan od tih modela modernijih...A da ti pravo kazem za drajv je ubistveno dobro a i ima lepu mikrofoniju (shto je meni takodje bitno kod gitara)....

Ma jednostavno sve FENDER je dobro i to je to, nema veze da li ima humove ili je standardno. Ljubav oprashta sve greshke :XD: :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Jun 2009, 02:44

JloveGuitar wrote:U kom smuslu da se dobro napravi.
Nema tu šta mnogo da se kvari, ovo drugo je problem.
JloveGuitar wrote:komponente koji daju isti zvik kako original
:ziveli:

I, bre, kak'i si čovek. Mora svakog meseca po nešto da padne - il' gitara il' pojačalo! :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jun 2009, 02:56

I, bre, kak'i si čovek. Mora svakog meseca po nešto da padne - il' gitara il' pojačalo!
http://en.wikipedia.org/wiki/Gear_Acquisition_Syndrome

Mislim da je to gore u pitanju, hm?

Josh da imam veliku platu pa da mogu, nego ovako samo talozim opremu, menjam tante za kukuriku i u krug sve..., dobro, koristim je dosta cesto i live i probe i studio, to jeste, ne stoji mi bezveze, ali sad vec shvatam da je mnogo mozda tri gitare i tri lampasha i 8-9 pedala i tako tih chuda, pa cu verovatno jedan deo opreme tipa jedna gitara i jedno pojacalo i nekoliko pedala koje ne koristim, biti pretvorene u jednu gitaru a da nije telecaster...:-) mada ko zna, neshto me ceo zivot prate ti telecasteri, a shto je najgore volim ih od malena i dan danas su mi uh, pa najdraze gitare (a kad se setim da sam pre 10ak-12ak godina imao kesu sa nacrtanom telecasterom na kojoj je pisalo "pare za telecaster", u kojom sam skupljao za bash tu gitaru i kupio svoj prvi squier tele, kojeg mi je sada tako zao shto nisam sacuvao, jer je bio super......)Ali hoce narkoman i nove droge da proba... :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Jun 2009, 03:00

nemanjavelimirovic wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Gear_Acquisition_Syndrome

Mislim da je to gore u pitanju, hm?
Potpuno te razumem... :hide:
nemanjavelimirovic wrote:Josh da imam veliku platu
Pazi, već sutra možeš da saopštiš učenicima da počinje skupljanje para za "nove kompjutere". :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Jun 2009, 03:02

guv'nor wrote:
nemanjavelimirovic wrote:
nemanjavelimirovic wrote:Josh da imam veliku platu
Pazi, već sutra možeš da saopštiš učenicima da počinje skupljanje para za "nove kompjutere". :mrgreen:
Hahahahahahaha, e da nije vec raspust, ko zna shta bi bilo :XD: :XD: :XD: , jedino na sednici (koja pocinje za 5 sati btw, a ja josh nisam legao) da pitam da malo bar bude veca plata... :mrgreen:

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 22 Jun 2009, 03:33

tnks gov'nor :ziveli:

ovo je moja zelja, mada treba da spada u "oprema koju nemam i najverovatno nikad nema ni da imam" :mrgreen:
Image

Tufli

Post by Tufli » 22 Jun 2009, 03:40

Evo neke lepe opreme koju nemam ,a voleo bi da imam :mrgreen:

Fender
Image
From left back: 67' Bassman, 72' Bandmaster Reverb, 67' Dual Showman-68' Dual Showman Cabinet,

69' Princeton, 76'Quad Reverb, 71' Deluxe Reverb, 76' Bassman 10

From left front: 65' Tremolux, 64' Blonde Bassman, 57' Tweed Pro, 62' Blonde Bandmaster, 67 Pro' Reverb

Marshall-Sunn-Acoustic-Standel-Gretsch-Ampeg
Image
From left back: 72' Sunn Sonaro, 74' Sunn Concert Bass, 76' Sunn Concert, 87' Marshall JCM 800 2203, 69' Standel Super Artist,

74' Acoustic 270 head, 73' Acoustic 150 - 106 cabinet, 77' Acoustic 230 head, 70' Acoustic 150 - 104 cabinet

From left front: 68' Gretsch Super Bass, 82' Marshall JCM 800 4104, 65' Standel Custom XV, 73' Ampeg VT-22

Kustom -Thomas Organ Vox
Image
From left back: Kustom 71' 150 PA 4-8" cab, 69' Charcoal 100, 69' Red 100, 68' Cascade 4-10" 200 ,

70' Blue 200 bass, 70' Blue 200 PA, Vox 66' Super Beatle, 66' Vox Royal Guardsman, 66' Vox Buckingham

From left front: 69' Kustom black 25, 69' Gold 100, 71' Cascade 150SC, 71' Blue 150SC,

71' Black 150SC, Vox 66' Berkley II, 66' Vox Viscount, 66' Cambridge Reverb

ALL TOGETHER!!!
Image

Preuzeto sa http://www.gantamps.com
:ziveli:

......a kad bi samo jedno mogao da "uberem" :hos:

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 22 Jun 2009, 08:03

e vidis, ja kad bih ima sve ovo, sve bih prodao, kupio jednu kucu, neki auto i od kusura pazario Behringer GMX212 i B.C. Rich Warlock i jednog 'ladnog Jelena, da proslavim... xD

