Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Nyarlathotep
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Nyarlathotep » 26 Jun 2009, 02:16

sto se tice mojih efekata:

Image

Budda Budwah, Boss SD1 (RR mod), Roger Mayer Mongoose Fuzz, Electro Harmonix Micro Synthesizer XO, Electro Harmonix Small Stone Nano, Boss TR2, Electro Harmonix Stereo Polychorus, Line6 Verbzilla, Boss DD20 Giga Delay + van fotke: Vox Volume pedala, novi Danelectro Coolcat fuzz i JMX Echo Machine ET 520. :D

rock action

Post by rock action » 26 Jun 2009, 12:49

taj Polychorus je mnogo dobra pedala... inace nisam toliko lud za chorusima i flangerima, ali ovaj radi bas super, i to oba efekta, plus onaj ludi kratki delay sto ima :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 26 Jun 2009, 12:57

i filter matrix je keva, kad sviras (analogni) sint kroz njega dobijes neverovatne stvari. Stereo Polychorus je prakticno analogni multiefekat. mogu se namestiti prakticno 4-5 totalno razlicita chorus zvuka, odlicna i autenticna od vodenog razmazivanja preko lesli simulacije do zavijajuce modulacije za totalnu psihodeliju. isto to vazi i za flanger. onaj analogni dilejcic od 100ms retko koristim, mada je predoba za slapback echo i samoosciliranje do totalnog ludila. :mrgreen:

velby

Post by velby » 26 Jun 2009, 13:06

Sjajan izbor pedala Nyarlathotep :D Kako te sluzi EH Micro synth, jesi li to ovde uzimao ili negde sa strane i za koliko novaca? :)

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 26 Jun 2009, 13:54

velby wrote:Sjajan izbor pedala Nyarlathotep :D Kako te sluzi EH Micro synth, jesi li to ovde uzimao ili negde sa strane i za koliko novaca? :)

Hvala. Godine potrage, kupovine i prodaje.

EH MS XO sam kupio u prodavnici Ludlow Guitars na Menhetnu za 300$. Ima jeftinije na netu, ali sam dao 30tak $ vise da bih je uzivo probao.
Micro Synth me, naravno, odlicno sluzi. To je pedala na koju se moras navici malo (mislim na samu svirku - treking i osetljivost ataka), monofona je i punog analognog zvuka i mozes namestiti 5-6 potpuno razlicitih retro sint zvukova. Ustvari, to nikako nije sint pravi analogni sint (OSC+VCO+LFO itd) poput matorih analognih sintova za djitru, vec fuzz sa oktavom dole i gore, square fuzz gainom, envelope swellom i LP filterom. Ali neverovatno odlicno radi, pogotovo kad g aukombinujes sa efektima. Tremolo, delay i phaser neverovano idu na njega. Bemliga, stvarno bih mogao snimiti neki demo. Zanimljiva i ne toliko cesta sprava.

velby

Post by velby » 26 Jun 2009, 14:03

Hvala na odgovoru ortak, gledao i citao razne review-e i ta pedala mi je uz HOG nesto sto planiram da uzmem u nekoj 'skorijoj' buducnosti.Ajd ako nadjes vremena bas bi mi znacilo da snimis neki demo.Hvala unapred :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 26 Jun 2009, 14:11

dobar ti avatar. :mrgreen: hehe

inace, pazi ova pedala i HOG nemaju veze jedna s drugom. HOG je digitalan i predobar za solo ambijent padove, raznorazne fx trikove, zamrzavanje fidbeka i harmonijske igrarije. Medjutim, ni priblizno nema organski analogni zvuk, niti se tako probija u uzivom mixu kao daleko jednostavniji, 100% analogni, deblji i mrsniji Micro Synth. pitanje je samo za sta ti treba, oba su vise nego dobra. :mrgreen:

velby

Post by velby » 26 Jun 2009, 14:37

Meni je HOG vise primamljiv zbog rada sa bendom i tim 'patosima' koji mi trebaju za isti,ali mi Micro synth treba za van bendovske ludorije :ziveli: Inace dobro je znati da je neko sa nasih prostora sve to probao ili ima u svom posedu i time mi skrati youtube muke. :D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 26 Jun 2009, 15:05

u pravu si. HOG moze da savrseno funkcionise u sint pad prici sa bendom, ali se ne probija u masi zvuka kao prodorni MS. jbg, ja imam Nord Micro Modular digitalni VA i Junost21 polifoni ruski analogni sint, pa mi ta pad prica sa preteranim harmonizacijama gitare nije potrebna - imam sintove za psihodelicna ludila, padove, sekvence, lead tonove itd, jos planiram da kupim Dave Smith Mopho zbog ultra dobre digitalne kontrole odlicnog monofonog analognog sinta. za djitru mi treba vise hipi analogna massssst i prirodnost zvuka. :mrgreen: nemam HOG, ali sam ga svirao i super je. stvar je samo sta ti treba i kako zelis da ga sviras. :)

rock action

Post by rock action » 26 Jun 2009, 18:38

probao sam i ja HOG pre par godina, fino radi. mislim da smo i snimali to, probacu da iskopam taj snimak pa da ga okacim...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 26 Jun 2009, 19:40

da, jel to beshe Loshmijev HOG? :D

rock action

Post by rock action » 26 Jun 2009, 20:13

aha.. nisam se cuo sa njim dugo, bas me zanima sta radi :)

rock action

Post by rock action » 27 Jun 2009, 13:49

pronasao sam klip :D

snimano je ovako: Epiphone Slash LP -> HOG -> Line6 DL4 -> Peavey JSX pa ozvuceno 57-icom valjda.

ne mogu da se setim da li su HOG i DL4 u send/return petlji ili u normal input, sto i nije toliko bitno, jer je samo clean svirka u pitanju...

neke fraze su snimljene u loop sampler na DL4 pa je svirano i snimano preko toga... "orguljast" zvuk gitare je od HOG-a, a blagi chorus koji se javlja na repovima delay-a je od DL4-a... mozda je malo konfuzan klip, Mars Volta ambijentala fazon, ali se HOG cuje sasvim ok :wink:

evo ga mp3, ima oko 8 mega:
http://rapidshare.com/files/249196151/DaniL4o.mp3.html

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 30 Jun 2009, 22:27

kaze error, aj proveri pa da ipak cujemo...

velby

Post by velby » 30 Jun 2009, 22:53

Ne radi,ajd ponovo ako nije frka,na mediafire ili tako nesto :)

Locked