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Jun 2009, 12:00

nemanjavelimirovic wrote: Fender ima drugaciji zvuk od Gibsona sa humovima. To sam skopcao otkako sam pazario jedan od tih modela modernijih...A da ti pravo kazem za drajv je ubistveno dobro a i ima lepu mikrofoniju (shto je meni takodje bitno kod gitara)....
Znam iz licnog iskustva :ziveli: nekako mi LP lepse radi na overdrive-u, a na distorziji Fender lepse vristi kad ima hamove od LP-a...bar meni.... :)

sharkeynoyz

Post by sharkeynoyz » 22 Jun 2009, 12:01

:metal:

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Jun 2009, 21:03

sl0e wrote: Slicno je kao Fulltone 69/70, mozda malo cak bolje.
Hteo sam juče da te pitam, ali me preseče Nemanja sa ovim crnim Fenderom, pa... :lol:
Da li to znači da se probao Fultona '69? :D
Ako jesi, ajd malo o tome, ili ovde, ili, još bolje, u "Šta ste lepo probali ovih dana".

MetalFunk

Post by MetalFunk » 23 Jun 2009, 01:38

Image sav ovaj ekuipment
i neki od vintage bass dzitrica :mrgreen:
http://www.jhs.co.uk/vintagebass.html

sl0e

Post by sl0e » 23 Jun 2009, 02:57

guv'nor wrote:Hteo sam juče da te pitam, ali me preseče Nemanja sa ovim crnim Fenderom, pa... :lol:
Da li to znači da se probao Fultona '69? :D
Ako jesi, ajd malo o tome, ili ovde, ili, još bolje, u "Šta ste lepo probali ovih dana".

Sorry sto tek sada odgovaram, bila su sitna slova, pa nisam primetio u startu :D Elem da, probao sam gomilu fuzz-eva, posto hocu da uzmem jedan - mnogo su mi zanimljiviji od distorzija trenutno. Izmedju ostalog, probao sam 2 Fulltone-a i 2 Dunlop-a. Imam par dobrih utisaka, par losih.

Prvo, ova sedamdesetica je bas jak, neobuzdan fuzz. Przi negde tamo oko vol pota na podnevu, mada ulece dosta ranije. Bas je jak i trazi da se pojacalo odpanji, da bi dobio onaj zvuk :D Nazalost nisam bio u uslovima da mnogo odvrnem pojacalo, jbg. Ali je dosta dobar fuzz, mocan, mislim pravi fuzz. Mozda bih mu zamerio sto nije toliko osetljiv na vol. pot na gitari.

Dok je 69 po meni taj ton. Ne treba da cackas puno oko pojacala, mada treba da se posveti vremena da se podesi zvuk, posto ima 2 dodatna pot-a (bias valjda, i contour) i trebalo mi je vremena da se snadjem. Nesto je suptilniji u odnosu na 70 i generalno ima drugaciji zvuk (prijatelj kaze da je razlika u komponentama - ne razumem se :mrgreen: ) . Takodje, 69 dobro reaguje na wah, tj. upotrebljiv je sa wah-om, dok 70 nije jer bas vristi i totalno je nekontrolisan. U svakom slucaju, voleo bih da imam oba. Ain't gonna happen.

Probao sam i onaj Dunlop-ov Authentic Hendrix, to je kao mesavina ova 2, mislim, meni je fuzz k'o fuzz, samo ih razlikujem po nekim finesama. Dobra su ta tri. Los je Dunlop-ov fuzz, neki fuzzface crveni. Odvratno je, nema nikakv zvuk, a kosta prilicno. Inace sve sam probao na strat-u, kroz JH-1B wah, pa do JTM-a 45. Nisam smeo puno glasno tako da mozda nisam stekao pravu sliku. Sve u svemu, imacu second run ovih dana (ali po PE ESU :D) , pa mogu da snimim neki klip pa da ti okacim da cujes :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Jun 2009, 03:42

E hvala na postu! :ziveli:
sl0e wrote:Prvo, ova sedamdesetica je bas jak, neobuzdan fuzz. Przi negde tamo oko vol pota na podnevu, mada ulece dosta ranije. Bas je jak i trazi da se pojacalo odpanji, da bi dobio onaj zvuk Nazalost nisam bio u uslovima da mnogo odvrnem pojacalo, jbg. Ali je dosta dobar fuzz, mocan, mislim pravi fuzz. Mozda bih mu zamerio sto nije toliko osetljiv na vol. pot na gitari.
Jeste, '70 je baš divljina. :D
Dobra fora je što, ako hoćeš lepo "čišćenje", opušteno možeš da mu staviš fuzz pot na 3-4 sata i da i dalje imaš dobru količinu fuzz-a, a sa druge strane dobiješ prelep jedva-da-je-u-drajvu ton na potu. Probaj sledeći put, ako se setiš.
Jbga, meni je baš krivo što nisam uspeo da probam tu '69-ku. Ne zato što čeznem za germanijumskim Faz Fejsom, niti zbog toga što je porestala da se proizvodi, pa je sada extra cenjena, već samo zbog toga što me baš interesuje ta tonska razlika Si-Ge i to pogotovo može lepo da se čuje kada oba dolaze iz ruku istog proizvođača.
sl0e wrote:Sve u svemu, imacu second run ovih dana (ali po PE ESU ) , pa mogu da snimim neki klip pa da ti okacim da cujes
Bio bih ti preterano zahvalan, a ne verujem ni da bi se ostali članovi nešto gadili.
U svakom slučaju, ako stigneš i ako te ne bude mrzelo - ti snimaj, ako se zaigraš pa zaboraviš - nikom ništa.
Moraćeš da otvoriš temu pa da napišeš neki referat. :lol: :ziveli:

Post Reply